Τελευταία νέα
Συνάντηση στο Μαξίμου: Ικανοποίηση Μητσοτάκη για τον χειρισμό Δένδια ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξη σε Δένδια – Κριτική σε Μαξίμου Σαθρό υπόβαθρο, καμία ένδειξη για την άρση ασυλίας του Στ. Αραχωβίτη στην υπόθεση Follie Folie Παράταση και το ’22 για παρεμβάσεις σε δασικές εκτάσεις Το Μαξίμου άρχισε το “μάζεμα” του χθεσινού … “έπους Δένδια”! Ανακοίνωση αναφορικά με προτάσεις για θετική ατζέντα με την Τουρκία και ρόλος στον υφ/γο Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη! Πέφτουν υπογραφές για την ύποπτη συμφωνία με τους Ισραηλινούς Πώς μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα το «θερμό επεισόδιο» Δένδια – Τσαβούσογλου Αστείες προσπάθειες να απαξιώσουν το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» Ο Τόμπρας αποκάλυψε ότι ο Καλογρίτσας παζάρευε την άδεια με Μαρινάκη, Κοντομηνά και Σαββίδη Σάλος από τις αναρτήσεις της Πελώνη κατά της Ν.Δ. Ανακοίνωση ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά: Η θετική ατζέντα κατά την επίσκεψη στην Άγκυρα Θα «το πληρώσει ακριβά» ο Φουρθιώτης: Καλείται να δώσει 50.000 ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ για τους ψεύτικους μισθούς-μαμούθ

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Ευρωκοινοβουλίου ο Οδικός Χάρτης για την Ισότητα των Φύλων, που πρότεινε ο Δ. Παπαδημούλης

Απρίλιος 07,2021

Σκοπός του Οδικού Χάρτη είναι η σημαντική πρόοδος στην ισότητα των φύλων στο σύνολο των διοικητικών και πολιτικών δραστηριοτήτων του Ευρωκοινοβουλίου – Μηδενική ανοχή απέναντι στην παρενόχληση

Ομόφωνα εγκρίθηκε από τα μέλη της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου (High Level Group) για την Ισότητα και Διαφορετικότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Οδικός Χάρτης για την Εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων. Τον Οδικό Χάρτη παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ισότητα των Φύλων και τη Διαφορετικότητα, Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο Οδικός Χάρτης αναμένεται να τεθεί προς έγκριση και εφαρμογή στην επόμενη συνεδρίαση του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου.

Σκοπός του Οδικού Χάρτη είναι η ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου και η προώθηση της ισότητας στο σύνολο των δραστηριοτήτων του Ευρωκοινοβουλίου, μέσα από μία δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων με ορίζοντα εφαρμογής έως το τέλος του 2022. Μεταξύ άλλων, αποσκοπεί στη βελτίωση της ισότιμης εκπροσώπησης των φύλων στις διοικητικές και πολιτικές δραστηριότητες του Ευρωκοινοβουλίου, στην ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στον προϋπολογισμό του Ευρωκοινοβουλίου, στην εξισορρόπηση της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και στην εξασφάλιση μηδενικής ανοχής στην παρενόχληση.

Ο Οδικός Χάρτης περιλαμβάνει επίσης συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την προώθηση πολιτικών που ενισχύουν την ισότητα των φύλων στους τομείς αρμοδιότητας κάθε επιτροπής και αντιπροσωπείας, καθορίζοντας κριτήρια αναφοράς και αξιολόγησης για τις βέλτιστες πρακτικές στο πλαίσιο των εργασιών των επιτροπών και των αντιπροσωπειών.

Επιπλέον, σημαντική πτυχή του Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων είναι η εξασφάλιση μηδενικής ανοχής απέναντι στην παρενόχληση. Γι’ αυτό και το Ευρωκοινοβούλιο θα ενισχύσει το σχετικό δίκτυο συμβούλων με προσωπικό υψηλής ειδίκευσης και εμπιστοσύνης, στο οποίο θα παρέχεται συνεχής κατάρτιση και εξειδίκευση.

Σε ό,τι αφορά τέλος το διοικητικό σκέλος του Ευρωκοινοβουλίου, προβλέπεται να συνεχιστεί η βελτίωση της ισότιμης εκπροσώπησης των φύλων σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει δέσμευση του Προεδρείου που υιοθετήθηκε ομόφωνα, μετά από σχετική πρόταση του Δημ. Παπαδημούλη στην αρχή της κοινοβουλευτικής θητείας, πως έως το τέλος του 2024 το 50% των επικεφαλής μονάδων, το 50% των διευθυντών και το 40% των Γενικών Διευθυντών θα είναι γυναίκες.

Η Ομάδα Υψηλού Επιπέδου για την Ισότητα & τη Διαφορετικότητα του Ευρωκοινοβουλίου, προεδρεύεται από τον Δημ. Παπαδημούλη και αποτελείται από τακτικά μέλη, που είναι Αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από όλο το πολιτικό φάσμα, και την Πρόεδρο της Επιτροπής Γυναικών, Έβελιν Ρέγκνερ, και συνεργάζεται στενά με την διοίκηση του Ευρωκοινοβουλίου.

Διαβάστε επίσης...