Τελευταία νέα
Γιώργος Μαρίνος στο “Π”: Απόσυρση των ΗΠΑ από τον αγωγό EastMed Πάνος Σκουρολιάκος στο “Π”: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθ’ οδόν προς τις εκλογές Δήλωση της ΠτΔ για την απώλεια του Αλ. Φασιανού Αλ. Τσίπρας: Η διαφθορά είναι σήμερα στη χώρα μας προστατευόμενο είδος – Εκείνοι που καταδιώκονται είναι οι αντίπαλοί της Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα στέκεται ολόψυχα στο πλευρό του Ιμβριακού ελληνισμού Η Γη της Ελιάς: Ο Στέφανος στο στόχαστρο του Αλέξη – Οι φαντασιώσεις με την Μυρτάλη και το ξέσπασμα Διαδηλώσεις αγώνα για τον Σαχζάτ Λουκμάν Σπήλιος Λιβανός στο “Π”: Δίχτυ προστασίας στους αδύναμους συμπολίτες μας Ο.Λαφοντέν: «Όλες οι προσδοκίες που υπήρχαν με τον εμβολιασμό δεν επιβεβαιώθηκαν» Κ. Σακελλαροπούλου: Θέλουμε συνύπαρξη με την Τουρκία αλλά έχουμε χρέος στη μνήμη Τρύφων Αλεξιάδης στο Kontra News 10: Προεκλογικά έταζαν θα πάρετε διπλάσια από την ανάπτυξη τώρα… Τουρκία: Εκδίωξε το Nautical Geo από κυπριακή ΑΟΖ!-Ντροπή! Απούσα η Ελλάδα

Επικαιρότητα στη Βουλή(30 Ιουλιου)

Ιούλιος 30,2021

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση της Σύμβασης Χρηματοδότησης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Δανειακής Σύμβασης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ελληνικής Δημοκρατίας και των παραρτημάτων τους».
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Θεόδωρος Ρουσόπουλος και Αλέξανδρος Χαρίτσης.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Α. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Πρώτου Κύκλου

1.- Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Α΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κυρίας Φωτεινής Πιπιλή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα: «Πώς οδηγήθηκε ο ΕΦΚΑ σε αυτά τα χάλια;».

2.- Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κυρίας Ειρήνης – Ελένης Αγαθοπούλου προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα: «Σε απόγνωση οι ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ)».

3.- Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασίλειου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα: «Επίσημη ενημέρωση για την αυξανόμενη και επαναλαμβανόμενη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή του Νομού Ηρακλείου και μέτρα πρόληψης».

4.- Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Λέσβου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κυρίας Μαρίας Κομνηνάκα προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, με θέμα: «Βίαιες και παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων».

5.- Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Β2΄ Δυτικού Τομέα Αθηνών της Ελληνικής Λύσης κυρίας Μαρίας Αθανασίου προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Κωφάλαλοι καθηγητές κατέχουν, άγνωστο πως, θέση διδάσκοντα σε Ειδικό Σχολείο δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά, όπου οι ΑμεΑ μαθητές, μη όντας κωφάλαλοι, μπορούν να επικοινωνήσουν μόνο μέσω ομιλίας με τους διδάσκοντες».

Β. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Δεύτερου Κύκλου

1.- Η με αριθμό 971/23-7-2021 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Παύλου Πολάκη προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με θέμα: «Άμεση η ανάγκη διαλεύκανσης του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη».

3.- 1 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξανδρου (Αλέκου) Τριανταφυλλίδη προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, με θέμα: «Ερωτηματικά και προβληματισμός μετά τις αποκαλύψεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας σχετικά με αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις που αφορούν ιατρικά λάθη και δεν ανακοινώνονται στον οικείο Ιατρικό Σύλλογο».

4.-Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Ιωάννη Δελή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Προσλήψεις Αρχειονόμων – Βιβλιοθηκονόμων για τη λειτουργία της Εθνικής Βιβλιοθήκης και των Δημοσίων Βιβλιοθηκών».

5.- Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β2΄Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με θέμα: «Καταχρηστικές, άδικες και ανορθολογικές χρεώσεις των τραπεζών σε βάρος πολιτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

΄- Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» (223).
Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρίαση με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Παγκόσμια Ημέρα του Ο.Η.Ε. κατά της Εμπορίας Ανθρώπων: οι πρωτοβουλίες του Κοινοβουλίου στη μάχη κατά των σύγχρονων μορφών δουλείας και εκμετάλλευσης.
Τα μέλη των Επιτροπών θα ενημερώσουν οι κ.κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Μιχαήλ Χρυσοχοΐδης, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κωσταντίνος (Κωστής) Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Υπουργός Δικαιοσύνης, Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Σοφία Βούλτεψη, Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Ηρακλής Μοσκώφ, Εθνικός Εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών.