Τελευταία νέα
Κυβερνητικές πηγές για την απόκτηση των F-35: «Έγινε το πρώτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία» Μετά τον Μπάιντεν “απομονώνει” και ο Μακρόν τον Ερντογάν! Το αποθεωτικό tweet του Γάλλου προέδρου! Μπάιντεν – Ερντογάν: “Αμ’ έπος αμ’ έργον”! FT: Οι ΗΠΑ ανάβουν το «πράσινο φως» για την πώληση 40 F-16 στην Τουρκία Η Ελλάδα κατέθεσε επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ για την απόκτηση των F-35 Επιμένει στο αφήγημα του «ικανοποιημένου» Μητσοτάκη και της «αναδίπλωσης της Τουρκίας» το Μαξίμου Οικονόμου για Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέμματα από τη βουλή Οικονόμου κατά Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέματα και διαβολές Τσίπρας: Πολιτική απάτη η αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής -Ενσωματώνεται στους λογαριασμούς «Καρφιά» Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη: «Λιοντάρια και εθνικόφρονες αλλά στην πράξη δειλοί απέναντι στην εθνική ευθύνη» Τσίπρας: Η Τουρκία οικειοποιείται το Αιγαίο – Ανησυχία για τα ανταλλάγματα που πήρε στο ΝΑΤΟ «Ξύλο» Τσίπρα σε Μητσοτάκη στη Βουλή: «Απάτη η εικονική αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής! Μας λέγατε λαϊκιστές, ξαφνικά έγινε παράνομη η ρήτρα; Είστε μεγαλόψυχοι; Πολιτικοί απατεώνες είστε!» ΝΑΤΟ: Ψυχροπολεμικό ανακοινωθέν για το νέο δόγμα-Άμεση απειλή Ρωσία-Στο κάδρο Κίνα

Επίσκεψη κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Παλαιστίνη

 Μάρτιος  28, 2022

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τους: Γιάννη Αμανατίδη (Βουλευτή ΑΘεσσαλονίκης, πρ. Υφυπουργό), Καλλιόπη Βέττα (Βουλεύτρια Κοζάνης), Θοδωρή Δρίτσα (Βουλευτή Α Πειραιά & Νησιών, πρ. Υπουργό, μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Παλαιστίνης) και Ανδρέα Μιχαηλίδη (Βουλευτή Χίου), θα πραγματοποιήσει τετραήμερη (28-31/03/2022) επίσκεψη στην Παλαιστίνη, στο πλαίσιο της οποίας θα συναντήσει Παλαιστίνιους κυβερνητικούς αξιωματούχους και βουλευτές, ενώ θα γίνει δεκτή και από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να εκφραστεί η αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον Παλαιστινιακό λαό, η διαχρονική σταθερή του στήριξη στην ελληνο-παλαιστινιακή συνεργασία σε σειρά τομέων και η σημασία που έχει -ειδικά την περίοδο που διανύουμε- η επίλυση διενέξεων στην περιοχή μας, στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ και του Διεθνούς Δικαίου.

Με αφορμή και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, θα τονιστεί η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην επανέναρξη άμεσων και αξιόπιστων συνομιλιών, με στόχο τη λύση δύο κρατών που συνυπάρχουν ειρηνικά και με ασφάλεια, με την εγκαθίδρυση Παλαιστινιακού κράτους στη βάση των συνόρων του 1967 και με πρωτεύουσα τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα. Παράλληλα, η αντιπροσωπεία θα αναδείξει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την προάσπιση του θεσμικού του ρόλου.

Την επόμενη βδομάδα, Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα επισκεφθεί το Ισραήλ

Διαβάστε επίσης...