Τελευταία νέα
Σε Κύπρο και Αίγυπτο ο Δένδιας – Συνάντηση με Σούκρι Lockdown με το βλέμμα στον Μάιο: Τα επόμενα βήματα και η αναπροσαρμογή της στρατηγικής Πελώνη: “Τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη διερευνώνται…”- Αμηχανία στην κυβέρνηση για το όργιο αστυνομικής βίας Αστυνομική βία εκτός ελέγχου: Σιγή ιχθύος Χρυσοχοΐδη, αμήχανη απάντηση Μαξίμου για την απρόκλητη επίθεση στη Νέα Σμύρνη – Τσίπρας: Ενορχηστρωτής ο Μητσοτάκης ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ στο “Π”: Η αποτυχία ενός επιτελάρχη ΕΛΙΖΑ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ στο “Π”: Το στοίχημα της πενταετίας “ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ” (video – Ελληνοφρένεια) Εξόργισε τους δημότες η θέση του Δήμου Ν. Σμύρνης για την αστυνομική βία Πετάει “αετό” η Πελώνη για τη Νέα Σμύρνη: Απάντησε για την αστυνομική βία εναντίον πολιτών με “τρικάκια που στοχοποιούν” τη Μαρέβα και Κουφοντίνα Καταστολή: Κοινή δράση ΜέΡΑ25, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ζητά ο Βαρουφάκης Τα είπαν όλα οι “Πάνθηρες”: Σήμερα οι μάσκες έπεσαν, από τη μία οι κάτοικοι, η γειτονιά που μας χειροκρόταγε από τα μπαλκόνια, από την άλλη, οι μπάτσοι, τα φερέφωνά τους στην τηλεόραση και οι αιρετοί ισαποστάκηδες Νέα Σμύρνη: Η μαρτυρία για τα γεγονότα και η δημοσιογραφία της… ΥΕΝΕΔ

Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αχαΐας του Κ. Κ. Ε. Νικου Καραθανασόπουλου (Δευτερα 15/02)

15/02/2021

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΠΙΚΑIΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέµα:Ανάγκη επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου «Νοσημάτων Θώρακος» στην Πάτρα

Τις τελευταίες µέρες γίναµε μάρτυρες επικίνδυνης και αυξανόµενης διασποράς του κορονο’ι’ού στην Αχαΐα και στο ένα από τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας (Α. Ανδρέας). Ένα χρόνο µετά την έναρξη της πανδηµίας η κατάσταση στην Αχαΐα είναι η εξής: ο Εκατοντάδες θέσεις προσωπικού στα τέσσερα νοσοκομεία του Νοµού εξακολουθούν να είναι κενές, ενώ επεκτάθηκαν και εν µέσω πανδημίας οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. . Δεκάδες είναι οι υγειονοµικοί που έχουν νοσήσει από οονιο-19 ως αποτέλεσμα της αυξηµένης έκθεσης και των ανεπαρκών ελέγχων και μέτρων προστασίας. . Τµήµατα και κλινικές έχουν συρρικνωΘεί και πλήθος τακτικών χειρουργείων αναβάλλονται. προκειµένου τα νοσοκοµεία να ανταποκριθούν στις ανάγκες περίθαλψης κρουσμάτων΄ με αποτέλεσµα την καθυστέρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία χιλιάδων ασθενών µε άλλες παθήσεις. . Και σα να µην έφταναν όλα αυτά χιλιάδες προγραµµατισμένα ραντεβού στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ ακυρώνονται, προκειµένου να λειτουργήσουν και ως εµβολιαστικά κέντρα. των οποίων η στελέχωση γίνεται με µετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού. Την ίδια στιγµή και παρά τα κροκοδείλια δάκρυα όλων των αστικών δυνάμεων, το εξειδικευμένο νοσοκομείο “Νοσημάτων Θώρακος”. παραμένει κλειστό όταν από την αρχή της πανδημίας (εδώ και ένα χρόνο δηλαδή). µε επαναλαμβανόμενες παρεµβάσεις μας, ζητάµε το άνοιγμά του. τη στελέχωσή του με όλο το υγειονομικό και λοιπό προσωπικό που απαιτείται, µε μόνιμες σχέσεις εργασίας και πλήρη εξοπλισμό ώστε να λειτουργήσει ως νοσοκοµείο αναφοράς οονία1 9.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε το συγκεκριµένο νοσοκοµείο εττί των ηµερών της. Η κυβέρνηση της ΝΔ, κρατάει ακόμα και σήμερα. εν µέσω πανδημίας, το νοσοκοµείο κλειστό. Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει ώστε να επαναλειτουργήσει ΑΜΕΣΑ το Νοσοκοµείο «Νοσημάτων Θώρακος» µε λεφτά από τον κρατικό προύπολογισμό. Να εξοπλιστεί µε σύγχρονα µηχανήματα και μονάδες ΜΕΘ. Να επανδρωθεί με μόνιµο και πλήρους απασχόλησης εξειδικευμένο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. ώστε να αποτελέσει σήµερα νοσοκοµείο αναφοράς για την αντιµετώπιση της πανδημίας.

Ο Βουλευτής

Καραθανασόπουλος Νίκος

08/02/21

Διαβάστε επίσης...