Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες για τον τερματισμό ισραηλινών επιχείρησεων στη Γάζα Κασσελάκης: Ο ΔΕΔΔΗΕ έπρεπε να είναι στο Δημόσιο – «Σας βλέπω ψυχοσωματικά πεσμένους» Χαρίτσης: Η ακρίβεια έχει την υπογραφή Μητσοτάκη – Ζητάμε άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις – Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά κέντρα Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Φρ. Ολάντ Πετσοκόβει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ψέματα Μητσοτάκη στη Βουλή: “Είναι σαφές πως όταν η πραγματικότητα διαφωνεί με τον κ. Μητσοτάκη, τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα” Κωνσταντοπούλου: «Οι πολίτες υποφέρουν γιατί απέτυχε η πολιτική Μητσοτάκη» – «Η κυβέρνηση κρατούσε τη δικογραφία των Τεμπών μέχρι να κλείσει η Βουλή» Δευτερολογία Φάμελλου: Ο πρωθυπουργός δεν κατέθεσε καμία πρόταση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας Κασσελάκης στον ΔΕΔΔΗΕ: ” Ο Πρωθυπουργός λέει ότι θα χρεοκοπήσει η χώρα αν βάλουμε έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη των τραπεζών. Όχι! Τα νοικοκυριά και οι άνθρωποι χρεοκοπούν αυτή τη στιγμή.” Σκέρτσος: «Λυπάμαι που ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί fake news» Σύγκρουση «κορυφής» στη Βουλή για την ακρίβεια – Κ. Μητσοτάκης: «Χρεοκοπία χωρίς επιστροφή οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ» (Δεν θέλατε τη Δούρου …) Ο Νίκος Χαρδαλιάς βγάζει στον τάκο … τη διοίκηση Πατούλη για τον διαγωνισμό των 18 εκατ. που ακύρωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο!

Η ΕΕ ανακοινώνει 25 εκατομμύρια ευρώ για την εκπαίδευση σε συνθήκες κρίσης

Σεπτέμβριος 27,2021

Μιλώντας στην εκδήλωση Global Citizen Live στο Παρίσι η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύει 140 εκατομμύρια ευρώ για να υποστηρίξει την έρευνα σε βιώσιμα συστήματα τροφίμων και να αντιμετωπίσει την πείνα λόγω τροφής μέσω του CGIAR, παλαιότερα γνωστού ως Συμβουλευτική Ομάδα για Διεθνής Γεωργική Έρευνα και άλλα 25 εκατομμύρια ευρώ για το Education Cannot Wait, ένα παγκόσμιο ταμείο για την εκπαίδευση των παιδιών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και παρατεταμένες κρίσεις, ιδίως κορίτσια, παιδιά με αναπηρίες, μειονότητες και άλλα περιθωριοποιημένα παιδιά.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε: «Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να νικήσουμε τον κορονοϊό και να ξαναχτίσουμε τον κόσμο καλύτερα. Η Ευρώπη κάνει το μερίδιό της. Από την αρχή, οι Ευρωπαίοι έχουν στείλει 800 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στον κόσμο, ακόμη και όταν δεν είχαμε αρκετά για τον εαυτό μας. Τώρα, πρέπει να εντείνουμε, να βοηθήσουμε να τερματιστεί αυτή η πανδημία παγκοσμίως, να σταματήσουμε την πείνα, να δώσουμε στα παιδιά σε όλο τον κόσμο ίσες ευκαιρίες. Η Team Europe έχει ήδη δεσμευτεί να δωρίσει 500 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε ευάλωτες χώρες έως το επόμενο καλοκαίρι. Στην κορυφή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύεται σήμερα 140 εκατομμύρια ευρώ για τη βελτίωση της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας και τη μείωση της ακραίας φτώχειας, και 25 εκατομμύρια ευρώ για την εκπαίδευση δεν μπορεί να περιμένει, υποστηρίζοντας την εκπαίδευση για παιδιά σε όλο τον κόσμο που ζουν μέσα από συγκρούσεις και κρίσεις ».

Η Επίτροπος για τις Διεθνείς Συνεργασίες Jutta Urpilainen δήλωσε: “Πρέπει να ενωθούμε για να επαναφέρουμε τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Όπως συνεχίζουμε να είμαστε μάρτυρες, δεν μπορούμε ποτέ να θεωρήσουμε την πρόσβαση στην εκπαίδευση δεδομένη. Η Team Europe μέχρι σήμερα έχει συνεισφέρει σε περισσότερο από το 40% της χρηματοδότησης της Εκπαίδευσης δεν μπορεί να περιμένει και η νέα συνεισφορά 25 εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ θα την υποστηρίξει περαιτέρω για να προσεγγίσει τα πιο ευάλωτα παιδιά και να τα επαναφέρει στην εκπαίδευση. Επιπλέον, χάρη στην ουσιαστική μας υποστήριξη ύψους 140 εκατομμυρίων ευρώ στην CGIAR, θα δημιουργήσουμε ευκαιρίες για νέους και γυναίκες, ενώ αντιμετωπίζουν μια βασική πρόκληση του σήμερα, να προωθήσουν βιώσιμα συστήματα τροφίμων. Οι συντονισμένες παγκόσμιες δράσεις θα είναι καθοριστικές για την επίτευξη ενός περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά βιώσιμου μετασχηματισμού των συστημάτων τροφίμων. “

Υποστήριξη της εκπαίδευσης για παιδιά που ζουν σε συγκρούσεις και κρίσεις

Η ΕΕ θα συνεισφέρει επιπλέον 25 εκατομμύρια ευρώ στο Education Cannot Wait (ECW) για να υποστηρίξει το δικαίωμα ακόμη και των πιο ευάλωτων παιδιών σε ασφαλή, ποιοτική εκπαίδευση και να μην αφήσει κανέναν πίσω. Η νέα χρηματοδότηση φέρνει τη συνολική συνεισφορά της ΕΕ στην Εκπαίδευση δεν μπορεί να περιμένει στα 52,5 εκατομμύρια ευρώ, επιταχύνοντας τον αντίκτυπο, το εύρος και την εμβέλεια της σε όλο τον κόσμο.

Η ποιοτική εκπαίδευση είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και διαδραματίζει βασικό ρόλο ως επιταχυντής της προόδου σε όλους τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, 1,6 δισεκατομμύρια παιδιά ήταν εκτός σχολείου παγκοσμίως και εκατομμύρια ίσως να μην επιστρέψουν ποτέ στη μάθηση. Ο κόσμος κινδυνεύει να αντιστρέψει την πρόοδο δεκαετιών.

Το Education Cannot Wait είναι ένα παγκόσμιο ταμείο για την εκπαίδευση των παιδιών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και παρατεταμένες κρίσεις που επιτρέπει στις κυβερνήσεις, τα πολυμερή ιδρύματα και τον ιδιωτικό τομέα να χρηματοδοτούν ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και νέους που πλήττονται από κρίσεις. Σχεδιάστηκε για να είναι ευκίνητο και να προσεγγίζει τους πιο ευάλωτους, αποκλεισμένους και δυσπρόσιτους, συμπεριλαμβανομένων κοριτσιών, παιδιών με αναπηρίες, μειονοτήτων και άλλων περιθωριοποιημένων παιδιών.

Από την ίδρυσή του το 2016, το ταμείο έχει βοηθήσει πάνω από 4,6 εκατομμύρια ευάλωτα κορίτσια και αγόρια που ζουν σε εύθραυστες καταστάσεις και συνθήκες κρίσης να αποκτήσουν πρόσβαση χωρίς αποκλεισμούς, ποιοτική εκπαίδευση σε ένα ασφαλές και προστατευτικό περιβάλλον. Η εκπαίδευση του ταμείου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19 σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης έχει προσφέρει εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μηνύματα υγείας που σώζουν ζωές και άλλη υποστήριξη σε επιπλέον 29,2 εκατομμύρια ευάλωτα κορίτσια και αγόρια.

Γιατί η έρευνα στον μετασχηματισμό συστημάτων τροφίμων είναι το κλειδί για τον τερματισμό της πείνας

Οι παγκόσμιες κλιματικές κρίσεις, η εξάντληση των φυσικών πόρων και η απώλεια της βιοποικιλότητας αποτελούν υπαρξιακές απειλές για την ανθρωπότητα και τις καθοριστικές παγκόσμιες προκλήσεις του αιώνα μας. Αποτελούν κορυφαίες απειλές για την παροχή βιώσιμης ασφάλειας τροφίμων και διατροφής για όλους. Μαζί, προωθούν την κακή υγεία, τις ανισότητες, τις κοινωνικές αναταραχές και τις συγκρούσεις.

Διαβάστε επίσης...