Τελευταία νέα
Άρχισαν οι συνέπειες της ανυπαρξίας Μητσοτάκη: Μετακίνηση του Λευκού Οίκου και ίσες αποστάσεις στο Αιγαίο! Η ανακοίνωση Κυβερνητικές πηγές για την απόκτηση των F-35: «Έγινε το πρώτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία» Μετά τον Μπάιντεν “απομονώνει” και ο Μακρόν τον Ερντογάν! Το αποθεωτικό tweet του Γάλλου προέδρου! Μπάιντεν – Ερντογάν: “Αμ’ έπος αμ’ έργον”! FT: Οι ΗΠΑ ανάβουν το «πράσινο φως» για την πώληση 40 F-16 στην Τουρκία Η Ελλάδα κατέθεσε επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ για την απόκτηση των F-35 Επιμένει στο αφήγημα του «ικανοποιημένου» Μητσοτάκη και της «αναδίπλωσης της Τουρκίας» το Μαξίμου Οικονόμου για Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέμματα από τη βουλή Οικονόμου κατά Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέματα και διαβολές Τσίπρας: Πολιτική απάτη η αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής -Ενσωματώνεται στους λογαριασμούς «Καρφιά» Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη: «Λιοντάρια και εθνικόφρονες αλλά στην πράξη δειλοί απέναντι στην εθνική ευθύνη» Τσίπρας: Η Τουρκία οικειοποιείται το Αιγαίο – Ανησυχία για τα ανταλλάγματα που πήρε στο ΝΑΤΟ «Ξύλο» Τσίπρα σε Μητσοτάκη στη Βουλή: «Απάτη η εικονική αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής! Μας λέγατε λαϊκιστές, ξαφνικά έγινε παράνομη η ρήτρα; Είστε μεγαλόψυχοι; Πολιτικοί απατεώνες είστε!»

Επτά ανοιxτές πληγές |Της Κατερίνας Μπρέγιαννη

Ιούλιος 04,2021

Ο δημοκρατικός διάλογος ευτελίζεται, ενώ είναι ο μόνος που διασφαλίζει την έξοδο από τις κρίσεις
Ηκυβέρνηση της νεοδεξιάς αντιμετώπισε ευκαιριακά ακόμα και το κρίσιμο θέμα του εμβολιασμού, στο οποίο είχε επενδύσει απόλυτα. Για να καλυφθεί το φιάσκο, το μαστίγιο της «ατομικής ευθύνης» υψώθηκε ξανά ώστε να μετατεθεί η ευθύνη στα συνήθη υποζύγια.

Της Κατερίνας Μπρέγιαννη

Οι επτά πληγές που επέφερε η κυβέρνηση στο όνομα της πανδημίας μένουν ανοιχτές…

Πληγή 1η: Αδιαφορεί πλήρως για τη δημόσια και πρωτοβάθμια Υγεία. Δεν έκανε το παραμικρό για να την ενισχύσει, αποστρέφοντας επιδεικτικά το βλέμμα από το εκ διαμέτρου αντίθετο ευρωπαϊκό παράδειγμα.

Πληγή 2η: Επενδύει στον διχασμό για να μην αναλάβει τις ευθύνες της για την ανατροπή του εμβολιαστικού της σχεδιασμού, παρά τις ηχηρές θριαμβολογίες του πρωθυπουργού που εξέθεσαν διεθνώς τη χώρα.

Πληγή 3η: Ανάγει σε στρατηγική της τον κοινωνικό αυτοματισμό όποτε έρχεται αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις της κοινωνίας. Προνόμια στους εμβολιασμένους, απαξία στους ανεμβολίαστους, χωρισμός των καταστημάτων εστίασης τύπου απαρτχάιντ κ.ά.

Πληγή 4η: Εκπαιδεύει τους νέους στην εξαγορά, στα «δωράκια» για ένα αδιαπραγμάτευτο αγαθό, όπως αυτό της υγείας. Αντί να άρει τον αποκλεισμό από τα ρεπορτάζ Υγείας στα κανάλια ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για τις οδυνηρές πτυχές της πανδημίας, κρύβει τις εικόνες κάτω από το χαλί για να μην πλήξουν την «εικόνα» του πρωθυπουργού.

Πληγή 5η: Εκπαιδεύει τους πολίτες στην αποδοχή της καταστολής και του περιορισμού των ατομικών ελευθεριών. Αντί να πάρει μέτρα προστατευτικά και προληπτικά (ΜΜΜ ή εμβολιασμούς κατ’ οίκον), επιβάλλει πρόστιμα, ξυλοκοπά πολίτες και μετατρέπει τους εστιάτορες σε ελεγκτές που θα επιτηρούν τις διακρίσεις. Παράλληλα, παρουσιάζεται ως κάτι φυσικό τα προσωπικά δεδομένα να εκτίθενται σε οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή.

Πληγή 6η: Ο δημοκρατικός διάλογος ευτελίζεται, ενώ είναι ο μόνος που διασφαλίζει την έξοδο από τις κρίσεις. Αντ’ αυτού, όποιος τολμά να διαφωνεί με τις κυβερνητικές επιλογές πονηρά ταυτίζεται με τους «αντιεμβολιαστές».

Πληγή 7η: Τα δικαιώματα αντιμετωπίζονται ως είδος πολυτελείας ή «χάρης», ενώ ενδύονται με περιφρόνηση και απαξία υπό τη σκέπη του ακροδεξιού νεολογισμού περί «στείρου δικαιωματισμού».

Η κυβέρνηση, τέλος, παρ’ όλο που ελέγχει τα μέσα, δεν τα απέτρεψε από το να πάρουν μέρος στον πόλεμο των φαρμακευτικών, τρέφοντας το αντιεμβολιαστικό κίνημα υπό τη μόνιμη απουσία του ΕΣΡ.

avgi.gr

Διαβάστε επίσης...