Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ για σιδηροδρομικό δίκτυο: Η κυβέρνηση αδιαφορεί Συνάντηση Ανδρουλάκη με το ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου Ο διάλογος Στέφανου Κασσελάκη με Νίκο Ανδρουλάκη στο Twitter άνοιξε το παιχνίδι για την κεντροαριστερά Aνακοίνωσε την υποψηφιότητά της για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές με την στήριξη Μπάιντεν – Κλίντον! O Μπαράκ Ομπάμα ζητά εκλογές με ανοιχτή διαδικασία – Τραμπ: Θα τη νικήσω πιο εύκολα Στέφανος Κασσελάκης: Πράξη πολιτικής γενναιότητας και ανιδιοτέλειας η απόφαση του Τζο Μπάιντεν «Αγαπητέ Στέφανε»: Χείρα φιλίας Κασσελάκη στον Ανδρουλάκη (“Αγαπητέ Νίκο”) για το Κυπριακό και τους Αγνοούμενους και η άμεση ανταπόκριση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Πολιτικός σεισμός στις ΗΠΑ! Ο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα – Στηρίζει την υποψηφιότητα της Καμάλα Χάρις για την προεδρία – Η επιστολή απόσυρσης Η απάντησή του Νίκου Ανδρουλάκη σε Κασσελάκη – «Το ζήτημα των αγνοουμένων παραμένει ανοιχτή πληγή» Κασσελάκης σε Ανδρουλάκη: Να αναδείξουμε το ζήτημα των Κύπριων αγνοούμενων στο Ευρωκοινοβούλιο ΜέΡΑ25 για Κύπρο: Οι δύο πλευρές να επουλώσουν τις πληγές που άνοιξε το ΝΑΤΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση κάνει πολύ λίγα και με μεγάλη καθυστέρηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας Οι ιπποπόταμοι του Πάμπλο Εσκομπάρ

Δ. Μιχαηλίδου στη Βουλή: Περισσότερα μέτρα κατά της κακοποίησης – Διεύρυνση σε ηλικιωμένους και ΑμεΑ

 Απρίλιος 11, 2022

Στην αυστηροποίηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας παιδιών, ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία, από την κακοποίηση, αναφέρθηκε σήμερα στη Βουλή η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Δουλειές ξανά» στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν κάναμε καμία επανάσταση. Η αναγκαιότητα των αυστηρών αυτών ρυθμίσεων είναι κάτι παραπάνω από εύλογη. Ως Πολιτεία κάναμε μερικά αυτονόητα αλλά αναγκαία βήματα».

Σύμφωνα με την Δόμνα Μιχαηλίδου, οι νέες αυστηρότερες ρυθμίσεις επικεντρώνονται σε δύο άξονες:

Την επέκταση του μέτρου Υπεύθυνου Προστασίας (που έχει την ευθύνη να συγκεντρώνει και να μεταφέρει κάθε πληροφορία κακοποίησης στις αρμόδιες αρχές) από τις δομές παιδικής προστασίας και στις δομές προστασίας ΑμεΑ και ηλικιωμένων και παράλληλα την διεύρυνση των αδικημάτων τα οποία απαγορεύουν σε όσους έχουν διωχθεί γι’ αυτά, να προσφέρουν υπηρεσίες σε όλες τις παραπάνω δομές. Συγκεκριμένα, προστίθενται ποινικά αδικήματα που αφορούν εγκλήματα κατά της ζωής, διακινδύνευσης της ζωής, κατά της σωματικής ακεραιότητας και κατά της προσωπικής ελευθερίας βλάβης, όπως η αρπαγή ανηλίκων, καθώς και τα εγκλήματα της συγκρότησης ή συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, η τέλεση τρομοκρατικών πράξεων και η αξιόποινη υποστήριξή τους. Ειδικά για τις δομές φιλοξενίας ενηλίκων προστίθενται επιπλέον και τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατ’ απαίτηση και της υποκίνησης ή υποβοήθησης σε αυτοκτονία.
Αυστηροποιούνται οι κυρώσεις που επιφέρει η όποια παραβατική λειτουργία κοινωνικών δομών. Μέχρι σήμερα εάν λειτουργούσε κάποια κοινωνική δομή χωρίς άδεια δεν υπήρχε αυτόματα κύρωση για αυτό. Κύρωση υπήρχε μόνο εάν υπήρχε απόφαση διακοπής λειτουργίας την οποία ο φορέας δεν τηρούσε. Πλέον, φορέας που λειτουργεί χωρίς άδεια τιμωρείται αυτόματα με πρόστιμο 60.000 ευρώ και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης για τη διακοπή λειτουργίας του τιμωρείται με φυλάκιση.
Τέλος η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι: «Καμία ανοχή σε καμία μορφή κακοποίησης. Προχωράμε σε ουσιαστικές αλλαγές και δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης στην κοινωνία. Γι’ αυτό άλλωστε αυστηροποιήσαμε τα μέτρα κατά της κακοποίησης, θέσαμε το πλαίσιο αδειοδότησης και λειτουργίας των δομών κοινωνικής πρόνοιας και ενισχύσαμε θεσμικά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Προστατεύουμε όλους του

logo-ypergasias1

Διαβάστε επίσης...