Τελευταία νέα
Δεν υπάρχουν λόγια! Ο Νίκος Πλακιάς αφηγείται την τελευταία σημαντική στιγμή που είχε με τα κορίτσια του και ισοπεδώνει τα άθλια υποκινούμενα τρολ που επιτίθονται στους χαροκαμένους γονείς στα Τέμπη για να βάλουν πλάτη στον Μητσοτάκη Λαφαζάνης-TV Δράμας-Προεκλογική φαρσοκωμωδία με τη χώρα στο γκρεμό-τον κόσμο στη άβυσσο Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος άθελά του αποκάλυψε την τραγική κατάσταση που έχουν φέρει το ΕΣΥ Γεωργιάδης – Μητσοτάκης: «Σήμερα κόπηκε η μισή μου ζωή»! Πέρασαν ήδη 23 μέρες … Ξεσπάει ο πατέρας της 28χρονης Κυριακής: «Να πετάξουν τη στολή οι αστυνομικοί» Ο Μπάμπης Στόκας θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Πλεύση Ελευθερίας – Τα 33 ονόματα που απαρτίζουν το ευρωψηφοδέλτιο  Ρωσία: Συνελήφθη ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Timur Ivanov – Ελέγχεται για δωροδοκία Ο Δημήτρης Πανόπουλος για την αποπομπή Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ: «Είχε στηρίξει το MeToo» Ο Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον Λόιντ Όστιν για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή Δακρυσμένος ο Γιάννης Καλλιάνος: Σήμερα κόπηκε η μισή μου ζωή, αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok: Μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα οι αιτήσεις για την επιστολική ψήφο Η Μενδώνη επιχειρεί εκφοβισμό αντί να απολογηθεί Νέα Δημοσκόπηση: Ποιοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές προηγούνται – Τα ποσοστά των κομμάτων
Secnews.gr

Επηρεάζει η υπόθεση ανταγωνισμού της Apple την ασφάλεια του τηλεφώνου σας;

Από όλες τις κατηγορίες που έχει υποβάλει το Υπουργείο Δικαιοσύνης εναντίον της Apple, ίσως η πιο διχαστική είναι αυτή που αφορά την υπόθεση ανταγωνισμού. Η Apple έχει προειδοποιήσει ότι αν το Υπουργείο Δικαιοσύνης καταφέρει τον στόχο του, τα προϊόντα της – ιδιαίτερα το iPhone – θα είναι λιγότερο ασφαλή για τους χρήστες. Παράλληλα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ισχυρίζεται ότι τα χαρακτηριστικά απορρήτου της Apple που προωθούνται σε μεγάλο βαθμό είναι προκατασκευασμένα.

Δείτε επίσης: Epic Games: «Η Apple παραβιάζει τη δικαστική απόφαση»

Η καταγγελία στην αγωγή ανταγωνισμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Apple λέει ότι η εταιρεία “καλύπτει τον εαυτό της με ένα πέπλο ιδιωτικότητας, ασφάλειας και προτιμήσεων του καταναλωτή για να δικαιολογήσει την ανταγωνιστική της συμπεριφορά.” Στη συνέντευξη τύπου που ανακοίνωσε την αγωγή, ο Βοηθός Εισαγγελέας Jonathan Kanter είπε ότι οι επιλογές της Apple έχουν στην πραγματικότητα καταστήσει το σύστημά της “λιγότερο ιδιωτικό και λιγότερο ασφαλές.“

Ένα ιδιαίτερα επιθετικό χτύπημα σε μια εταιρεία που εστιάζει έντονα στην ιδιωτικότητα μέσω της στρατηγικής της. Στη δίκη της Epic εναντίον της Apple, ο δικαστής κρίνει ότι η ιδιωτικότητα του χρήστη και η ασφάλεια των συσκευών αποτελούν αποδεκτούς λόγους πίσω από ορισμένες από τις αυστηρές (και οικονομικά επικερδείς) πολιτικές του App Store.

Σε συνεντεύξεις τύπου, εκπρόσωποι της Apple έχουν εκφράσει δυσαρέσκεια για την υποστήριξη του DOJ ότι τα χαρακτηριστικά απορρήτου και ασφάλειας της εταιρείας είναι πρόσχημα και έχουν δηλώσει ότι η αγωγή ανταγωνισμού θα βλάψει τελικά τους χρήστες.

Δείτε ακόμα: Η Epic Games θα λανσάρει το δικό της κατάστημα εφαρμογών στο iPhone με προμήθεια πωλήσεων 12%

Η καταγγελία υπογραμμίζει ότι, αντίθετα από τα iMessages, οι επικοινωνίες μέσω SMS των χρηστών iPhone με χρήστες Android δεν έχουν κρυπτογράφηση.

Η Apple έχει πει προηγουμένως ότι οι συσκευές της θα αρχίσουν να υποστηρίζουν το RCS, ένα πιο ασφαλές πρωτόκολλο μηνυμάτων που θα κάνει τις επικοινωνίες με τις συσκευές Android κρυπτογραφημένες, αργότερα μέσα στο έτος.

Προς το παρόν, είναι απλά πολύ νωρίς για να πούμε πώς θα επηρεαστεί η ιδιωτικότητα των χρηστών iPhone από την υπόθεση ανταγωνισμού της Apple – ακόμα δεν ξέρουμε καν τι επιθυμεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης ως αποζημίωση αν κερδίσει, αφήνοντας μόνο το ενδεχόμενο του κέρδους στην πρώτη θέση.

Δείτε επίσης: Η Apple εμποδίζει την Epic να επιστρέψει στο iOS

Η Apple κατηγορείται για την επιβολή τελών 30% στις συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω της εφαρμογής της, του App Store. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε εταιρεία θέλει να πουλήσει τα προϊόντα της ή τις υπηρεσίες της μέσω της πλατφόρμας της Apple, πρέπει να πληρώσει αυτό το τέλος. Επιπλέον, η Apple δεν επιτρέπει στους προγραμματιστές να προσφέρουν άλλους τρόπους πληρωμής εντός των εφαρμογών τους, πράγμα που θα μπορούσε να παράκαμψει το τέλος του 30%. Αυτό θεωρείται από πολλούς ως αντιανταγωνιστική πρακτική. Τέλος, η Apple κατηγορείται για την επιβολή αυστηρών και περιοριστικών κανόνων στο App Store, που καθιστούν δύσκολη την είσοδο νέων παικτών στην αγοράκαι αυξάνουν τον ανταγωνισμό. Αυτοί οι κανόνες περιλαμβάνουν την απαίτηση για έγκριση από την Apple πριν οι εφαρμογές γίνουν διαθέσιμες στο App Store.

Πηγή: theverge

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...