Τελευταία νέα
Εκλογές: «Κινούμενη άμμος» το θέμα των τυχόν μετεκλογικών συνεργασιών – Τα φλερτ, τα «πείσματα» και τα δυνατά «όχι» Σβίγκου στα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: Να είστε σε «εκλογική ετοιμότητα» ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΚΟΡΚΟΝΕΑ : Η ατιμωρησία δεν πρέπει να περάσει! του Κ. Παπαδάκη Διώρυγα της Κορίνθου: Στο πλευρό του Μητσοτάκη ο Γιώργος Καραγιάννης – Η ανάρτηση για την επίσκεψή τους Αυτός ήταν ο διάλογος Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ «Βόρεια Μακεδονία» λίγο πριν, «Τουρκο-αιγαίο» τώρα… Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Διώρυγα της Κορίνθου ανοίγει τη Δευτέρα όπως είχαμε δεσμευτεί Ο Μητσοτάκης στα έργα του Ισθμού Η Ελένη Τουλουπάκη μιλά μετά την πανηγυρική δικαίωσή της για Novartis: «Πολιτική η δίωξή μου. Πολιτικοί αξιωματούχοι κρύβονται πίσω της» Ξεπέρασε κάθε όριο ο Ερντογάν – Ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας – Πως απαντά η Αθήνα Οικονόμου: Ξεπέρασε τα εσκαμμένα ο Ερντογάν Συγγνώμη και για τις αναφορές Τέλλογλου για τη δήθεν παραπομπή Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη: «Λανθασμένη πληροφορία παρά το γεγονός ότι προήλθε από ανώτατες δικαστικές πηγές»

Επικαιροτητα στη Βουλη(Τεταρτη 01/04)

01/04/2021

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

01.04.2021

 Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού: «Αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον αναθεωρημένο, με ισχύ από 1ης.1.2021, Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ ».ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: 

Ξενοφών (Φώντας) Βουλευτής Ν.Πιερίας με τη Νέα Δημοκρατία 

Καλλιόπη Βέττα Βουλευτης Ν.Κοζανης ΣΥΡΙΖΑ

———————————————————————————————————————————–

Κοινοβουλευτικες Επιτροπες

01.04.2021

1. Αίθουσα Γερουσίας

Η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 5 του Κανονισμού της Βουλής, σχετικά με τις εξελίξεις και τις προοπτικές του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, με ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε.Στη συνεδρίαση θα κληθούν να συμμετάσχουν, με σχετικές εισηγήσεις, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Ιωάννης Στουρνάρας, ο Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κ. Ανδρέας Βερύκιος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε., κ. Γεώργιος Χαντζηνικολάου. 

2. Αίθουσα ΓερουσίαςΗ Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/633 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Απριλίου 2019 σχετικά με τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στις σχέσεις μεταξύ επιχειρήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού γεωργικών προϊόντων και τροφίμων και λοιπές διατάξεις» (2η συνεδρίαση – ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων).ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Βασίλειος (Λάκης) Βασιλειάδης και Παναγιού (Γιώτα) Πούλου. 

3. Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κων. Τσαλδάρη» (223)Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, σύμφωνα με τα άρθρα 43Α του Κανονισμού της Βουλής και 7, 10 και 11 του ν. 4001/2011, όπως ισχύουν, των προτεινομένων κ.κ. Δημητρίου Φούρλαρη, Κομνηνού Κόμνιου, Δημητρίου Παπαντώνη και Στέφανου Μανιά, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, για διορισμό στις θέσεις Β΄ Αντιπροέδρου και μελών, αντίστοιχα, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής.

 4.  Αίθουσα προ Περιστυλίου του Μεγάρου της ΒουλήςΗ Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής θα συνεδριάσει με θέματα ημερήσιας διάταξης:α) Επιλογή προϊσταμένων της Γενικής Διεύθυνσης Κοινοβουλευτικού Έργου, της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικής Υποστήριξης και της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διοίκησης, Βιβλιοθήκης και Εκδόσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1, 3 παρ. 1 εδαφ. ζ΄, η΄, θ΄ και ι΄, 82 και 88 του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β’, ΦΕΚ 51/Α/1997), όπως ισχύει.ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Γεώργιος Μυλωνάκης, Γενικός Γραμματέας της Βουλής.β) Διατύπωση γνώμης της Επιτροπής Κανονισμού σε εισήγηση του Προέδρου της Βουλής, για την ανανέωση συμβάσεων Ι.Δ.Ο.Χ., σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 86 του Κανονισμού της Βουλής – Μέρος Β΄ (ΦΕΚ 51Α/10.4.1997), όπως ισχύει. 

5. – Αίθουσα ΓερουσίαςΗ Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/633 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Απριλίου 2019 σχετικά με τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στις σχέσεις μεταξύ επιχειρήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού γεωργικών προϊόντων και τροφίμων και λοιπές διατάξεις» (3η συνεδρίαση).ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Βασίλειος (Λάκης) Βασιλειάδης και Παναγιού (Γιώτα) Πούλου. 

Διαβάστε επίσης...