Τελευταία νέα
Δίωξη στον 18χρονο που ομολόγησε – Βαρύ το κατηγορητήριο για τον τραυματισμό του αστυνομικού από τη φωτοβολίδα “Σπόντα” Καραμανλή για Μητσοτάκη: “Η ειρήνη δεν εξαγοράζεται με παραχώρηση κυριαρχίας. Ούτε με ασαφείς διατυπώσεις που επιδέχονται ποικίλες ερμηνείες, ικανές να ενθαρρύνουν την Τουρκία” Κώστας Αρβανίτης: «ΟΧΙ με μια φωνή στο νέο νομοσχέδιο-πραξικόπημα της κυβέρνησης για την απεξάρτηση» Ανδρουλάκης για τα επεισόδια στου Ρέντη – «Τραγικά τα πράγματα μετά τις δολοφονίες Άλκη και Μιχάλη» Υπάρχει Κράτος; Κ. Καραμανλής: «Δεν χωρά καμιά έκπτωση σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων» Γ. Πρωτούλης: «Κάθε λέξη του ΚΚΕ επιβεβαιώνεται από την ίδια τη ζωή» Κ. Καραμανλής: Στη Θράκη, στο Αιγαίο, στην Κύπρο κρίνεται η αντοχή του Ελληνισμού Κασσελάκης στο «Βήμα της Κυριακής» για τους «11»: “Σχεδίασαν τη διάσπαση από το βράδυ της εκλογής μου” – Επιβεβαιωση του The FAQ: “Δεν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές , το ψηφοδέλτιο θα είναι έκπληξη” Φορολογικό: «Τσεκούρωμα» στους μικρούς, κανένα μέτρο για τους μεγάλους Η Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκαθαρίζει: “Δεν αντιμετωπίζουμε την εξωτερική πολιτική ως πεδίο μικροπολιτικής σύγκρουσης” – Σφοδρή κριτική στους “11” : “Διάσπαση χωρίς κανένας επίδικο” Το Love Story πίσω από το Qatargate: Το παρασκήνιο της γνωριμίας της Εύας Καϊλή με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Επίκαιρη ερώτηση του Δημήτρη Αναγνωστάκη, για τη διαχείριση αποβλήτων στην περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας.

 Απρίλιος 30,2022

Γραπτή δήλωση του επικεφαλής της παράταξής ‘Στερεά Υπεροχής’ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Δημήτρη Αναγνωστάκη.

“Σχετικά με τις απαντήσεις της περιφερειακής αρχής, στην επίκαιρη ερώτηση του Δημήτρη Αναγνωστάκη, για τη διαχείριση αποβλήτων στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΠ.

Οι απαντήσεις της περιφερειακής αρχής ήταν γενικόλογες, με επίκληση των δυσλειτουργιών της κεντρικής διοίκησης και πιο συγκεκριμένα της Ειδικής Υπηρεσίας Κρατικών Ενισχύσεων, η οποία καθυστέρησε τον έλεγχο για τις Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος.

Από όσα γνωρίζουμε, οι γνωμοδοτήσεις της Ειδικής Υπηρεσίας Κρατικών Ενισχύσεων, είναι οριζόντιες και αφορούν το σύνολο της χώρας. Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό.

Πώς όλες οι Περιφέρειες ενέταξαν έργα & δράσεις και μόνο η δική μας δεν έχει εντάξει τίποτα;

Ανέφερε ο κ. περιφερειάρχης ότι υπήρξε καθυστέρηση, λόγω της φύσης της πρόσκλησης που ήταν με συγκριτική αξιολόγηση.

· Το πρώτο ερώτημα που γεννιέται είναι, γιατί οι προσκλήσεις βγήκαν με συγκριτική αξιολόγηση και όχι με άμεση;

· Το δεύτερο ερώτημα είναι, τι γίνεται στην υπόλοιπη χώρα και πώς βγαίνουν οι προσκλήσεις. Με συγκριτική αξιολόγηση ή άμεση αξιολόγηση;

Εάν ανατρέξουμε στις προσκλήσεις άλλων περιφερειών, θα διαπιστώσουμε ότι βγαίνουν με άμεση αξιολόγηση. Τι έκανε λοιπόν η περιφέρεια για να μην έχει συγκριτική αξιολόγηση;

Να σημειώσουμε ότι από τις τρεις (3) προσκλήσεις της Περιφέρειας, οι δύο (2) είναι με συγκριτική αξιολόγηση και η μια (1) με άμεση αξιολόγηση.

Σχετικά δε με τους χρόνους των προσκλήσεων της περιφέρειας, επισημαίνονται τα εξής:

1η πρόσκληση για Πράσινα σημεία, (συγκριτική αξιολόγηση), λήξη υποβολής προτάσεων 30/09/2020. Μετά από 19 μήνες, που έληξε η προθεσμία υποβολής, ακόμη αξιολογούνται οι προτάσεις.

2η πρόσκληση για βιοαπόβλητα, (συγκριτική αξιολόγηση), λήξη υποβολής προτάσεων 30/06/2020 Μετά από 22 μήνες, που έληξε η προθεσμία υποβολής, ακόμη αξιολογούνται οι προτάσεις.

3η πρόσκληση για Αναβάθμιση ΧΥΤΑ – ΣΜΑ, (άμεση αξιολόγηση), λήξη υποβολής προτάσεων 20/12/2019 Μετά από 28 μήνες, που έληξε η προθεσμία υποβολής, ακόμη αξιολογούνται οι προτάσεις.

Άρα οι δυσλειτουργίες της κεντρικής διοίκησης, που έτσι κι αλλιώς είναι υπαρκτές, δεν δικαιολογούν την υπερβολική καθυστέρηση της Περιφέρειά μας, όπως αποδεικνύεται από τις εκατοντάδες εντάξεις σε όλη την Ελλάδα και τις μηδενικές εντάξεις στην περιφέρειά μας.

Κάποιοι προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους.

ΕΡΓΑ ΜΕΑ & ΧΥΤΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ & ΛΑΜΙΑΣ

Ανέφερε ο κ. περιφερειάρχης ότι κάνει παρεμβάσεις, για την επίσπευση της ένταξης των μεγάλων έργων. Δεν μας είπε όμως πότε έκανε αυτές τις παρεμβάσεις και σε ποιόν.

Αντίστοιχες παρεμβάσεις θα γίνονταν για τη ΛΑΡΚΟ, την επέλαση των ανεμογεννητριών, το περιβαλλοντοκτόνο νόμο Χατζηδάκη κ.ά. Ποτέ δεν έγιναν, ποτέ δεν τις είδαμε.

ΧΥΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Για τον ΧΥΤΑ Χαλκίδας υποστήριξε πως είχε δεσμευτεί για χρηματοδότηση των έργων αντιστήριξης από την Περιφέρεια αλλά ο Δήμος Χαλκιδέων δεν έχει ακόμη παραδώσει την μελέτη, που ανέλαβε να εκπονήσει.

Μετά από όλα αυτά, για τη μη ένταξη των έργων και δράσεων, δεν ευθύνεται ο κακός μας ο καιρός αλλά το κακό μας ριζικό!

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι πολύ σημαντικό θέμα και είναι κρίμα να το αφήνουμε στον αυτόματο πιλότο!

Εμείς, ως παράταξη, θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα, θα ασκήσουμε πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση, έτσι ώστε να μη χαθούν πόροι και να αντιμετωπιστεί με επάρκεια αυτό το μεγάλο και σοβαρό ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην περιφέρειά μας.”

Στερεά... Υπεροχής

Διαβάστε επίσης...