Τελευταία νέα
Υβρεις αντί απαντήσεις από την κυβέρνηση! Μαρξιστική Σκέψη, τόμος 37 Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2024: αφιέρωμα στον Λένιν Πενήντα χρόνια μετά τις 24.7.1974: Ποιος φοβάται τη μεταπολίτευση; του Κώστα Παπαδάκη  Σχεδόν 70.000 εργαζόμενοι στην πρώτη εφαρμογή της 6ημερης εργασίας! Θέμα αλλαγής Κασσελάκη στο Συνέδριο βάζει ο Μουζάλας Έγκυρες πηγές: «Ξαφνικός έρωτας» Ανδρουλάκη – Κασσελάκη! Στουρνάρας: Σε 40 χρόνια η… ευημερία Δούκας: «Αν θέλουμε την προσέγγιση του «ενός ανδρός αρχή» δεν χρειάζονται εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, ας ψηφίσουμε κατευθείαν Μητσοτάκη» Σάκης Αρναούτογλου από Βρυξέλλες: Προώθηση πολιτικών για μια προοδευτική, πράσινη, δίκαιη και αλληλέγγυα Ευρώπη Μαρινάκης: Φαίνεται μια διαφορά στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών από καλοκαίρι σε καλοκαίρι Οι ξεχωριστοί καλεσμένοι της δεξίωσης για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Η Δύση επέφερε ένα συντριπτικό πλήγμα στο σύστημα του ΟΗΕ, λέει η Ρωσία

 Απρίλιος 08, 2022

Η Ρωσία αναστέλλεται από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.  Blow-up-the-UN

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε για την αναστολή της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποτελεί καταστροφικό πλήγμα για το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε σήμερα διπλωμάτης της αντιπροσωπείας του Κρεμλίνου σε αυτό το όργανο.

“Αυτό είναι ένα πλήγμα για το διεθνές πολυμερές σύστημα”, δήλωσε ο Ντμίτρι Πολιάνσκι, ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος του γραφείου της Μόσχας στον παγκόσμιο οργανισμό.

Ως παράνομη και με έντονα πολιτικά κίνητρα, η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης χαρακτηρίστηκε από τον αναπληρωτή μόνιμο εκπρόσωπο της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Guennadi Kuzmín.

Τόνισε ότι στόχος είναι να τιμωρηθεί αποδεδειγμένα ένα κυρίαρχο κράτος μέλος αυτού του οργάνου που ασκεί ανεξάρτητη εσωτερική και εξωτερική πολιτική, κατηγορώντας το για έγκλημα που δεν διαπράχθηκε και δεν έχει διερευνηθεί.

Ο Κουζμίν διευκρίνισε ότι το εγκεκριμένο ψήφισμα δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υποστήριξε ότι είναι μια προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρήσουν την κυρίαρχη θέση τους και τον απόλυτο έλεγχο, να συνεχίσουν την πολιτική της «αποικιοκρατίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στις διεθνείς σχέσεις. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε την Πέμπτη την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η κίνηση ακολούθησε κατηγορίες κατά του στρατού των ΗΠΑ για δολοφονίες αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούχα, τις οποίες απέρριψε επανειλημμένα και κατηγορηματικά η Μόσχα.

Από τότε που αποκαλύφθηκαν τα γεγονότα, οι εθνικές αρχές ζήτησαν μια αντικειμενική, ανεξάρτητη και αμερόληπτη έρευνα από τον ΟΗΕ για την αποκάλυψη των πραγματικών ενόχων των εγκλημάτων.

Με πληροφορίες από τον Διεθνή Τύπο.

Διαβάστε επίσης...