Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες για τον τερματισμό ισραηλινών επιχείρησεων στη Γάζα Κασσελάκης: Ο ΔΕΔΔΗΕ έπρεπε να είναι στο Δημόσιο – «Σας βλέπω ψυχοσωματικά πεσμένους» Χαρίτσης: Η ακρίβεια έχει την υπογραφή Μητσοτάκη – Ζητάμε άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις – Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά κέντρα Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Φρ. Ολάντ Πετσοκόβει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ψέματα Μητσοτάκη στη Βουλή: “Είναι σαφές πως όταν η πραγματικότητα διαφωνεί με τον κ. Μητσοτάκη, τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα” Κωνσταντοπούλου: «Οι πολίτες υποφέρουν γιατί απέτυχε η πολιτική Μητσοτάκη» – «Η κυβέρνηση κρατούσε τη δικογραφία των Τεμπών μέχρι να κλείσει η Βουλή» Δευτερολογία Φάμελλου: Ο πρωθυπουργός δεν κατέθεσε καμία πρόταση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας Κασσελάκης στον ΔΕΔΔΗΕ: ” Ο Πρωθυπουργός λέει ότι θα χρεοκοπήσει η χώρα αν βάλουμε έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη των τραπεζών. Όχι! Τα νοικοκυριά και οι άνθρωποι χρεοκοπούν αυτή τη στιγμή.” Σκέρτσος: «Λυπάμαι που ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί fake news» Σύγκρουση «κορυφής» στη Βουλή για την ακρίβεια – Κ. Μητσοτάκης: «Χρεοκοπία χωρίς επιστροφή οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ» (Δεν θέλατε τη Δούρου …) Ο Νίκος Χαρδαλιάς βγάζει στον τάκο … τη διοίκηση Πατούλη για τον διαγωνισμό των 18 εκατ. που ακύρωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο!

Επικαιρότητα στη Βουλή σήμερα.

Σεπτέμβριος 27,2021

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Α. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ  Πρώτου Κύκλου

1.- Η με αριθμό 1081/20-9-2021 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Περικλή Μαντά προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα: «Στελέχωση ΕΣΥ με νέο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

2.- Η με αριθμό 1060/16-9-2021 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Νικόλαου Ηγουμενίδη προς τον Υπουργό Εξωτερικών, με θέμα: «Επικείμενες ενέργειες της ελληνικής πλευράς για τις γερμανικές αποζημιώσεις στη βάση του πορίσματος της Ελληνικής Βουλής».

3.- Η με αριθμό 1075/20-9-2021 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αργολίδας του Κινήματος Αλλαγής κ. Ανδρέα Πουλά προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα: «Άμεση ανάγκη λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής στο Νομό Αργολίδας».

4.- Η με αριθμό 1056/13-9-2021 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Ιωάννη Δελή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Την ισότιμη μεταχείριση των αποφοίτων της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών των σχολικών ετών 2019 – 2020 και 2020 – 2021 στις Πανελλαδικές Εξετάσεις».

5.- Η με αριθμό 1063/17-9-2021 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού A’ Αθηνών του ΜέΡΑ25 κυρίας Αγγελικής Αδαμοπούλου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα: «Σοβαρές καταγγελίες για την τοποθέτηση κοντέινερς από τον Δήμο Αθηναίων ως προσωρινών σχολικών αιθουσών των 153ου και 154ου νηπιαγωγείου Αθηνών στα Πατήσια».

Β. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Δεύτερου Κύκλου

1.- Η με αριθμό 1062/17-9-2021 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή  Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Νικόλαου Συρμαλένιου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα: «Επιτακτικό το αίτημα ανοίγματος των σμυριδωρυχείων Νάξου».

2.- Η με αριθμό 1078/20-9-2021 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασίλειου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Άμεσα μέτρα απορρόφησης των οινοσταφύλων – Στήριξη αμπελουργών, οινοποιητικών και συνεταιριστικών επιχειρήσεων».

3.-Η με αριθμό 1072/20-9-2021 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Λεωνίδα Στολτίδη προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα: «Κατοχύρωση των ενσήμων των πρώην εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ ΑΒΕ)».

4.- Η με αριθμό 1065/17-9-2021 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού A’ Ανατολικής Αττικής του ΜέΡΑ25 κυρίας Μαρίας Απατζίδη προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα: «Δυνατότητα αποζημίωσης πυρόπληκτων ενοικιαστών επαγγελματικών χώρων».

5.- Η με αριθμό 1066/17-9-2021 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Ιωάννινων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κυρίας Μερόπης Τζούφη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα: «Καθαρισμός και προστασία του αισθητικού δάσους Ιωαννίνων».

6.- Η με αριθμό 1068/20-9-2021 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25 κ. Κρίτωνα – Ηλία Αρσένη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα: «Θεσσαλονίκη, έμμεση ιδιωτικοποίηση ύδρευσης και αποχέτευσης».

7.- Η με αριθμό 1076/20-9-2021 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κυρίας Ελισάβετ (Μπέττυς) Σκούφα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα: «Οι καστανοκαλλιεργητές της Πιερίας δοκιμάζονται σκληρά. Απαραίτητη η στήριξή τους».

8.- Η με αριθμό 1077/20-9-2021 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασιλείου Κόκκαλη προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα: «Ιανός- Ένα χρόνο μετά ο απολογισμός».

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

 1. ΄ – Αίθουσα Γερουσίας
  Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
  Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Κύρωση της από 26.7.2021 τροποποίησης και αντικατάστασης της από 3.6.2019 επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς για το Έργο VI της από 6.9.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος “Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος” και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας και των παραρτημάτων της και άλλες επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19».
  Εισηγητές: Νεοκλής Κρητικός και Θεοδώρα (Δώρα) Αυγέρη
 2. – Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» (223)
  Η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
  «Ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας: δράσεις και πολιτικές».
  Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για Έρευνα και Καινοτομία, κ. Χρίστος Δήμας.
 3. – Αίθουσα Γερουσίας
  Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
  Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: «Πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης ανηλίκων, Πρόγραμμα «Κυψέλη» για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, διατάξεις για την προώθηση της αναδοχής και της υιοθεσίας, «Προσωπικός Βοηθός για τα Άτομα με Αναπηρία» και άλλες διατάξεις». (2η συνεδρίαση – ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων)
  Εισηγητές: Αθανάσιος Λιούπης και Θεανώ Φωτίου
 4. – Αίθουσα Γερουσίας
  Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
  Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: «Πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης ανηλίκων, Πρόγραμμα «Κυψέλη» για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, διατάξεις για την προώθηση της αναδοχής και της υιοθεσίας, «Προσωπικός Βοηθός για τα Άτομα με Αναπηρία» και άλλες διατάξεις». (3η συνεδρίαση)
  Εισηγητές: Αθανάσιος Λιούπης και Θεανώ Φωτίου
 5. – Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» (223)
  Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
  Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: «Κύρωση συμφωνίας τροποποίησης της από 24.6.2016 Σύμβασης Παραχώρησης που τιτλοφορείται «Σύμβαση Παραχώρησης σχετικά με τη χρήση και την εκμετάλλευση ορισμένων χώρων και περιουσιακών στοιχείων εντός του Λιμένος Πειραιώς» μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της “Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.”».
  Εισηγητές: Βασίλειος Γιόγιακας και Νεκτάριος Σαντορινιός.

Διαβάστε επίσης...