Τελευταία νέα
«Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά, σταθερή δουλειά ζητά η εργατιά» Εμείς δεν έχουμε πρωθυπουργό, την Λίτσα Πατέρα έχουμε! «Τα άστρα για την καλή πορεία της οικονομίας είναι ευθυγραμμισμένα» δήλωσε, χωρίς να διστάσει στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης (βίντεο) Εργαστήριο πολιτικής σκέψης η ΝΔ: Ο βουλευτής Χρυσομάλλης είπε ότι Χατζηδάκης εφαρμόζει τον Μπακούνιν! Ειλικρινά,, όχι άλλη αριστεία. Έλεος, φτάνει!   Απαγορεύθηκε και το J&J στην Ευρώπη-Η κυβέρνηση εμβολίασε χιλιάδες με αυτό Αλέξης Τσίπρας: Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους όλο το μίσος που στοκάρουν τα αυταρχικά καθεστώτα-Βαφτίζετε τον Μεσαίωνα Αναγέννηση “Καλά κάνουν οι άνθρωποι και απεργούν, θα μείνω μαζί τους” – Βατερλό κυβέρνησης και “παπαγάλων” στο λιμάνι (βίντεο) Σοβαρά; Ο Νίκολαος Γλύξμπουργκ είναι «πρίγκιπας» κι «εκπροσωπεί» την Ελλάδα; Διθύραμβοι Μητσοτάκη στις απεργοκτόνες διατάξεις του αντεργατικού νομοσχεδίου-Εχθροί της κοινωνίας οι απεργοί LIVE: Η ομιλία Τσίπρα στη Βουλή Αλ. Τσίπρας: Βαφτίζετε αναγέννηση τον μεσαίωνα, συκοφαντείτε όσους αντιδρούν και αντιστέκονται (video) ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ Κουτσούμπας: Το έκτρωμά σας θα μείνει στα χαρτιά VIDEO) “Ούτε μια στιγμή δεν θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εργαζομένων”

ΜεΡΑ25:Ενότητα για ρήξη με τις αντεργατικές πολιτικές – Να παλέψουμε για ένα μέλλον συλλογικής, εργασιακής αξιοπρέπειας

Ιούνιος 11,2021

Σχόλιο Γραφείου Τύπου  του κοινοβουλευτικού  κόμματος ΜεΡΑ25

Με σύνθημα “Όχι στην εργασιακή ζούγκλα, συλλογικές συμβάσεις, αξιοπρεπείς μισθοί, ανθρώπινα ωράρια” ήταν το σύνθημα με το οποίο το ΜέΡΑ25 ένωσε τη φωνή του με τα κινήματα, τις συλλογικότητες και τα συνδικάτα στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις της χώρας, ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα του κ. Χατζηδάκη.

Το ΜέΡΑ25 έδωσε ηχηρό παρών με την Νεολαία μας μπροστά σε όλες τις κινητοποιήσεις, με τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, αλλά και την σημαντική παρουσία βουλευτριών και βουλευτών του ΜέΡΑ25 και βεβαίως του ίδιου του Γραμματέα του κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη στο μπλοκ του ΜέΡΑ25 στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της πορείας ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε: “Είμαστε εδώ ως ΜέΡΑ25 για να στηρίξουμε τα κινήματα, να ενισχύσουμε τους εργαζόμενους, στην προσπάθειά τους να θανατώσουν το νομοσχέδιο-ζόμπι του κ. Χατζηδάκη. Δεν είμαστε εδώ για να ζητήσουμε ανάθεση εντολής από τα κινήματα, από τους εργαζόμενους, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κυρίτσης. Η ανάθεση είναι ανάθεμα για τα κινήματα και για το λαό, όπως πολύ πικρά μάθαμε το 2015″.

Τις επόμενες μέρες ο αγώνας μας μέσα και έξω από την Βουλή πρέπει να κλιμακωθεί ώστε το νομοσχέδιο λαιμητόμος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα εργασιακά να μην περάσει. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε την εργασιακή ζούγκλα που οι ίδιοι επέβαλαν στον κόσμο της εργασίας διαχρονικά (από όλες τις μνημονιακές Κυβερνήσεις), τώρα να την επισημοποιήσουν κιόλας ώστε να ενταθεί.

Καλούμε σε παλλαϊκή συστράτευση τους πολίτες και τα κινήματα, ώστε με ενότητα να παλέψουμε για τη ρήξη με όλες αυτές τις πολιτικές του ευρωιερατείου, της ολιγαρχίας δίχως σύνορα και των εγχώριων τοποτηρητών της.

Να αντιπαλέψουμε όλες και όλοι μαζί την μετάβαση από την εργασιακή ζούγκλα στον εργασιακό μεσαίωνα. Για μας το μέλλον είναι η κατάργηση τόσο της εργασιακής ζούγκλας, όσο και η αποτροπή του εργασιακού μεσαίωνα και ευρύτερα η ανατροπή του καθεστώτος της εκμετάλλευσης που μετατρέπει την δουλειά σε δουλεία.

Ως ΜέΡΑ25 πιστεύουμε σε ένα μέλλον με συλλογική, εργασιακή αξιοπρέπεια και γι’ αυτό το μέλλον παλεύουμε κι αυτό διεκδικούμε στηρίζοντας με τον κόσμο της εργασίας και τα ακηδεμόνευτα κινήματα που μακριά από “εργατοπατέρες”, ορθώνουν το δυναμικό ανάστημα τους.

Διαβάστε επίσης...