Τελευταία νέα
Σχολεία μέχρι τις 6 το απόγευμα και σπίτια με χαμηλό ενοίκιο: Ο κυβερνητικός σχεδιασμός Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Ανησυχία των πολιτών για την ακρίβεια – «Ανεπαρκή τα μέτρα» λέει το 67% ΣΥΡΙΖΑ: “Πέφτουν οι σφαίρες βροχή … με Μητσοτάκη! Λειτούργησαν ως πιστολέρο της Άγριας Δύσης οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σαουδική Αραβία για τη Σύνοδο Κορυφής της Μέσης Ανατολής “38 κάλυκες, έλεος! Δεν ήταν τρομοκράτες απέναντι με όπλο”! “Καρφιά” Κατερινόπουλου: Με 1 μήνα εκπαίδευση πήραν κόσμο στη ΔΙΑΣ, κινδυνεύουν περισσότερο από το συνοδό παρά από κακοποιούς” (vid) Κόλαφος η Συνομοσπονδία Ρομά για ΕΛΑΣ-ΜΜΕ για τη δολοφονία στο Πέραμα: Ήταν 18 ετών, είχε κατηγορηθεί για κλοπή μοτοποδηλάτου, γιατί αναφερόταν ως 20χρονος και σεσημασμένος; Διχάζει Γερμανία-Τουρκία η υπόθεση Καβαλά. Ερντογάν: Πάει για ρήξη με Γερμανία-Δύση; “Όλοι είμαστε καλά”! Και δεύτερο βίντεο που αποκαλύπτει η “Εφ.Συν.” εκθέτει την ΕΛ.ΑΣ. για την ανακοίνωση που μιλάει για “7 τραυματίες αστυνομικούς” Γιάννης Πλακιωτάκης για Τουρκία: Παραβιάζει συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο – 600 εκατ. ευρώ στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας Παρέμβαση Θεοδωρικάκου με επίσκεψη «συμβολικού χαρακτήρα» στους κρατούμενους αστυνομικούς Συνήγορος των 7 αστυνομικών για το Πέραμα αναλαμβάνει ο Κούγιας – Αντιμέτωποι με κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονία κατά συρροή και οπλοχρησία Από Σπόντα 23.10

Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει και δεν θα αναγνωρίσει την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας απο την Ρωσία

Σεπτέμβριος 21,2021

Δήλωση του Πίτερ Στάνο, Yπατου Εκπροσώπου εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κρατική Δούμα, περιφερειακές και τοπικές εκλογές

Η Κρατική Δούμα, οι περιφερειακές και τοπικές εκλογές στη Ρωσική Ομοσπονδία πραγματοποιήθηκαν στις 17-19 Σεπτεμβρίου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση λυπάται που η απόφαση της Ρωσίας να περιορίσει αυστηρά το μέγεθος και τη μορφή μιας διεθνούς αποστολής παρακολούθησης εκλογών του ΟΑΣΕ/ODIHR απέτρεψε την ανάπτυξή της.

Η ΕΕ λαμβάνει υπόψη ανεξάρτητες και αξιόπιστες πηγές που αναφέρουν σοβαρές παραβιάσεις.

Προεκλογικά, υπήρξε αυξημένη καταστολή εναντίον πολιτικών της αντιπολίτευσης, οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης, καθώς και δημοσιογράφων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της επιλογής για τους Ρώσους ψηφοφόρους και την ικανότητά τους να λαμβάνουν πλήρεις και ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τους υποψηφίους.

Η ΕΕ επαναλαμβάνει τις βαθιές της ανησυχίες σχετικά με το συνεχές σχήμα συρρίκνωσης του χώρου για την αντιπολίτευση, την κοινωνία των πολιτών και τις ανεξάρτητες φωνές σε ολόκληρη τη Ρωσία. Η ΕΕ καλεί την ηγεσία της Ρωσίας να αντιστρέψει αυτές τις αρνητικές εξελίξεις.

Η Ρωσική Ομοσπονδία πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του ΟΗΕ, του ΟΑΣΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης όσον αφορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αξιών.

Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει και δεν θα αναγνωρίσει την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης από τη Ρωσική Ομοσπονδία, και ως εκ τούτου δεν αναγνωρίζει τις λεγόμενες εκλογές που διεξήχθησαν στην κατεχόμενη χερσόνησο της Κριμαίας.

Η απόφαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να εμπλέξει κατοίκους των μη κυβερνητικών εδαφών των περιοχών Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ στην Ουκρανία στην Κρατική Δούμα, περιφερειακές και τοπικές εκλογές έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα και τους στόχους των συμφωνιών του Μινσκ. Η ΕΕ παραμένει ακλόνητη στη στήριξή της για την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης...