Τελευταία νέα
Τα θετικά και τα αρνητικά των SUV τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 50% των συνολικών πωλήσεων Τεθωρακισμένα οχήματα μάχης ετοιμάζει η Γερμανία για την Ουκρανία – Θα παραδοθούν έως τα τέλη Ιουλίου Αχτσιόγλου: “Εκπροσωπούμε το φάντασμα της μεγάλης ανατροπής” Οι ΗΠΑ κατηγορούν για «αντισημιτισμό» τον μουσικό Ρότζερ Γουότερς Πτώση ποσοστού της τάξης του 7% – Το στοιχείο που μπορεί να αλλάξει πολλά στη δεύτερη κάλπη ΣΥΡΙΖΑ για Σκέρτσο: «Λυπόμαστε πολύ που ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρατάει ως εκπρόσωπό του έναν πλαστογράφο» Ξεκινά η προεκλογική «μάχη» Μητσοτάκη για τη Β. Ελλάδα – Ο υπέρτατος στόχος της ΝΔ, σε πρώτο πλάνο η καταγγελία για το τουρκικό προξενείο Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2023: Γεωπονική σχολή στις 9, 10 και 11 Ιουνίου. ΚΚΕ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Ήταν μια ομολογία για το τι περιμένει τον ελληνικό λαό στις 26 Ιούνη Επικοινωνία Κασκαρέλη – Φιντάν για τους μετανάστες στον Έβρο Κρίσιμη συνάντηση Στεφανή με τον πρέσβη του Ισραήλ Ανάλυση: Τι σηματοδοτεί για το πολιτικό σκηνικό η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ

Επίκαιρη ερώτηση του Δημήτρη Αναγνωστάκη, για τη διαχείριση αποβλήτων στην περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας.

 Απρίλιος 30,2022

Γραπτή δήλωση του επικεφαλής της παράταξής ‘Στερεά Υπεροχής’ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Δημήτρη Αναγνωστάκη.

“Σχετικά με τις απαντήσεις της περιφερειακής αρχής, στην επίκαιρη ερώτηση του Δημήτρη Αναγνωστάκη, για τη διαχείριση αποβλήτων στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΠ.

Οι απαντήσεις της περιφερειακής αρχής ήταν γενικόλογες, με επίκληση των δυσλειτουργιών της κεντρικής διοίκησης και πιο συγκεκριμένα της Ειδικής Υπηρεσίας Κρατικών Ενισχύσεων, η οποία καθυστέρησε τον έλεγχο για τις Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος.

Από όσα γνωρίζουμε, οι γνωμοδοτήσεις της Ειδικής Υπηρεσίας Κρατικών Ενισχύσεων, είναι οριζόντιες και αφορούν το σύνολο της χώρας. Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό.

Πώς όλες οι Περιφέρειες ενέταξαν έργα & δράσεις και μόνο η δική μας δεν έχει εντάξει τίποτα;

Ανέφερε ο κ. περιφερειάρχης ότι υπήρξε καθυστέρηση, λόγω της φύσης της πρόσκλησης που ήταν με συγκριτική αξιολόγηση.

· Το πρώτο ερώτημα που γεννιέται είναι, γιατί οι προσκλήσεις βγήκαν με συγκριτική αξιολόγηση και όχι με άμεση;

· Το δεύτερο ερώτημα είναι, τι γίνεται στην υπόλοιπη χώρα και πώς βγαίνουν οι προσκλήσεις. Με συγκριτική αξιολόγηση ή άμεση αξιολόγηση;

Εάν ανατρέξουμε στις προσκλήσεις άλλων περιφερειών, θα διαπιστώσουμε ότι βγαίνουν με άμεση αξιολόγηση. Τι έκανε λοιπόν η περιφέρεια για να μην έχει συγκριτική αξιολόγηση;

Να σημειώσουμε ότι από τις τρεις (3) προσκλήσεις της Περιφέρειας, οι δύο (2) είναι με συγκριτική αξιολόγηση και η μια (1) με άμεση αξιολόγηση.

Σχετικά δε με τους χρόνους των προσκλήσεων της περιφέρειας, επισημαίνονται τα εξής:

1η πρόσκληση για Πράσινα σημεία, (συγκριτική αξιολόγηση), λήξη υποβολής προτάσεων 30/09/2020. Μετά από 19 μήνες, που έληξε η προθεσμία υποβολής, ακόμη αξιολογούνται οι προτάσεις.

2η πρόσκληση για βιοαπόβλητα, (συγκριτική αξιολόγηση), λήξη υποβολής προτάσεων 30/06/2020 Μετά από 22 μήνες, που έληξε η προθεσμία υποβολής, ακόμη αξιολογούνται οι προτάσεις.

3η πρόσκληση για Αναβάθμιση ΧΥΤΑ – ΣΜΑ, (άμεση αξιολόγηση), λήξη υποβολής προτάσεων 20/12/2019 Μετά από 28 μήνες, που έληξε η προθεσμία υποβολής, ακόμη αξιολογούνται οι προτάσεις.

Άρα οι δυσλειτουργίες της κεντρικής διοίκησης, που έτσι κι αλλιώς είναι υπαρκτές, δεν δικαιολογούν την υπερβολική καθυστέρηση της Περιφέρειά μας, όπως αποδεικνύεται από τις εκατοντάδες εντάξεις σε όλη την Ελλάδα και τις μηδενικές εντάξεις στην περιφέρειά μας.

Κάποιοι προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους.

ΕΡΓΑ ΜΕΑ & ΧΥΤΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ & ΛΑΜΙΑΣ

Ανέφερε ο κ. περιφερειάρχης ότι κάνει παρεμβάσεις, για την επίσπευση της ένταξης των μεγάλων έργων. Δεν μας είπε όμως πότε έκανε αυτές τις παρεμβάσεις και σε ποιόν.

Αντίστοιχες παρεμβάσεις θα γίνονταν για τη ΛΑΡΚΟ, την επέλαση των ανεμογεννητριών, το περιβαλλοντοκτόνο νόμο Χατζηδάκη κ.ά. Ποτέ δεν έγιναν, ποτέ δεν τις είδαμε.

ΧΥΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Για τον ΧΥΤΑ Χαλκίδας υποστήριξε πως είχε δεσμευτεί για χρηματοδότηση των έργων αντιστήριξης από την Περιφέρεια αλλά ο Δήμος Χαλκιδέων δεν έχει ακόμη παραδώσει την μελέτη, που ανέλαβε να εκπονήσει.

Μετά από όλα αυτά, για τη μη ένταξη των έργων και δράσεων, δεν ευθύνεται ο κακός μας ο καιρός αλλά το κακό μας ριζικό!

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι πολύ σημαντικό θέμα και είναι κρίμα να το αφήνουμε στον αυτόματο πιλότο!

Εμείς, ως παράταξη, θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα, θα ασκήσουμε πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση, έτσι ώστε να μη χαθούν πόροι και να αντιμετωπιστεί με επάρκεια αυτό το μεγάλο και σοβαρό ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην περιφέρειά μας.”

Στερεά... Υπεροχής

Διαβάστε επίσης...