Τελευταία νέα
«Βόμβα» από επιφανή Κινέζο επιστήμονα για την προέλευση του κορωνοϊού KKE: Διαγραφή χρεών της περιόδου της πανδημίας των μη μισθωτών προς τον ΕΦΚΑ Πλεύση Ελευθερίας: Υποψήφια έπαθε «μπλακ άουτ» στον «αέρα» δελτίου ειδήσεων (βίντεο) Εκρυθμη η κατάσταση στο Κόσοβο: Στρατιώτες του ΝΑΤΟ αναπτύσσονται για τη φύλαξη κτιρίων Ο Πούτιν εργάζεται από το Κρεμλίνο – «Καμία απειλή» για τους κατοίκους της Μόσχας από τα drones Σκέρτσος για «Μαρτυριάρηδες» Νο2 στο ΠΑΣΟΚ – «Αποκάλυψαν μέτρα για φόρους σε γονικές παροχές και επιχειρήσεις» Σκέρτσος: «Μαρτυριάρηδες Νο2 στο ΠΑΣΟΚ αποκάλυψαν μέτρα για φόρους σε γονικές παροχές και επιχειρήσεις» Έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την κυβερνοεπίθεση στο σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων «Θα λιώσω τα παπούτσια μου για να γυρίσω πάλι όλη την Ελλάδα» – Μήνυμα νίκης Μητσοτάκη από τη Σητεία Πυρά Τσαπανίδου κατά Σκέρτσου για Τράπεζα Θεμάτων: «Φταίνε όλοι εκτός από τη ΝΔ» Μητσοτάκης από Σητεία: Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση Αθλιο «φάλτσο» Σκέρτσου: Για τα προβλήματα της τράπεζας θεμάτων ευθύνεται η απλή αναλογική

Δ. Τζανακόπουλος : Τριήμερο δημοκρατίας οι εκλογές συνέδρων για το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

 Απρίλιος 04, 2022

Δ. Τζανακόπουλος «στο Κόκκινο» 105,5 FM: Τριήμερο δημοκρατίας οι εκλογές συνέδρων για το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. – Κεντρικός μας στόχος η πολιτική αλλαγή, είναι επιτακτική ανάγκη

Οι εκλογές αντιπροσώπων για το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έγιναν “μέσα σε ένα τριήμερο δημοκρατίας” από την περασμένη Παρασκευή, τόνισε ο Βουλευτής στην Α’ Αθηνών και γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο “στο Κόκκινο”. Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα λάβει χώρα στις 14 ως 17 Απριλίου. “Η συμμετοχή των μελών του κόμματος ήταν πολύ ικανοποιητική, μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο για την πολιτική ζωή, λόγω της πανδημίας που επηρέασε την κοινωνική και πολιτική εμπλοκή”, συμπλήρωσε.

“Σε 69 νομαρχιακές και κλαδικές επιτροπές και 700 οργανώσεις μελών ανά την Ελλάδα συγκεντρώνονται τώρα τα αποτελέσματα για την εκλογή 5.000 συνέδρων. Υπολογίζω ότι συμμετείχαν δυόμιση φορές περισσότερα μέλη στην εκλογική διαδικασία σε σχέση με το προηγούμενο συνέδριό μας το 2016”, εκτίμησε ο Δημ. Τζανακόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι τότε συμμετείχαν 3.000 σύνεδροι.

“Το συνέδριό μας πρέπει να είναι μαζικό και να δίνει τη δυνατότητα εμπλοκής ολοένα και περισσότερων ανθρώπων”, υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι στον προσυνεδριακό διάλογο “έγινε εξαντλητική συζήτηση”.

“Δεν νομίζω άλλο κόμμα στην Ελλάδα να συζητά τόσο ανοικτά και δημόσια όσο ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Το σώμα των συνέδρων είναι πολύ ώριμο να αποφασίσει για όλα τα ζητήματα”, είπε, ενώ σχετικά με την πρόταση για την εκλογή προέδρου του κόμματος εξήγησε ότι “θα συζητηθεί και αυτή στο συνέδριο διεξοδικά”. “Δεν πρέπει όμως να εμπλέκουμε ζητήματα που αφορούν την εσωκομματική λειτουργία και την δυνατότητα να λειτουργούν τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση περί εκλογής προέδρου”, τόνισε ο Δημ. Τζανακόπουλος, σημειώνοντας ότι “η κρίση του κομματικού φαινομένου σε όλο τον κόσμο μας αναγκάζει να βρούμε τρόπους για πιο ενεργή εμπλοκή των πολιτών στην καθημερινότητα της πολιτικής”. “Γι` αυτό η πρόταση του προέδρου λειτουργεί συμπληρωματικά στο νέο καταστατικό μας. Η λογική δεν είναι η δημιουργία ενός μεταδημοκρατικού κόμματος, άνευ στρατηγικών δεσμεύσεων, αλλά η προσπάθεια για δημιουργία νέων μορφών συμμετοχής των μελών του κόμματος στο σύνολο των πολιτικών αποφάσεων, που να αντιστοιχεί στην κοινωνική οργάνωση του 21ου αιώνα”, εξήγησε. “Αυτό δεν έχει ξαναγίνει από κανένα κόμμα της αριστεράς και γενικότερα”, προσέθεσε.

Ο Δημ. Τζανακόπουλος επισήμανε στη συνέχεια ότι κεντρικός άξονας του συνεδρίου είναι “η επιτακτική ανάγκη πολιτικής αλλαγής”. “Είναι επιτακτική κοινωνικά. Η κοινωνία βρίσκεται σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης και αβεβαιότητας. Το διαθέσιμο εισόδημα μειώνεται με δραματικό τρόπο, ο πληθωρισμός τρέχει με απίστευτες ταχύτητες, οι επιχειρήσεις πιέζονται. Γι` αυτό πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να εντείνει τις προσπάθειές του για τη δημιουργία ενός πλατιού δημοκρατικού ρεύματος που θα αποκαταστήσει τη δημοκρατική και προοδευτική πολιτική πλειοψηφία απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη”, τόνισε.

“Το μέτωπο απέναντι στην σημερινή κυβέρνηση δεν αφορά μόνο τα κόμματα αλλά και τις κοινωνικές ομάδες. Τα πολιτικά διλήμματα πριν και μετά τις εκλογές είναι τελείως διαφορετικά. Το βράδυ των εκλογών όλα αλλάζουν γιατί η ευθύνη γίνεται συγκεκριμένη. Για να δημιουργηθεί λοιπόν μια διαφορετική πολιτική πλειοψηφία είναι αναγκαία η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις πρώτες εκλογές. Αυτό είναι το κρίσιμο πολιτικό γεγονός που θα δημιουργήσει τις διαφορετικές συντεταγμένες της πολιτικής συζήτησης για την επόμενη ημέρα. Θα διαμορφώσει τους όρους για μια ευρύτερη σύγκλιση των δυνάμεων του προοδευτικού τόξου”, συνέχισε ο Δημ. Τζανακόπουλος.

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για τη στάση του ΚΚΕ είπε πως “θα ήταν μια θετική εξέλιξη, αλλά και πάλι αυτό θα καθοριστεί από το βράδυ των εκλογών”.

Διαβάστε επίσης...