Τελευταία νέα
Αγεφύρωτο πλέον το ρήγμα Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη! Ούτε βλέμμα δεν αντάλλαξαν στην πρώτη τους συνάντηση στη Βουλή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τον “άγνωστο Χ” Γυρίζει το “χαρτί” ο Ερντογάν, ποντάρει τώρα στην ελληνοτουρκική συνεργασία για τις εκλογές! Ευχαριστήρια επιστολή για τους σεισμούς στον Μητσοτάκη ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 … Ούτε βλέμμα δεν αντάλλαξαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης μετά τις δηλώσεις για τον «άγνωστο Χ» Τσίπρας από την Τήλο: Στα πρόσωπα των ακριτών μας βλέπεις τη θέληση ενός λαού Νάσος Αθανασίου: Η αναφορά στον Μητσοτάκη έγινε σαν παράδειγμα προς αποφυγή, διαστρεβλώθηκαν όσα είπα Επιστολή Ερντογάν σε Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου – «Οι σχέσεις μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω» «Βράζει» η ΝΔ με τις δηλώσεις Αθανασίου για τα Τέμπη – Ζητούν διαγραφή του Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα έχει απόλυτη υποχρέωση να περάσει από την πόρτα που άνοιξε η Τουρκία Νίκος Δένδιας: Ανύπαρκτη η τουρκική παραβατικότητα μετά την επίσκεψή μου εκεί Κικίλιας: Στο +15% η κρουαζιέρα το 2023 σε σχέση με πέρυσι «Σκίζει» τον Μητσοτάκη η γερμανική SZ: Η οργή στις διαδηλώσεις για τα Τέμπη δεν αφορά πλέον μόνο στους νεκρούς-Αύξηση τιμών, περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις και μια ολοένα πιο αυταρχική κυβέρνηση τα αίτια Ο Κώστας Μπακογιάννης με τον γιό του, ντυμένο τσολιά, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Iatro.gr

Επικοινωνία ασθενούς με ιατρό κατά τη διάρκεια χειρουργείου για όγκο στον εγκέφαλο

Μια πολύ λεπτή και ιδιαίτερη επέμβαση, από τις λίγες που γίνονται στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 στο Metropolitan Hospital, από μια ομάδα ιατρών που αποτελείτο από τους νευροχειρουργούς κ.κ. Παντελή Σταυρινού, Χρήστο Κουτσαρνάκη και Σωτήριο Αποστολάκη, με την πολύτιμη υποστήριξη της αναισθησιολόγου κ. Θεανώς Δεμέστιχα, της νευροψυχολόγου κ. Εύας Λιούτα και του διεγχειρητικού νευροφυσιολόγου κ. Κώστα Παπαδόπουλου.
Επρόκειτο για την αφαίρεση όγκου, ο οποίος αναπτυσσόταν στην περιοχή του λόγου, στον εγκέφαλο νεαρής ασθενούς. Λόγω της εντοπίσεως του όγκου, η επέμβαση έπρεπε να ισορροπήσει ανάμεσα στην επιθετική αφαίρεσή του αλλά και τη διατήρηση των σημαντικότατων για την ασθενή λειτουργιών.
Για το λόγο αυτό, η κρανιοτομία για την αφαίρεση του όγκου πραγματοποιήθηκε με την ασθενή σε εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκειά της. Δηλαδή, η ασθενής ήταν ξύπνια και απαντούσε σε προσυμφωνημένες ερωτήσεις ή εκτελούσε απλές δραστηριότητες (όπως μέτρημα) και κινήσεις, προκειμένου να είναι δυνατή η εκτίμηση, σε πραγματικό χρόνο, της επίδρασης των χειρουργικών χειρισμών στην εκφορά του λόγου και στη γενική λειτουργική ικανότητά της.
Για να πραγματοποιηθεί η επέμβαση επιστρατεύτηκαν τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, όπως η διεγχειρητική χαρτογράφηση του εγκεφάλου, η νευροπλοήγηση και ο διεγχειρητικός υπέρηχος, ενώ προεγχειρητικά έγινε λεπτομερής απεικονιστικός έλεγχος για να διαπιστωθεί το πού βρίσκονταν οι λειτουργικές περιοχές και τα λειτουργικά δεμάτια του εγκεφάλου και το πόσο κοντά περνούσαν από τον όγκο.
Στη συνέχεια, η ασθενής υπεβλήθη σε λεπτομερή νευροψυχολογικό έλεγχο, για να μελετηθεί με ακρίβεια η κατάσταση των εγκεφαλικών λειτουργιών και να προσδιοριστούν οι ερωτήσεις και οι δραστηριότητες που θα έπρεπε να απαντήσει ή να εκτελέσει κατά τη διάρκεια της επέμβασης.
Η επέμβαση ήταν απολύτως επιτυχής. Η χειρουργική ομάδα λειτούργησε σαν μια άψογη ορχήστρα, επιτυγχάνοντας το ιδανικό αποτέλεσμα για την υγεία της ασθενούς, η οποία και πήρε εξιτήριο την 4η μόλις μετεγχειρητική μέρα.
 The post Επικοινωνία ασθενούς με ιατρό κατά τη διάρκεια χειρουργείου για όγκο στον εγκέφαλο first appeared on www.iatro.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...