Τελευταία νέα
SOS-Xωρίς τιμή παραδίδουν γάλα οι κτηνοτρόφοι-10.000 αιγοπροβατοτρόφοι-300 αγελαδοτρόφοι εγκατέλειψαν πέρσι Τα ξεχωριστά μηνύματα παιδιών στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κλιματική κρίση – «Ο πλανήτης εκπέμπει SOS» Η Νίκη Κεραμέως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές Αυτή ήταν η τελευταία επικοινωνία που είχε η Έφη Αχτσιόγλου με τον Αλέξη Τσίπρα – Τι είπαν στο τηλέφωνο Ιστορική κοινή δήλωση των CEO των μεγαλύτερων ναυτιλιακών εταιρειών Αυγέρη: Βολές κατά κυβέρνησης λόγω ΕΕΔΑ – «Αγωνία της να μην προχωρήσει η έρευνα για τις υποκλοπές» Πόσα χρήματα βάζουν η Αχτσιόγλου και οι αποστάτες του ΣΥΡΙΖΑ από την τσέπη τους για το νέο κόμμα Γελάει όλη η Ελλάδα: Η Έφη Αχτσιόγλου αποκάλυψε τα… φιλόδοξα σχέδιά της – Δεν σκοπεύει να περιοριστεί στο Κοινοβούλιο Δεν θα πιστεύετε για ποιον λόγο θα κόβει πρόστιμο από εδώ και πέρα η τροχαία Μητσοτάκης: «Παρά τις κλιματικές καταστροφές που υπέστη η χώρα μας, αναδύεται μια νέα Ελλάδα» Αχτσιόγλου για τα περί υπονόμευσης Τσίπρα: «Εκτέλεσαν ένα συμβόλαιο που υπηρέτησε τον Κασσελάκη» ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση νομοθετεί σκανδαλωδώς ασυλία για τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ

Η Έλενα Κουντουρά συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για την ευρωπαϊκή Οδηγία ενίσχυσης «Women on Boards»

 Μάρτιος  20, 2022

elena-koentoera

Η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έλενα Κουντουρά θα συμμετέχει ως εισηγήτρια της πολιτικής της ομάδας The Left στους τριλόγους των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Κομισιόν και του Συμβουλίου για την υιοθέτηση και εφαρμογή της ευρωπαϊκής Οδηγίας Women on Boards, που προβλέπει την υποχρέωση ορισμού ποσοτικού στόχου εκπροσώπησης τουλάχιστον 40% των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών στην ΕΕ.

Η Οδηγία είχε παγώσει στο Συμβούλιο εδώ και δέκα χρόνια. Όμως, μετά και την πρόσφατη αλλαγή στάσης της γερμανικής κυβέρνησης, οι υπουργοί Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέληξαν αυτή την εβδομάδα σε «γενική προσέγγιση» σχετικά με την πρόταση νομοθεσίας.

Η απόφαση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πάρθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση των δύο αρμοδίων Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων FEMM – όπου η Έλενα Κουντουρά είναι μέλος- και των Νομικών Θεμάτων JURI, με 46 ψήφους υπέρ, 8 κατά και 2 αποχή.

Σε παρέμβασή της, η Έλενα Κουντουρά δήλωσε:

«H υποεκπροσώπηση των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια εταιρειών όχι μόνο αντίκειται στην αρχή της ισότητας των φύλων, αλλά είναι και μία τεράστια σπατάλη ταλέντου και ευκαιριών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα κράτη-μέλη. Η έναρξη διαπραγματεύσεων θα συμβάλλει στη βελτίωση της σχετικής κοινοτικής οδηγίας, η υιοθέτηση της οποίας και η εφαρμογή της έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα εδώ και δέκα χρόνια.

Οι γυναίκες δικαιούνται ίσες ευκαιρίες ανέλιξης σε ηγετικές θέσεις εταιρειών και συμμετοχής στη διαμόρφωση και λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία».

Η έναρξη των τριμερών διαπραγματεύσεων μεταξύ των θεσμικών οργάνων της ΕΕ με στόχο την προώθηση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης αναμένεται και τυπικά να επικυρωθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη, 23 Μαρτίου. Οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο ξεκινούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Διαβάστε επίσης...