Τελευταία νέα
Κοινωνική έκρηξη βλέπει ο Τσίπρας Μητσοτάκης στο MSNBC για Ερντογάν: Δεν είναι ώρα για παζάρια στο ΝΑΤΟ «Νατοποίηση» Σουηδίας-Φινλανδίας αντί για «φινλανδοποίηση» Ουκρανίας Επτά Αμερικανοί ειδικών δυνάμεων-Παραδόθηκαν Αμερικανός Ναύαρχος ε.α. & Αντισυνταγματάρχης Γιατί μισούν τον Πούτιν…οι δυτικοί Κλεπτοκράτες! Νάντια Γιαννακοπούλου στο “Π”: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει και μπορεί να εκφράσει την ελπίδα για μια νέα πορεία της χώρας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο “Π”: Εμείς και το γαλλικό μέτωπο των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων Κώστας Αρβανίτης στο “Π”: Τα καμώματα Μητσοτάκη – Τσιάρα εκθέτουν την Ελλάδα στην ΕΕ A. Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές – Μεγάλο βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα» Η ζωή μας δεν μπαίνει στο χρηματιστήριο Από Σπόντα 14.5 MέΡΑ25: «Ρήξη» αλλά εντός ΝΑΤΟ και ΕΕ

Επισκόπηση των κυριότερων θεμάτων και δραστηριοτήτων του Συμβουλίου της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

 Μάιος 14,2022

ΕΕ: Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών την Παρασκευή, συγκάλεσε ο Μπορέλ  | in.gr

Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, 16 Μαΐου 2022
Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα ενημερωθεί για θέματα επικαιρότητας και θα ανταλλάξει απόψεις σχετικά με τα Δυτικά Βαλκάνια και τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Οι υπουργοί θα εξετάσουν επίσης τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και θα προβούν σε άτυπη ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba, και την υπουργό Εξωτερικών του Καναδά, Mélanie Joly.
Στη συνέχεια, οι υπουργοί θα συζητήσουν θέματα επικαιρότητας, μεταξύ άλλων την πρόσφατη επίσκεψη του ύπατου εκπροσώπου, Josep Borrell, στη Χιλή και τον Παναμά και τη χρηματοδοτική στήριξη της ΕΕ προς την Παλαιστίνη.

Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (Άμυνα), 17 Μαΐου 2022
Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων υπό τη σύνθεσή του για την άμυνα θα ενημερωθεί για θέματα επικαιρότητας και θα ανταλλάξει απόψεις σχετικά με την εφαρμογή της στρατηγικής πυξίδας και τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας. Της συνόδου θα προηγηθεί σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας.

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων υπό τη σύνθεσή του για την άμυνα θα ενημερωθεί από τον Ύπατο Εκπρόσωπο κ. Josep Borrell για θέματα επικαιρότητας, συγκεκριμένα για τις εξελίξεις στο Μαλί.

Κατά τη διάρκεια άτυπου γεύματος εργασίας, οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Jens Stoltenberg και με τον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας, κ. Oleksiy Reznikov, μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Πριν από τη σύνοδο του Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (ΕΟΑ).

Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (Ανάπτυξη), 20 Μαΐου 2022
Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων υπό τη σύνθεσή του για την ανάπτυξη θα ανταλλάξει απόψεις σχετικά με τις παγκόσμιες επιπτώσεις της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας

Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, 23 Μαΐου 2022
Το Συμβούλιο θα εξετάσει το σχέδιο συμπερασμάτων της έκτακτης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 30ής και 31ης Μαΐου 2022 και θα πραγματοποιήσει ακρόαση σχετικά με την Ουγγαρία στο πλαίσιο της διαδικασίας του άρθρου 7 παράγραφος 1 της ΣΕΕ.

Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας, 24 Μαΐου 2022
Οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ θα συνεδριάσουν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν την εξάπλωση της υψηλής παθογονικότητας γρίπης των πτηνών και μια στρατηγική προσέγγιση για την ανάπτυξη εμβολίων. Οι υπουργοί θα ανταλλάξουν περαιτέρω απόψεις σχετικά με την κατάσταση των γεωργικών αγορών λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία.

Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων, 24 Μαΐου 2022
Οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών θα συζητήσουν τις οικονομικές και δημοσιονομικές συνέπειες των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά την απρόκλητη και αδικαιολόγητη στρατιωτική εισβολή της στην Ουκρανία. Το Συμβούλιο αναμένεται να καθορίσει τη θέση του (γενική προσέγγιση) όσον αφορά τον αναθεωρημένο κανονισμό σχετικά με τα ευρωπαϊκά μακροπρόθεσμα επενδυτικά κεφάλαια (ΕΜΕΚ).

Διαβάστε επίσης...