Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ: Άλλα λέει το Μαξίμου και άλλα το ΥΠΕΞ για την παρενόχληση γαλλικού πλοίου στην ΑΟΖ μας Νέα ανατροπή στην Προανακριτική! Έγγραφο από το 2017 που αποδεικνύει ότι ο Καλογρίτσας αναγνωρίζει την οφειλή των 3 εκατ. ευρώ στη CCC κατέθεσε ο Τόμπρας! Καταθέτει για δεύτερη ημέρα στην Προανακριτική για τον Νίκο Παππά ο Κυριάκος Τόμπρας Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει αφήσει χιλιάδες επιστήμονες χωρίς καμία οικονομική στήριξη “Στεγνά” δίνει ο Στέφανος Μάνος την κυβέρνηση Μητσοτάκη: “Την ίδια στιγμή που κατηγορείται η προηγούμενη κυβέρνηση για προσπάθεια ελέγχου των καναλιών, μειώνουν 50% τα τέλη στους καναλάρχες” ! Μπαχτσελί εκτός ορίων: «Η Ελλάδα θα χάσει το κεφάλι της» – Χαρακτήρισε αμετροεπή τον Δένδια Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει αφήσει χιλιάδες επιστήμονες χωρίς καμία οικονομική στήριξη Άλλο ένα “ανδραγάθημα” της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Στην … 70η θέση παγκοσμίως ως προς την ελευθερία του Τύπου η Ελλάδα με τη λογοκρισία, τη λίστα Πέτσα τις απόπειρες παρεμπόδισης και τη δολοφονία δημοσιογράφου Προανακριτική: “Και επί Μητσοτάκη government friendly είναι η CCC” – Βουλευτής της ΝΔ: “Οχι, δεν εκπλήσσομαι”! Γιατί άρχισε το ξήλωμα της “Καλογριτσιάδας” μέσα στους κόλπους της ΝΔ… Δημοσκόπηση-κόλαφος για κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους! Στους αποδήμους ψαρεύει ψήφους η κυβέρνηση ΥΠΕΞ: Εντός ελληνικής δικαιοδοσίας η NAVTEX για το γαλλικό ερευνητικό πλοίο

Δ. Παπαδημούλης: Εξαίρεση από την εφαρμογή των περιορισμών λόγω των πατεντών, που θα επιτάχυνε την παγκόσμια παραγωγή στα εμβόλια.

01/03/2021

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, πραγματοποίησε τηλε-συνάντηση με τον Πρέσβη της Ινδίας στην ΕΕ, Santosh Jha, εν όψει και της αυριανής Συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, που συνέρχεται στις 2 Μαρτίου.
Στη Σύνοδο αυτή, θα συζητηθεί το αίτημα της Ινδίας και της Νοτίου Αφρικής για άρση των περιορισμών των πατεντών στην παγκόσμια παραγωγή και διάθεση των εμβολίων κατά του Covid-19.

Ο Δημ. Παπαδημούλης ενημέρωσε τον Ινδό Πρέσβη σχετικά με την πρωτοβουλία 115 ευρωβουλευτών στο Ευρωκοινοβούλιο για παγκόσμια πρόσβαση στα εμβόλια και άρση των κανόνων για τις πατέντες και ο κ. Santosh Jha αντίστοιχα, ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου για την πρόταση της Ινδίας και της Νότιας Αφρικής στο πλαίσιο του ΠΟΕ, για την εξαίρεση από την εφαρμογή των περιορισμών λόγω των πατεντών, που θα επιτάχυνε την παγκόσμια παραγωγή και προσβασιμότητα στα εμβόλια κατά της πανδημίας.
Η πρόταση αυτή έχει την στήριξη 57 χωρών και θα συζητηθεί στην επερχόμενη Σύνοδο του ΠΟΕ, με την ελπίδα να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Οι δύο αυτές πρωτοβουλίες κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία και συντονισμός, καθώς αποτελεί επιτακτική ανάγκη τόσο για την παγκόσμια υγεία όσο και για την οικονομία, τα εμβόλια και η μάχη κατά της πανδημίας να ενώνουν και όχι να διχάζουν την παγκόσμια κοινότητα.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ο Ινδός Πρέσβης στην ΕΕ, εκτός από το θέμα των εμβολίων συζήτησαν επίσης και σχετικά με την ενδυνάμωση της στρατηγικής συνεργασίας ΕΕ-Ινδίας, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Ινδίας τον Μάιο στο Πόρτο.
ΕΕ και Ινδία είναι στρατηγικοί εταίροι σε τομείς βιώσιμης ανάπτυξης, εμπορικής και οικονομικής, καθώς και διακοινοβουλευτικής συνεργασίας.

Ως στρατηγικοί παγκόσμιοι εταίροι, η ΕΕ και η Ινδία βρίσκονται σε πορεία ενδυνάμωσης των σχέσεων τους, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, αναφορικά με το εμπόριο, την συνδεσιμότητα, τις νέες τεχνολογίες, τις επενδύσεις, την εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, την πράσινη ενέργεια, τη βιώσιμη ανάπτυξη, στο πλαίσιο του συμφωνηθέντος οδικού χάρτη προς το 2025.
Επιπλέον, ως οι δύο μεγαλύτερες δημοκρατίες παγκοσμίως, θα πρέπει επίσης να ενδυναμώσουν την διακοινοβουλευτική τους συνεργασία, τόσο σε επίπεδο εκλεγμένων εκπροσώπων, όσο και διοικητικό, λόγω των κοινών εμπειριών, όπως στην περίπτωση της πολυγλωσσίας και διερμηνείας. Ο Δ. Παπαδημούλης θα λάβει σχετικές πρωτοβουλίες ως υπεύθυνος Αντιπρόεδρος για τα θέματα της Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Ένωσης.
Τέλος, ο Πρέσβης S. Jha ευχαρίστησε τον Δ. Παπαδημούλη, υπογραμμίζοντας τους ιδιαίτερους πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς της Ινδίας με την Ελλάδα και τις δυνατότητες στενότερης οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας.

Διαβάστε επίσης...