Τελευταία νέα
ΚΚΕ: “Το άθλιο “κρυφτούλι” της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης είχε αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής ενός ακόμα μικρού παιδιού” ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Στη Βουλή θα συζητηθεί ο εντοπισμός των 38 μεταναστών στον Έβρο Κουκάκης: Δεν είμαι ο μόνος δημοσιογράφος που παρακολουθείται Gazprom-Πάνω 60% από σημερινές τιμές θα φτάσει το αέριο στην Ευρώπη! Έβρος: Το ΠΑΣΟΚ φέρνει τα γεγονότα στη Βουλή – Για άθλιο «κρυφτούλι» Αθήνας, Άγκυρας μιλά το ΚΚΕ Νέες γελοιότητες από τον Αδωνι στους «New York Times» Υποκλοπές: Το σκάνδαλο δεν κρύβεται με τίποτα «Ακροδεξιό κατήφορο χωρίς φρένα» καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση Μητσοτάκη Κικίλιας: Πάμε για ρεκόρ εσόδων στον τουρισμό ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν αργεί η στιγμή που οι πολίτες θα κάνουν παρελθόν το καθεστώς του κ. Μητσοτάκη» ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για Έβρο: Ο ακροδεξιός κατήφορος συνεχίζεται με σπασμένα φρένα Θεοδωρικάκος για Έβρο: «Σεβασμός στην Ελληνική Αστυνομία – Να σταματήσουν οι συκοφαντικές επιθέσεις»

ΕΚ Πειραιά: Να ξηλωθεί ο μηχανισμός που ενημερώνει τους εργοδότες για τους ελέγχους του ΣΕΠΕ

Αύγουστος 06,2022

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πειραιά σημειώνει:

«Ως Διοίκηση κάναμε καθαρό ότι, με δεδομένη την ευθύνη όλων των κυβερνήσεων για την υποστελέχωση των υπηρεσιών ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας και την φιλότιμη προσπάθεια των εποπτών-επιθεωρητών να ανταποκριθούν στην πλειοψηφία τους, στο δύσκολο αλλά σημαντικό τους καθήκον, ζητήσαμε να διερευνηθούν άμεσα και εις βάθος οι συγκεκριμένες καταγγελίες ώστε να «ξηλωθεί» ο μηχανισμός που ενημερώνει τους εργοδότες για τους ελέγχους που διενεργούν οι επιθεωρητές. Να γίνονται πιο αυστηροί και τακτικοί έλεγχοι στην αγορά εργασίας και να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό στη βάση των αναγκών της περιοχής του Πειραιά. Τέλος, ζητήθηκε η στήριξη και η προστασία από την Υπηρεσία προς τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα όσων έχουν βγει μπροστά και καταγγέλλουν τα συγκεκριμένα γεγονότα. Να μην τους ασκηθεί βλαπτική μεταβολή στην εργασία τους ή πιέσεις για να μην κάνουν σωστά την δουλειά τους.

Από την πλευρά της Υπηρεσίας, ο Διοικητής και ο ΓΓ, αφού παραδέχθηκαν την υποστελέχωση των υπηρεσιών, δεσμεύτηκαν ότι θα διερευνήσουν το θέμα των καταγγελιών πιο επισταμένα και θα πάρουν τα απαραίτητα μέτρα. Το ζήτημα των προσλήψεων θα προσπαθήσουν να το λύσουν με το σύστημα της κινητικότητας των υπαλλήλων από άλλες δημόσιες υπηρεσίες(!) και όχι με νέες μόνιμες προσλήψεις. Μιας και με βάση τα στοιχεία που μας παρέθεσαν, θεωρούν επιτυχία ότι 1 στις 6 επιχειρήσεις ελέγχεται σήμερα.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά κάνει καθαρό προς όλες τις κατευθύνεις ότι πρακτικές που είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων δεν γίνονται αποδεκτές. Το Εργατικό Κέντρο θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να είναι πραγματικό αποκούμπι των εργαζομένων ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για την εργατική τάξη».

Διαβάστε επίσης...