Τελευταία νέα
Οικονόμου: Ο Ερντογάν επιχείρησε ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας – Η Ελλάδα δεν θα ξαναυπάρξει αδύναμη, ένας παρίας Εκλογές: «Κινούμενη άμμος» το θέμα των τυχόν μετεκλογικών συνεργασιών – Τα φλερτ, τα «πείσματα» και τα δυνατά «όχι» Σβίγκου στα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: Να είστε σε «εκλογική ετοιμότητα» ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΚΟΡΚΟΝΕΑ : Η ατιμωρησία δεν πρέπει να περάσει! του Κ. Παπαδάκη Διώρυγα της Κορίνθου: Στο πλευρό του Μητσοτάκη ο Γιώργος Καραγιάννης – Η ανάρτηση για την επίσκεψή τους Αυτός ήταν ο διάλογος Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ «Βόρεια Μακεδονία» λίγο πριν, «Τουρκο-αιγαίο» τώρα… Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Διώρυγα της Κορίνθου ανοίγει τη Δευτέρα όπως είχαμε δεσμευτεί Ο Μητσοτάκης στα έργα του Ισθμού Η Ελένη Τουλουπάκη μιλά μετά την πανηγυρική δικαίωσή της για Novartis: «Πολιτική η δίωξή μου. Πολιτικοί αξιωματούχοι κρύβονται πίσω της» Ξεπέρασε κάθε όριο ο Ερντογάν – Ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας – Πως απαντά η Αθήνα Οικονόμου: Ξεπέρασε τα εσκαμμένα ο Ερντογάν

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

29/03/2021

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

Της Δευτέρας 29 Μαρτίου 2021 

Α. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ  Πρώτου Κύκλου (Άρθρα 130 παρ. 2 και 3 και 132 παρ. 2 Κανονισμού  Βουλής  ΚτΒ)

1.- Η με αριθμό 573/16-3-2021 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Α΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κυρίας Φωτεινής Πιπιλή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα: «Αξιοποίηση ακινήτων του ΕΦΚΑ».

2.- Η με αριθμό 575/19-3-2021 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Β2΄Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κυρίας Χαρούλας (Χαράς) Καφαντάρη προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα: «Το Γενικό Νοσοκομείο “Η ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ”, αποδυναμωμένο, δίνει τη μάχη κατά της πανδημίας».

3.- Η με αριθμό 579/19-3-2021 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής κ. Ιλχάν Αχμέτ  προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα: «Οικονομικές Ενισχύσεις για την ποικιλία καπνών ανατολικού τύπου (μπασμά) της Θράκης».

4.- Η με αριθμό 583/19-3-2021 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Μανώλη Συντυχάκη προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα: «Την απαράδεκτη, αντεργατική μεθόδευση της διοίκησης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας και της Τράπεζας Πειραιώς, σχετικά με τις οφειλές της Ένωσης προς τους πρώην εργαζόμενους».

5.- Η με αριθμό 588/21-3-2021 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του ΜέΡΑ25 κ. Γεώργιου Λογιάδη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα: «Οφείλουμε να προστατεύσουμε τη φέτα».

Β. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Δεύτερου Κύκλου (Άρθρα 130 παρ. 2 και 3 και 132 παρ. 2 Κανονισμού Βουλής ΚτΒ)

1.- Η με αριθμό 578/19-3-2021 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κυρίας Χριστίνας Αλεξοπούλου προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, με θέμα: «Σταθερή χρηματοδότηση των Ενόπλων Δυνάμεων – Ταμείο Εθνικής Άμυνας – Αμυντικές επενδύσεις και Ανάπτυξη».

2.- Η με αριθμό 576/19-3-2021 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β2΄Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Παναγιώτη  Κουρουμπλή προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα: «Δημοσιοποίηση των Πρακτικών της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας».

3.- Η με αριθμό 580/19-3-2021 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών του Κινήματος Αλλαγής κυρίας Κωνσταντίνας (Νάντιας) Γιαννακοπούλου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα: «Διακίνηση και εμπορία ζώων συντροφιάς κατά παράβαση εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας».

4.-Η με αριθμό 585/19-3-2021 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Γιάννη Δελή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: « Την εξέλιξη της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ)».

5.- Η με αριθμό 591/22-3-2021 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25 κ. Κρίτωνα Αρσένη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα: «Κύθηρα: Αιολικά μέσα στις ζώνες αποκλεισμού του Χωροταξικού των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)».

6.- Η με αριθμό 577/19-3-2021 Επίκαιρη  Ερώτηση του Βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασιλείου Κόκκαλη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα: «Καταπολέμηση του φαινομένου της ερημοποίησης και των συνεπειών της».

7.- Η με αριθμό 582/19-3-2021 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Δράμας του Κινήματος Αλλαγής κυρίας Χαρούλας (Χαράς) Κεφαλίδου προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Πανδημία – το κλείσιμο των σχολικών μονάδων – ο κίνδυνος μαθησιακών απωλειών – ανησυχητική ψυχική επιβάρυνση μαθητών».

8.- Η με αριθμό 586/19-3-2021 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Μανώλη Συντυχάκη προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα: « Την αναδρομική περικοπή μισθών σε εργαζόμενους ΕΣΠΑ στον Δημοτικό Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας και Μαζικής Αθλήσεως Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ)».

9.- Η με αριθμό 594/22-3-2021 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25 κ. Κρίτωνα Αρσένη προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, με θέμα: «Χαϊδάρι: Άμεση αποδέσμευση δασικών εκτάσεων των στρατοπέδων Χαϊδαρίου και παραχώρηση 66 στρ. και του Μπλοκ 15 στο Δήμο».

10.- Η με αριθμό 587/19-3-2021 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Θεόδωρου Δρίτσα προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα: «Διασπορά κορωνοϊού σε προσωπικό και ασθενείς του ογκολογικού Νοσοκομείου “ΜΕΤΑΞΑ” στον Πειραιά».

11.- Η με αριθμό 596/11-3-2021 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασίλειου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα: «Εκπόνηση ειδικού χωρικού σχεδίου και ολοκληρωμένου αναπτυξιακού προγράμματος για τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας».

12.- Η με αριθμό 595/22-3-2021 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β1’ Βόρειου Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25 κ. Κλέωνα Γρηγοριάδη προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με θέμα: «Χρήση μηνυμάτων στον πενταψήφιο αριθμό 13033 για τη μετακίνηση των πολιτών».

13.- Η με αριθμό 598/8-3-2021 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Χρήστου Γιαννούλη προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα:« Επιλεκτικές αποσπάσεις στελεχών της ΔΑΚΕ στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ)».

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/03/2021

Αίθουσα Γερουσίας

Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον αναθεωρημένο, με ισχύ από 1ης.1.2021, Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ».

Εισηγητές: Ξενοφών (Φώντας) Μπαραλιάκος(Βουλευτης ΝΔ Ν,Πιεριας)  

Διαβάστε επίσης...