Τελευταία νέα
«Σερίφη», τι γίνεται εδώ; «Άσκοπη βία» αστυνομικών σε αυτοκίνητο! Μέχρι και ο Ευαγγελάτος εξοργίστηκε με τα όσα προκλητικά υποστήριξε δικηγόρος του αστυνομικού: Για το τι προηγήθηκε ήσασταν λαλίστατη για το γιατί έδειρε τον πολίτη ανηλεώς λέτε θα γίνει ΕΔΕ (vid) Κορωνοϊός – Γιαννάκος: Στο «κόκκινο» οι ΜΕΘ – Καταγγελία για διασωληνωμένους εκτός εντατικής Επαφές Δένδια σε Κύπρο και Αίγυπτο: Συντονισμός για Κυπριακό, ευρωτουρκικά και σχέσεις με Κάιρο ΣΥΡΙΖΑ: Τρομοκράτηση της κοινωνίας και αντιδημοκρατικός κατήφορος βίας Συμπεριφορά χούλιγκαν από αστυνομικούς των Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη και στην Πανόρμου: “Βάλε το κινητό στην τσέπη τώρα”! Βίντεο-καταγγελίες σπάσιμο αυτοκινήτων και σύλληψη πολίτη στην “τύχη” «Νόμος και τάξη» και στην Πανόρμου ΤΡΙΤΗ 9/3, ώρα 6μμ, νέα συγκέντρωση στην Πλατεία Νέας Σμύρνης-ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ της αστυνομικής βαρβαρότητας Τι τα θέλουμε τα όπλα ΣΥΡΙΖΑ: “Τρομοκράτηση της κοινωνίας και αντιδημοκρατικός κατήφορος βίας” Κοινωνία και μιθριδατισμός Σοφός για Κουφοντίνα: Έκανα το χρέος μου απέναντι στις ανθρωπιστικές αξίες που πρεσβεύω για την αποκλιμάκωση μίας έντασης που μόνο βλαπτική είναι για τη χώρα μας

Η Βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ Ειρηνη Αγαθοπουλου. συναντηθηκε με αντιπροσωπεία επαγγελματιών εστίασης του Κιλκίς.

14/02/2021

Την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ν. Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς, κ. Μιχαηλίδη Σπύρο, μέλη του ΔΣ του συλλόγου και με αντιπροσωπεία επαγγελματιών εστίασης.


Αν μπορούσε να μπει ένας τίτλος στη συνάντηση είναι η φράση των καταστηματαρχών «Αν δε μπούμε σε μια κανονικότητα δεν υπάρχει λύση. Θέλουμε ανοιχτά τα καταστήματα μας.»


Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, οι επιχειρηματίες των εμπορικών καταστημάτων, των καταστημάτων εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος αποκλείστηκαν στην πλειοψηφία τους από το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και το μεγαλύτερο κομμάτι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας του Κιλκίς. Το αίτημά τους τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς την ΠΚΜ είναι η αξιολόγηση όλων των αιτήσεων που κατατέθηκαν και αναλογικά να ενισχυθεί το μεγαλύτερο μέρος αυτών, ώστε να μην υπάρχουν επιχειρηματίες δύο ταχυτήτων.
Επίσης, ενδεικτικό της μη κατανόησης της σοβαρότητας του προβλήματος από την πολιτεία είναι οι διακοπές της ηλεκτροδότησης σε καταστήματα που είναι κλειστά τους τελευταίους μήνες, η αξίωση για πληρωμή των εταιρειών διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων και η πληρωμή δημοτικών τελών.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ


Σχετικά με την λύση που φαίνεται να συζητά η κυβέρνηση για την λειτουργία μόνο των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων την χαρακτήρισαν μη εφαρμοστέα για τους νομούς της βόρειας Ελλάδας καθώς οι θερμοκρασίες είναι ακόμα πολύ χαμηλές και η διαμόρφωση κατάλληλων εξωτερικών χώρων απαιτεί μεγάλη δαπάνη.
Η Ειρήνη Αγαθοπούλου αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την στήριξη της τοπικής οικονομίας αλλά και για την διαχείριση της συσσώρευσης των εκκρεμών υποχρεώσεων των επιχειρηματιών, λέγοντας «ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από την πρώτη στιγμή ζήτησε γενναιόδωρη στήριξη των επιχειρήσεων και της οικονομίας εμπροσθοβαρώς, καθώς και αξιοποίηση όλων των ευρωπαϊκών εργαλείων χρηματοδότησης προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Βέβαια, για να μπορέσουν να “επιβιώσουν” οι επιχειρήσεις πρέπει να διαγραφεί ένα μέρος των οφειλών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία, να μετατραπεί το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα και οι υπόλοιπες οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία να ρυθμιστούν σε βάθος χρόνου». Επίσης ανέφερε ότι «οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη και του κ. Σταϊκούρα προσβάλλουν όλους όσοι με πολύ κόπο και αγωνία προσπαθούν να σώσουν τις επιχειρήσεις τους».
Τέλος, η βουλεύτρια του Ν. Κιλκίς τόνισε ότι θα υποστηρίξει προτάσεις που ακούστηκαν στη συνάντηση για αξιοποίηση δράσεων ενίσχυσης του τουρισμού της περιοχής και της ανάδειξης των φυσικών ομορφιών του νομού ώστε να τονωθεί η τοπική οικονομία και οι επιχειρήσεις με  το πέρας της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης...