Τελευταία νέα
H Fraport πάλι κερδοφόρα χάρη στην «βοήθεια» του ελληνικού δημόσιου ταμείου Δήμος Πάτρας: Ανακοίνωση-οχετός της δημοτικής παράταξης της ΝΔ “Κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί μας, η κατάσταση αφέθηκε απο χθες, η Πυροσβεστική ήρθε 8.30 το βράδυ”: Τσουνάμι οργής και καταγγελιών για εγκληματική ολιγωρία στις Ροβιές (vid) Φωτιά Εύβοια: Στην Λίμνη την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης Αρχαία Ολυμπία – Μενδώνη: Γίνεται ό,τι είναι δυνατό για την προστασία του αρχαιολογικού χώρου “Σφάζονται” Χρυσοχοΐδης-Πατούλης με Σκρέκα για το πως ξεκίνησε η καταστροφική πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη… “Ολοκαύτωμα το καταλαβαίνετε; Ερχόταν η φωτιά προς τις Ροβιές και δεν υπήρχε ένα εναέριο μέσο” (vid) “Δεν μας βοηθήσανε, οι κάτοικοι έσβησαν τα σπίτια” κατήγγειλε κάτοικος της Καυκανιάς (vid) SOS και η Αρχαιά Ολυμπία από φαύλες και διεφθαρμένες υποτελείς εξουσίες Πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια-Κυβερνήσεις που νοιάζονται μόνο για εξουσίες και χρήμα Μητσοτάκης: Όλα τα διαθέσιμα μέσα και δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες Σφοδρή επίθεση Σπίρτζη για την Βαρυμπόμπη: Δεν μπορεί ένας περιοδεύων θίασος, αλαζονικός, με επικεφαλής τον Κ. Μητσοτάκη, να “αλληλοσυγχαίρεται” με τόσο μεγάλες ευθύνες (vid)

Επικαιρότητα στη Βουλή (19 Ιουλιου)

Ιούλιος 19,2021

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Α. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Πρώτου Κύκλου

1.-Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Νικόλαου Φίλη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Μεγάλο βήμα προς την οπισθοδρόμηση ο εξοβελισμός μαθημάτων των Κοινωνικών Επιστημών και της Καλλιτεχνικής Παιδείας από το Λύκειο».

2.- Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β1΄Βόρειου Τομέα Αθηνών του Κινήματος Αλλαγής κ. Ανδρέα Λοβέρδου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα: «Διαλεύκανση της δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη».

3.- Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25 κ. Κρίτωνα – Ηλία Αρσένη προς τον Υπουργό Τουρισμού, με θέμα: «Ναυάγιο Ζακύνθου, διαρκής καταπάτηση του δημόσιου συμφέροντος».

Β. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Δεύτερου Κύκλου

1.- Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Ιωάννη Μουζάλα προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα: «Άρση της απόφασης διακοπής των εφημεριών των ορθοπεδικών κλινικών του νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας».

2.- Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασίλειου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα: «Παραμένει αδήριτη η ανάγκη για την πλήρη και σε εύλογο χρόνο διαλεύκανση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη».

3.- Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25 κ. Κρίτωνα – Ηλία Αρσένη προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα: «Ποικίλο Όρος: ώρα μηδέν για την προάσπιση του δημόσιου και δασικού χαρακτήρα του».

4.-Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κυρίας Θεανώς Φωτίου προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα: «Στον αέρα συνεχίζουν να παραμένουν εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά και οικογένειες για το πρόγραμμα των voucher βρεφονηπιακών σταθμών, Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑΜΕΑ), ενώ με απαράδεκτα νομοθετήματα που εκδίδετε υπονομεύετε το ολοήμερο σχολείο και δημιουργείτε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και εργαζόμενους δύο ταχυτήτων».

5.- Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασίλειου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα: «Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί με τα προγράμματα των Ελαιουργικών φορέων».

6- Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασίλειου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα: «Συνεχίζεται η απαξίωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ)».

7.- Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασίλειου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα: «Καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τις υψηλές θερμοκρασίες στις αγροτικές καλλιέργειες και άμεσα μέτρα στήριξης των παραγωγών».

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Αίθουσα Γερουσίας
Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη διαχείριση των αποβλήτων – Ενσωμάτωση των Οδηγιών 2018/851 και 2018/852 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 30ης Μαΐου 2018 για την τροποποίηση της Οδηγίας 2008/98/ΕΚ περί αποβλήτων και της Οδηγίας 94/62/ΕΚ περί συσκευασιών και απορριμμάτων συσκευασιών, πλαίσιο οργάνωσης του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, διατάξεις για τα πλαστικά προϊόντα, επείγουσες διατάξεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, χωροταξικές – πολεοδομικές και ενεργειακές ρυθμίσεις». (4η συνεδρίαση – β΄ ανάγνωση)
Εισηγητές: Μάξιμος Σενετάκης και Σωκράτης Φάμελλος

Διαβάστε επίσης...