Τελευταία νέα
Άρχισαν οι συνέπειες της ανυπαρξίας Μητσοτάκη: Μετακίνηση του Λευκού Οίκου και ίσες αποστάσεις στο Αιγαίο! Η ανακοίνωση Κυβερνητικές πηγές για την απόκτηση των F-35: «Έγινε το πρώτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία» Μετά τον Μπάιντεν “απομονώνει” και ο Μακρόν τον Ερντογάν! Το αποθεωτικό tweet του Γάλλου προέδρου! Μπάιντεν – Ερντογάν: “Αμ’ έπος αμ’ έργον”! FT: Οι ΗΠΑ ανάβουν το «πράσινο φως» για την πώληση 40 F-16 στην Τουρκία Η Ελλάδα κατέθεσε επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ για την απόκτηση των F-35 Επιμένει στο αφήγημα του «ικανοποιημένου» Μητσοτάκη και της «αναδίπλωσης της Τουρκίας» το Μαξίμου Οικονόμου για Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέμματα από τη βουλή Οικονόμου κατά Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέματα και διαβολές Τσίπρας: Πολιτική απάτη η αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής -Ενσωματώνεται στους λογαριασμούς «Καρφιά» Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη: «Λιοντάρια και εθνικόφρονες αλλά στην πράξη δειλοί απέναντι στην εθνική ευθύνη» Τσίπρας: Η Τουρκία οικειοποιείται το Αιγαίο – Ανησυχία για τα ανταλλάγματα που πήρε στο ΝΑΤΟ «Ξύλο» Τσίπρα σε Μητσοτάκη στη Βουλή: «Απάτη η εικονική αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής! Μας λέγατε λαϊκιστές, ξαφνικά έγινε παράνομη η ρήτρα; Είστε μεγαλόψυχοι; Πολιτικοί απατεώνες είστε!»

Ζαχάροβα: Το ΝΑΤΟ επιδεικνύει δύναμη με άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα

Ιούλιος 02,2021

Η ναυτική άσκηση “Sea Breeze 2021” στη Μαύρη Θάλασσα είναι μια προκλητική επίδειξη της δύναμης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και μιας στοχευμένης αποσταθεροποίησης της κατάστασης κοντά στα ρωσικά σύνορα, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαριτζά Ζαχάροβα .

“Οι ασκήσεις είναι σίγουρα πρόκληση και« δείχνουν μυς ». Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 30 χώρες, εισήλθαν πολεμικά πλοία, περίπου 5.000 στρατιώτες. “Ταυτόχρονα, λέει ότι είναι έτοιμο για διάλογο, η Συμμαχία αποσταθεροποιεί στην πραγματικότητα την κατάσταση με στοχευμένο τρόπο και αυξάνει τον κίνδυνο ένοπλων συμβάντων”, δήλωσε η Ζαχάροβα σε συνέντευξη Τύπου, αναφέρει το TAS S.

Πιστεύει ότι αυτό γίνεται σκόπιμα, ώστε μια άλλη περιοχή στον κόσμο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να γίνει ασταθής και να αρχίσει να δημιουργεί απειλή, και σύμφωνα με αυτήν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ελιγμοί στη Μαύρη Θάλασσα έχουν ένα σαφές αντι – Ρωσικo πνευμα.

Μια διεθνής ναυτική άσκηση που ονομάζεται “Sea Breeze-2021” πραγματοποιείται επί του παρόντος στη Μαύρη Θάλασσα, στην οποία συμμετέχουν χώρες του ΝΑΤΟ και η Ουκρανία.

Αυτή η μεγαλύτερη ναυτική άσκηση τα τελευταία 20 χρόνια θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουλίου και σύμφωνα με τις ΗΠΑ, 32 χώρες, 5.000 στρατιώτες, 32 πολεμικά πλοία και 40 αεροπλάνα συμμετέχουν στους ελιγμούς, αναφέρει ο Tanjug.

Διαβάστε επίσης...