Τελευταία νέα
Υπάλληλοι του ΣΕΒ… Τρίζει η καρέκλα του Χρυσοχοΐδη Το έγκλημα χωρίς όνομα που σκοτώνει καθημερινά 173 γυναίκες Γυναικοκτονία: Γιατί η περιγραφή ενός εγκλήματος που ο ορισμός του έχει δοθεί από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων, αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στην Ελλάδα; Τη διώκουν γιατί φιλοξενούσε έναν πρόσφυγα (του Δημήτρη Αγγελίδη/ΕφΣυν) Πετράλωνα-«Καμία μόνη»: Μαζική κινητοποίηση ενάντια στην έμφυλη βία Ποιος είναι ο «αντιεμβολιαστής»; ΗΠΑ: Εγκρίθηκε νομοσχέδιο μεγαλύτερης πρόσδεσης της Ελλάδας στο άρμα των ΗΠΑ Δημοσκόπηση Alco: Μεγαλύτερη ασφάλεια επί ΣΥΡΙΖΑ, πανωλεθρία για Χατζηδάκη Σπίρτζης: Ζητούνται άμεσα απαντήσεις για τις καταγγελίες του Γεωργιανού Μητσοτάκης για τη Γραμμή 4 του Μετρό: «Το μεγαλύτερο δημόσιο έργο στη χώρα μας» ΠΑΜΕ: Άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, της υγείας και της ζωής τους από τον καύσωνα Σπίρτζης-Ξανθόπουλος: Η κυβερνητική ανικανότητα φέρνει αθλιότητα …
E-thessalia.gr

Ενίσχυση της μητέρας επιχειρηματία ζητάει η ΟΕΒΕΜ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας στηρίζει τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Λάρισας, τις οποίες προσυπογράφει το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), αναφορικά με την «Ενίσχυση της Μητέρας Επιχειρηματία κατά τις χρονικές περιόδους κύησης-λοχείας και ανατροφής τέκνων». Η ΟΕΒΕΜ απέστειλε επιστολή προς τον Γεν. Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ.Χρήστο Τριαντόπουλο, ο οποίος ήδη αντιμετωπίζει θετικά το ζήτημα.
Η Επιχειρηματικότητα χρειάζεται στήριξη γενικότερα, αλλά η Γυναικεία Επιχειρηματικότητα είναι ένα ευαίσθητο πεδίο και πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα ειδικής στήριξης. Δυστυχώς, για την Γυναίκα Αυτοαπασχολούμενη – Επιχειρηματία κατά την περίοδο κύησης-λοχείας δεν έχει προβλεφθεί αντίστοιχη στήριξη με εκείνη που έχουν οι γυναίκες στον Δημόσιο τομέα και οι εργαζόμενες του ιδιωτικού.
Στο πλαίσιο ουσιαστικής μέριμνας των γυναικών επιχειρηματιών, το Επιμελητήριο Λάρισας σε συνεργασία με τον Γεν. Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής απέστειλε υπόμνημα προτάσεων με γνώμονα την ίση μεταχείριση των πολιτών και ζητώντας τα εξής:
– Καταβολή στην επιχειρηματία-αυτοαπασχολούμενη μητέρα μηνιαίου βοηθήματος (κλιμακούμενου σύμφωνα με το τζίρο της επιχείρησης) για δεκατρείς μήνες.
– Πρόβλεψη επιδοτούμενων προγραμμάτων για την πρόσληψη πρόσθετου εργαζόμενου προς εξυπηρέτηση της επιχείρησης.
– Μείωση σε εύλογο ποσοστό των ασφαλιστικών εισφορών της επιχειρηματία–αυτοαπασχολούμενης μητέρας.
– Πρόβλεψη πρόσθετου επιδόματος κάλυψης κόστους βρεφονηπιακού σταθμού για κάθε τέκνο.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...