Τελευταία νέα
Δώρο Χριστουγέννων: Πότε καταβάλλεται – Τι ισχύει αν δεν πληρωθεί Παρέμβαση-βόμβα του Νίκου Καρανίκα μετά τη δημοσκόπηση-κόλαφο για το κόμμα της Αχτσιόγλου (pic) Δημήτρης Παπαδημούλης: «Δεν θα είμαι ο μόνος που θα εκπροσωπήσει στο Ευρωκοινοβούλιο την ομάδα των 11» Κυριάκος Μητσοτάκης: «Προχωράμε σε μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή των πολιτών» Αύριο τα αποκαλυπτήρια της νέας ΚΟ – Τι δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση για τα ποσοστά της Μητσοτάκης: «Ιστορική πολιτική μεταρρύθμιση η επιστολική ψήφος» Δημήτρης Παπαδημούλης: Θα εκπροσωπήσω στο Ευρωκοινοβούλιο το νέο χώρο των «11» Λ. Μενδώνη στο “Π”: Καθολική προσβασιμότητα: Η αποκατάσταση μιας μακρόχρονης αδικίας Βρήκε ρόλο ο Παπαδημούλης: Θα εκπροσωπεί τους αποστάτες του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωβουλή Βαρουφάκης στο BBC: «Αισχρή η πρόταση δανεισμού των Γλυπτών – Έκανε έγκλημα ο Μητσοτάκης» Αθήνα: Ποιος δρόμος ανήκει στους ακριβότερους του κόσμου (doc) Χαρίτσης: «Φύγαμε γιατί δεν μπορούσαμε να βλέπουμε άλλο τον εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ – Δεν έχω μιλήσει με τον Τσίπρα» (vid)

Ευαγγελία Λιακούλη: «Η Κυβέρνηση φιμώνει και εμπαίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Ιούλιος  05,2022

Τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανέδειξε εκ νέου η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, Ειδικής Αγορήτριας κατά τη σημερινή β’ ανάγνωση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Η Ε. Λιακούλη τεκμηρίωσε άμεσα τον απαράδεκτο και αντιδημοκρατικόχαρακτήρα και της τροποποίησης που φέρνει η Κυβέρνηση στο Άρθρο 44 για τη φίμωση των Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης στα Δημοτικά Συμβούλια, επισημαίνοντας τα εξής:

«Υποτιμάτε τη νοημοσύνη τόσο των Βουλευτών, όσο και των Αιρετών στους Δήμους. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής σας απηύθυνε, από την 1η στιγμή, έκκληση να αποσύρετε το Άρθρο που καταργεί το δικαίωμα των Δημοτικών Συμβούλων – Επικεφαλής Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης να εγείρουν κατεπείγοντα θέματα προ ημερησίας διάταξης. 

Αντί απόσυρσης, εσείς επιδίδεστε σε πρόσθετους τακτικισμούςΟυσιαστικά εμμένετε στην κατάργηση του δικαιώματος. Λυπάμαι πολύ που αναγκαζόμαστε να εξηγούμε τα αυτονόητα για θέματα κατεπείγοντα.

Πως επιβάλετε στους Επικεφαλής Παρατάξεων να έχουν “μαγικές” δυνάμεις να τα μαντεύουνημέρες πριν τις συνεδριάσεις; 

Πως δίνετε εξουσία σε ένα πρόσωπο, στον Πρόεδρο, να τα κόβει με το “έτσι θέλω”; Πως υποβαθμίζετε τα «ΠΡΟ ημερησίας» σε «ΜΕΤΑ ημερησίας», ευτελίζοντας κάθε κανόνα ισότιμου διαλόγου;

Αν δεν είναι αυτό κατάργηση του δικαιώματος της Αντιπολίτευσης, τι είναι; Αν δεν αποτελεί αυτό ευθεία επίθεση στο θεσμό της τοπικής δημοκρατίας, τι αποτελεί;

Και επειδή ειρωνευτήκατε, κε Βορίδη, ειδικά την αναφορά μας ότι τα Δημοτικά Συμβούλια, εφόσον η πλειοψηφία τους το αποφασίζει, μπορούν να αντιδράσουν σε κάθε σοβαρό θέμα απασχολεί την τοπική κοινωνία, όπως πχ  απέναντι στην εξόντωση των αγροτών του Δήμου και να σταθούν στο πλευρό των δημοτών-αγροτών που βρίσκονται σε απόγνωση, να σας ενημερώσω, ως απολύτως ενδεικτικό παράδειγμα, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων το Φεβρουάριο έχει εκδώσει ομόφωνο ψήφισμα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Τα βάζετε, δηλαδή, και με τον κ. Παπαστεργίου τώρα; Κατηγορείτε σύσσωμο το Δημοτικό του Συμβούλιο για υπέρβαση θεσμικού ρόλου;

προληπτική υπουργική λογοκρισία, στην οποία επιδίδεστε εδώ μέσα, προσβάλλει τον ίδιο τον πυρήνα του αυτοδιοικητικού θεσμού και μας βρίσκει κάθετα απέναντι.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής σας ζητά ξανά να αποσύρετε το Άρθρο 44.

Εάν δεν το πράξετε, ως ύστατο μέσο, θα καταθέσουμε στην Ολομέλεια αίτημα Ονομαστικής Ψηφοφορίας, για να τεθούμε όλοι οι Συνάδελφοι του Κοινοβουλίου προ των πολιτικών ευθυνών μας.»