Τελευταία νέα
Μπάιντεν – Ερντογάν: “Αμ’ έπος αμ’ έργον”! FT: Οι ΗΠΑ ανάβουν το «πράσινο φως» για την πώληση 40 F-16 στην Τουρκία Η Ελλάδα κατέθεσε επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ για την απόκτηση των F-35 Επιμένει στο αφήγημα του «ικανοποιημένου» Μητσοτάκη και της «αναδίπλωσης της Τουρκίας» το Μαξίμου Οικονόμου για Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέμματα από τη βουλή Οικονόμου κατά Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέματα και διαβολές Τσίπρας: Πολιτική απάτη η αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής -Ενσωματώνεται στους λογαριασμούς «Καρφιά» Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη: «Λιοντάρια και εθνικόφρονες αλλά στην πράξη δειλοί απέναντι στην εθνική ευθύνη» Τσίπρας: Η Τουρκία οικειοποιείται το Αιγαίο – Ανησυχία για τα ανταλλάγματα που πήρε στο ΝΑΤΟ «Ξύλο» Τσίπρα σε Μητσοτάκη στη Βουλή: «Απάτη η εικονική αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής! Μας λέγατε λαϊκιστές, ξαφνικά έγινε παράνομη η ρήτρα; Είστε μεγαλόψυχοι; Πολιτικοί απατεώνες είστε!» ΝΑΤΟ: Ψυχροπολεμικό ανακοινωθέν για το νέο δόγμα-Άμεση απειλή Ρωσία-Στο κάδρο Κίνα Βαγγέλης Αποστόλου: Να αποσυρθούν οι άδειες και οι εγκρίσεις παραγωγών ΑΠΕ μέχρι τη σύνταξη του νέου χωροταξικού και των περιβαλλοντικών μελετών ΣΥΡΙΖΑ: «Κρεσέντο υποκρισίας» Γεωργιάδη η ΕΔΕ, για να ρίξει σε υπαλλήλους τις ευθύνες του για το «Turkaegean»

Επίκαιρη ερώτηση Κ. Μάλαμα: «Η κυβέρνηση εντείνει την αβεβαιότητα στην τουριστική οικονομία της Χαλκιδικής»

30/03/2021

ΕΝΟΤΗΤΕΣ/ ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ Κοινοβουλευτικό Φάσμα

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλη Κυριακής Μάλαμα Βουλευτή Χαλκιδικής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Τουρισμού
Θέμα: «Η κυβέρνηση εντείνει την αβεβαιότητα στην τουριστική οικονομία της Χαλκιδικής»

Το προηγούμενο διάστημα ο Υπουργός Τουρισμού τοποθέτησε σε δημόσιες δηλώσεις του την έναρξη της τουριστικής περιόδου στις 14 Μαΐου. Παράλληλα, δήλωσε ότι θα υπάρξουν επικαιροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα και σε σχέση με την είσοδο των τουριστών στη χώρα και ως προς την λειτουργία των επιχειρήσεων και των τουριστικών υποδομών. Όλο το προηγούμενο διάστημα, επίσης, ο Υπουργός Τουρισμού χαρακτήριζε το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού ως σημείο κλειδί για την επερχόμενη τουριστική περίοδο, κάνοντας επίσης λόγο για άρση περιορισμών και σε όσους διαθέτουν “αντισώματα”, αλλά και με την επίδειξη αρνητικού τεστ στα σύνορα. Σε σχέση με τους εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού, ο Υπουργός Τουρισμού έκανε λόγο για προτεραιοποίηση, χωρίς ωστόσο να συγκεκριμενοποιήσει τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.
Με το δεδομένο της περσινής αρνητικής τουριστικής σεζόν, οι εν λόγω δηλώσεις, εφόσον δεν συγκεκριμενοποιηθούν άμεσα, ώστε να μπορέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στον τουρισμό να προετοιμαστούν, ενδέχεται να δημιουργήσουν αβεβαιότητα στον κλάδο και να υποθηκεύσουν και την φετινή τουριστική περίοδο, προτού καν αυτή ξεκινήσει. Θα πρέπει, συνεπώς, άμεσα το Υπουργείο Τουρισμού να προετοιμάσει όλα τα πρωτόκολλα λειτουργίας, να οριοθετήσει την πολιτική του σε σχέση με την υγειονομική διαχείριση της σεζόν και να στηρίξει επιχειρήσεις κι εργαζόμενους, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επάρκεια στις αυξημένες απαιτήσεις.
Επειδή είναι απαραίτητο να χαραχθεί μία σταθερή στρατηγική και να εξειδικευτούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι διαδικασίες για την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Πότε θα οριστικοποιηθούν οι σχεδιασμοί για την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου για τη Χαλκιδική;

Η ερωτώσα βουλευτής
Μάλαμα Κυριακή

29/03/2021

Διαβάστε επίσης...