Τελευταία νέα
Σβίγκου στα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: Να είστε σε «εκλογική ετοιμότητα» ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΚΟΡΚΟΝΕΑ : Η ατιμωρησία δεν πρέπει να περάσει! του Κ. Παπαδάκη Διώρυγα της Κορίνθου: Στο πλευρό του Μητσοτάκη ο Γιώργος Καραγιάννης – Η ανάρτηση για την επίσκεψή τους Αυτός ήταν ο διάλογος Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ «Βόρεια Μακεδονία» λίγο πριν, «Τουρκο-αιγαίο» τώρα… Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Διώρυγα της Κορίνθου ανοίγει τη Δευτέρα όπως είχαμε δεσμευτεί Ο Μητσοτάκης στα έργα του Ισθμού Η Ελένη Τουλουπάκη μιλά μετά την πανηγυρική δικαίωσή της για Novartis: «Πολιτική η δίωξή μου. Πολιτικοί αξιωματούχοι κρύβονται πίσω της» Ξεπέρασε κάθε όριο ο Ερντογάν – Ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας – Πως απαντά η Αθήνα Οικονόμου: Ξεπέρασε τα εσκαμμένα ο Ερντογάν Συγγνώμη και για τις αναφορές Τέλλογλου για τη δήθεν παραπομπή Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη: «Λανθασμένη πληροφορία παρά το γεγονός ότι προήλθε από ανώτατες δικαστικές πηγές» Ν. Παππάς: Καλά τα βαφτίσια, καλύτερα τα δρομολόγια.

Ευρωκοινοβουλιο: Προεδρία της Σλοβενίας, μετανάστευση, κράτος δικαίου

Ιούλιος 05,2021

Τα δικαιώματα των ΛΟΑΔΜΙ στην Ουγγαρία, οι προτεραιότητες της προεδρίας της Σλοβενίας και το κράτος δικαίου βρίσκονται στην ατζέντα της επόμενης συνόδου ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλιου στις 5-8 Ιουλίου.

Δικαιώματα των ΛΟΑΔΜΙ στην Ουγγαρία

Την Τετάρτη, οι ευρωβουλευτές εξετάζουν την κατάσταση του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ουγγαρία και καλούν την Επιτροπή να διασαφηνίσει τι δράσεις προτίθεται να αναλάβει.

Οι προτεραιότητες της προεδρίας της Σλοβενίας
Το πρωί της Τρίτης, οι ευρωβουλευτές συζητούν τις προτεραιότητες της εκ περιτροπής προεδρίας της Σλοβενίας στο Συμβούλιο της ΕΕ με τον πρωθυπουργό της χώρας, Γιάνεζ Γιάνσα. Τους επόμενους έξι μήνες, η Σλοβενία αναμένεται να εστιάσει στη διευκόλυνση της ανάκαμψης και στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας της ΕΕ.

Κράτος δικαίου
Οι ευρωβουλευτές συζητούν τις αναμενόμενες κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των κανόνων που θέτουν το σεβασμό του κράτους δικαίου ως προϋπόθεση για την εκταμίευση ευρωπαϊκών κονδυλίων στα κράτη μέλη. Η ψηφοφορία πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Οι ευρωβουλευτές αξιολογούν τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου κορυφής, σε συζήτηση την Τετάρτη το πρωί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Επιτροπής Ούρσουλα βον ντερ Λάιεν.

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητά και εγκρίνει τη διαπραγματευτική του θέση πριν την έναρξη συνομιλιών με το Συμβούλιο για τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, με βάση τα διδάγματα από την πανδημία. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Πέμπτη.

“Συνδέοντας την Ευρώπη”
Το Κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει το πρόγραμμα “Συνδέοντας την Ευρώπη”, ύψους 30 δισ. ευρώ. Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της περιφερειακής συνδεσιμότητας της ΕΕ μέσω της ανάπτυξης έργων υποδομών, ψηφιακής τεχνολογίας και ενέργειας με ορίζοντα το 2030. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.

Διαχείριση μετανάστευσης και φύλαξη των συνόρων

Οι ευρωβουλευτές συζητούν τη χρηματοδότηση κοινών πολιτικών ασύλου, μετανάστευσης και ένταξης αλλά και πολιτικών φύλαξης των συνόρων. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Τετάρτη.

Πρόληψη της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών στο διαδίκτυο

Την Τρίτη, οι ευρωβουλευτές ψηφίζουν επί της θέσπισης προσωρινών κανόνων για τον εθελοντικό εντοπισμό και την αφαίρεση από παρόχους υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο.

Άλλα θέματα που θα συζητηθούν στην ολομέλεια

Στήριξη της ανάκαμψης του κλάδου των αερομεταφορών από τις επιπτώσεις της πανδημίας
Περιβαλλοντικές προτεραιότητες της ΕΕ με ορίζοντα το 2030
Αλιεία: προειδοποίηση για τις επιπτώσεις των ανεμογεννητριών και νέο ταμείο
Ψηφοφορία επί του Ταµείου Εσωτερικής Ασφάλειας

Διαβάστε επίσης...