Τελευταία νέα
Γιώργος Μαρίνος στο “Π”: Απόσυρση των ΗΠΑ από τον αγωγό EastMed Πάνος Σκουρολιάκος στο “Π”: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθ’ οδόν προς τις εκλογές Δήλωση της ΠτΔ για την απώλεια του Αλ. Φασιανού Αλ. Τσίπρας: Η διαφθορά είναι σήμερα στη χώρα μας προστατευόμενο είδος – Εκείνοι που καταδιώκονται είναι οι αντίπαλοί της Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα στέκεται ολόψυχα στο πλευρό του Ιμβριακού ελληνισμού Η Γη της Ελιάς: Ο Στέφανος στο στόχαστρο του Αλέξη – Οι φαντασιώσεις με την Μυρτάλη και το ξέσπασμα Διαδηλώσεις αγώνα για τον Σαχζάτ Λουκμάν Σπήλιος Λιβανός στο “Π”: Δίχτυ προστασίας στους αδύναμους συμπολίτες μας Ο.Λαφοντέν: «Όλες οι προσδοκίες που υπήρχαν με τον εμβολιασμό δεν επιβεβαιώθηκαν» Κ. Σακελλαροπούλου: Θέλουμε συνύπαρξη με την Τουρκία αλλά έχουμε χρέος στη μνήμη Τρύφων Αλεξιάδης στο Kontra News 10: Προεκλογικά έταζαν θα πάρετε διπλάσια από την ανάπτυξη τώρα… Τουρκία: Εκδίωξε το Nautical Geo από κυπριακή ΑΟΖ!-Ντροπή! Απούσα η Ελλάδα
Newsit.gr

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Τα υγειονομικά μέτρα που θα εφαρμοστούν στα εκλογικά κέντρα

Αυστηρά μέτρα λόγω κορονοϊού θα εφαρμοστούν κατά τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής για την ανάδειξη νέου προέδρου στις 5 και 12 Δεκεμβρίου. Στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας προβλέπεται η επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή rapid test.
Συγκεκριμένα, η αρμόδια επιτροπή που είναι αρμόδια για τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής, η ΕΔΕΚΑΠ, έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν στα 813 εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα.
Τα μέτρα αφορούν τόσο τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, όσο και τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ.
Ειδικότερα, τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο υπεύθυνος του Εκλογικού Κέντρου, καθώς και οι Εκπρόσωποι των Υποψηφίων, όσοι δηλαδή θα είναι συνεχώς μέσα στο εκλογικό τμήμα, θα πρέπει – υποχρεωτικά – να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή rapid test τελευταίου 48ωρου.
Ακόμα, υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους. Ο έλεγχος εφαρμογής των μέτρων θα γίνεται από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής προς τα μέλη, ενώ και εκείνα με τη σειρά τους θα ελέγξουν τα έγγραφα του Προέδρου.
Εκλογές Κίνημα Αλλαγής: Στις κάλπες με αντισηπτικά
Σχετικά με τους ψηφοφόρους, θα εισέρχονται ένας – ένας στο εκλογικό τμήμα με χρήση μάσκας και αντισηπτικό. Επίσης, θα πρέπει αυστηρά να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις.
Γίνεται ισχυρή σύσταση σε όλους τους ψηφοφόρους, να έχουν «κατεβάσει», εκτυπώσει και συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής Μέλους ή Φίλου του κόμματος από την ιστοσελίδα (site) του Κινήματος Αλλαγής. Και αυτό, για να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος αναμονής αλλά και παραμονής εντός του εκλογικού τμήματος.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι για να μπορέσει να ψηφίσει ένας πολίτης για την ανάδειξη νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει είτε να είναι ήδη μέλος / φίλος του κόμματος ή να κάνει σχετικό αίτημα την ίδια μέρα.
Ακόμα, θα πρέπει να πληρώσει 3 ευρώ, μόνο στις 5 Δεκεμβρίου. Αν κάποιος δεν έχει ψηφίσει στις 5 Δεκεμβρίου, τότε δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στον δεύτερο γύρο – αν χρειαστεί – στις 12 του μήνα.
To άρθρο Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Τα υγειονομικά μέτρα που θα εφαρμοστούν στα εκλογικά κέντρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...