Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ: «Πολιτικό θράσος από την Νίκη Κεραμέως για την επιστολική ψήφο» ΣΥΡΙΖΑ: Μνημείο πολιτικής εργαλειοποίησης των Ελλήνων του εξωτερικού η επιστολή Κεραμέως Ο Αλέξης Τσίπρας στις εξέδρες της Λεωφόρου παρακολούθησε τον αγώνα Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ Πού θα σταματήσει ο κατήφορος; Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Το πρόγραμμα των θεματικών συζητήσεων Βελτιωτικές αλλαγές στο ν/σ για τον νέο ποινικό κώδικα κατέθεσε ο Φλωρίδης Ο Κώστας Βαξεβάνης ανέβασε φωτογραφία και διέσυρε χωρίς προηγούμενο τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη (pic) Βορίδης για διαχείριση απορριμμάτων: «Έχουμε αρκετή δουλειά» Άδικος αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από τον πολύ κατώτερο Παναθηναϊκό που προκρίθηκε κατά… λάθος Το πρόγραμμα των θεματικών συζητήσεων στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Ο Πάνος Ρήγας θα είναι ο πρόεδρος του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ Μετανιωμένος εμφανίζεται ο Κυρ. Πιερρακάκης
Money-tourism.gr

Η Ελλάδα στην τριάδα των προορισμών που επιλέγουν οι Βρετανοί για διακοπές εφέτος

Στην τρίτη θέση με τους αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς των Βρετανών το 2024 τοποθετείται η Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει ο Destination Index της YouGov.
Πιο συγκεκριμένα, η χώρα μας συγκεντρώνει την προτίμηση του 8% των Βρετανών, ενώ αντίστοιχο ποσοστό συγκεντρώνει και η Ιταλία.
Οι εγχώριες διακοπές είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για τους Βρετανούς καταναλωτές, με το 17% να δηλώνει ότι είναι πιο πιθανό να ταξιδέψει στο εσωτερικό του Ηνωμένου Βασιλείου εφέτος. Ακολουθεί, ωστόσο, από κοντά η Ισπανία, με ποσοστό 15%, η οποία ήταν ο κορυφαίος προορισμός στην αντίστοιχη, περυσινή έρευνα.
Τα ταξίδια εντός Ευρώπης είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τους Βρετανούς καταναλωτές, με τους ευρωπαϊκούς προορισμούς να καταλαμβάνουν επτά θέσεις στο Top 10 με τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους ταξιδιώτες από το Ην. Βασίλειο τη φετινή χρονιά.
Μετά την Ιταλία έπονται η Γαλλία (7%), η Πορτογαλία (7%), οι ΗΠΑ (6%), η Ιρλανδία (5%), η Γερμανία (4%) και η Νέα Υόρκη (3%). Η Νέα Υόρκη είναι η μόνη πόλη στην κατάταξη.
Ο Destination Index παρακολουθεί διάφορες μετρήσεις που παρέχουν πιο λεπτομερή εικόνα των προτιμήσεων των ταξιδιωτών, όπως η Ποιότητα, η Εντύπωση, η Αξία και η Ικανοποίηση.
Η δημοτικότητα του Ηνωμένου Βασιλείου ως ταξιδιωτικού προορισμού μπορεί να έχει να κάνει περισσότερο με την ευκολία που παρέχουν οι διακοπές στο εσωτερικό της χώρας, παρά με την επιθυμία. Παρόλο που είναι ο πιο πιθανός προορισμός για να επισκεφθούν οι Βρετανοί εφέτος, δεν λαμβάνει κορυφαίες βαθμολογίες σε καμία από τις μετρήσεις που αναλύονται.
Όσον αφορά την αξία οι Βρετανοί καταναλωτές αξιολόγησαν τη χώρα τους με 8, λιγότερο από το ένα τρίτο της βαθμολογίας που συγκεντρώνει η Ελλάδα στον συγκεκριμενο δείκτη (25) και λίγο περισσότερο από το ένα τέταρτο που συγκεντρώνει η Ισπανία (31).
Στον δείκτη της εντύπωσης οι Βρετανοί δίνουν στη χώρα τους βαθμολογία 41, πιο κάτω από την Ελλάδα (45) και αρκετά πιο κάτω από την Ισπανία (54).
Καλύτερα είναι τα ευρήματα του δείκτη ικανοποίησης, καθώς το Ην. Βασίλειο συγκεντρώει 53 βαθμούς, ακολουθώντας σε απόσταση αναπνοής την Ισπανία, η οποία προσελκύει 55 βαθμούς. Σε αυτόν τον δείκτη, η Ελλάδα συγκεντρώνει 34,2 βαθμούς.
Η Ισπανία κατέχει επίσης την πρώτη θέση στην ποιότητα, με βαθμολογία 27, έναντι 24 του Ην. Βασιλείου και 22 της Ελλάδας.
Οι κορυφαίοι προορισμοί για τους Βρετανούς ταξιδιώτες το 2024

 
 
 
 

The post Η Ελλάδα στην τριάδα των προορισμών που επιλέγουν οι Βρετανοί για διακοπές εφέτος appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...