Τελευταία νέα
ΚΚΕ: Αμεση καταγραφή των ζημιών στην Αιγιαλεία και αποζημίωση των πληγέντων “Ξεφτίλισε” Μητσοτάκη ο Τσίπρας: Η σκέψη μου είναι στην Αχαΐα που δοκιμάζεται – Να μην προκαλούν με σέλφι απο παραλίες ή δηλώσεις αυτοθαυμασμού οι υπεύθυνοι Μεγάλη επιτυχία για το 4ο φεστιβάλ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας (εικόνες) Τσίπρας για φωτιά στην Αχαϊά: Όσοι έχουν ευθύνη να μην προκαλούν με δηλώσεις και σέλφι Η κυβέρνηση δίνει άλλα 20 εκατομμύρια ευρώ σε ΜΜΕ μέσω Κομισιόν «Ήμουνα νέα, μαύρη και ομοφυλόφιλη.» εξομολογείται η ολυμπιονίκης, Ρέιβεν Σόντερς «Ήμουν νέα, μαύρη και ομοφυλόφιλη» εξομολογείται η ολυμπιονίκης, Ρέιβεν Σόντερς ΣΥΡΙΖΑ: Απογοητευτικό το θέαμα του πρωθυπουργού, ενώ η Αχαΐα φλέγεται ΣΥΡΙΖΑ: «Υπήρξε ολιγωρία στην Αιγιάλεια» Σκηνικό έντασης από την Τουρκία/ Διάβημα για δήθεν επεισόδιο με νεκρό στον Έβρο- Διαψεύδουν ΥΠΕΞ και ΕΛΑΣ Διαψεύδει το ΥΠΕΞ τα τουρκικά δημοσιεύματα για νεκρό στον Έβρο και κάνει λόγο για “δράση διακινητών” Με αφορμή τον Νίκο (του Νίκου Μπογιόπουλου)

Επικαιρότητα στη Βουλή (23 Ιουλιου)

Ιούλιος 23,2021

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Α. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Πρώτου Κύκλου

1.- Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β1΄Βόρειου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεώργιου Κουμουτσάκου προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με θέμα: «Παρεμβάσεις ανάπτυξης στον Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής».

2.- Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Κωνσταντίνου Μάρκου προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με θέμα: «Εύλογες ανησυχίες μετά την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Καλαβρύτων».

3.- Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασίλειου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με θέμα: «Άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων στις φυλακές Αλικαρνασσού».

4.- Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β3΄Νότιου Τομέα Αθηνών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Χρήστου Κατσώτη προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με θέμα: «Λήψη μέτρων για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρομά στην περιοχή Νέας Ζώης Ασπροπύργου».

Β. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Δεύτερου Κύκλου

1.-Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξανδρου (Αλέκου)Τριανταφυλλίδη προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα: «Να υπογραφούν άμεσα οι κλαδικές συμβάσεις των ηλεκτρολόγων».

ΑΝΑΦΟΡΕΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1.- 1 Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Σωκράτη Βαρδάκη προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα: «Κήρυξη της Νέας Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης ως γενικώς υποχρεωτικής».

2.- Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασίλειου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα: «Η αδιαφορία της Κυβέρνησης διαιωνίζει τα συνταξιοδοτικά προβλήματα των συνταξιούχων λόγω θανάτου».

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

 1. – Αίθουσα Γερουσίας
  Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
  Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις» (4η συνεδρίαση – β΄ανάγνωση).
  Εισηγητές: Γεώργιος Κωτσός και Νικόλαος Φίλης
 2. – Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» (223)
  Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
  Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, σύμφωνα με το άρθρο 32§9 του Κανονισμού της Βουλής, σχετικά με τη σύμβαση/έργου: «Μελέτη, έργα Πολιτικού Μηχανικού, προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία, δύο (2) Φωτοβολταϊκών Σταθμών ονομαστικής ισχύος 39MW και 11ΜW, αντίστοιχα, στη θέση «Μεγάλες Λάκκες» του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ενός (1) Υποσταθμού 33kV/150kV υπαίθριου τύπου».

Διαβάστε επίσης...