Τελευταία νέα
Επτά Αμερικανοί ειδικών δυνάμεων-Παραδόθηκαν Αμερικανός Ναύαρχος ε.α. & Αντισυνταγματάρχης Γιατί μισούν τον Πούτιν…οι δυτικοί Κλεπτοκράτες! Νάντια Γιαννακοπούλου στο “Π”: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει και μπορεί να εκφράσει την ελπίδα για μια νέα πορεία της χώρας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο “Π”: Εμείς και το γαλλικό μέτωπο των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων Κώστας Αρβανίτης στο “Π”: Τα καμώματα Μητσοτάκη – Τσιάρα εκθέτουν την Ελλάδα στην ΕΕ A. Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές – Μεγάλο βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα» Η ζωή μας δεν μπαίνει στο χρηματιστήριο Από Σπόντα 14.5 MέΡΑ25: «Ρήξη» αλλά εντός ΝΑΤΟ και ΕΕ Ο Αντώνης Σαμαράς διχάζει ξανά τη ΝΔ! Τι ρόλο παίζει αυτός ο Τσούνης; Τώρα τρολάρει τον Ανδρουλάκη. «Βόμβα» Μεντβέντεφ-Αποκαλύπτει τους κατασκευαστές του κορονοϊού «Έρχονται πανδημίες, πείνα, πόλεμοι»
Moneypress.gr

Εντυπωσιακή αύξηση κερδών κατά 130% στο α΄ τρίμηνο για την CPP του Βαγγέλη Μαρινάκη

Εκτίναξη κερδών κατά 130% σημείωσε μέσα στο α΄ τρίμηνο του έτους, η Capital Product Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.
Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 25,1 εκατ. δολάρια το α’ τρίμηνο του 2022 έναντι 10,9 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Έτσι, τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 1,26 δολάρια έναντι 0,57 δολαρίων το α’ τρίμηνο του 2021. Τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 73,4 εκατ. δολάρια έναντι 38,1 εκατ. δολαρίων το α’ τρίμηνο του 2021, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 93%.
H αύξηση των αποτελεσμάτων οφείλεται στην ενίσχυση του στόλου της εταιρείας κατά 38% με την απόκτηση τριών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, 5.100 teu το καθένα τον Φεβρουάριο του 2021, τα οποία απέφεραν 4,1 εκατομμύρια δολάρια συνολικά έσοδα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, σε σύγκριση με 1,6 εκατομμύρια δολάρια κατά την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2021 έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021, καθώς και την απόκτηση έξι LNG carriers το β’ εξάμηνο του 2021 συνεισφέροντας στην εταιρεία 37,6 εκατ. δολάρια το α’ τρίμηνο του 2022, εν μέρει αντισταθμισμένα από την πώληση του M/V CMA CGM Magdalena τον Μάιο του 2021 και την πώληση του M/V Adonis τον Δεκέμβριο του 2021.
Τα συνολικά έξοδα για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2022 ήταν 40,2 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 24,2 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις. Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα των πλοίων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 ανήλθαν σε 16,7 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 9,2 εκατομμύρια δολάρια κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021. Τα λειτουργικά έξοδα οφείλονταν κυρίως στην καθαρή αύξηση του μέσου μεγέθους του στόλου μετά την εξαγορά τριών container vessels μεταφορικής ικανότητας 5.100 teu το καθένα, τον Φεβρουάριο του 2021 και την απόκτηση έξι LNG carriers κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021.
«Είμαστε ικανοποιημένοι από την βελτίωση της κερδοφορίας και τη δημιουργία ισχυρών χρηματοοικονομικών ροών, κυρίως ως αποτέλεσμα του οικονομικού αντίκτυπου που είχαν τα έξι πλοία μεταφοράς LNG τελευταίας τεχνολογίας που αποκτήσαμε κατά το β’ εξάμηνο του 2021», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της Capital Product Partners, Jerry Kalogiratos και πρόσθεσε: «Η απόφασή μας για διαφοροποίηση της βάσης περιουσιακών στοιχείων μας με τη στόχευση στην αγορά LNG έχει αποδειχθεί πολύ επιτυχής, καθώς τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς ναύλωσης LNG, καθώς και οι αξίες των πλοίων LNG/C έχουν αυξηθεί, εν όψει των ανακατατάξεων στις ενεργειακές αγορές που προκλήθηκαν από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...