Τελευταία νέα
Απόφαση για Ζήμενς: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ “τα πιάνανε” και με την βούλα “Εικοστό έκτο έτος εργασίας δεν θα δεις, θα σου δείξω ποιος είμαι”! Καταγγελία για νέο τραμπουκισμό εργαζόμενου στον “Αγ.Σάββα” μετά την απόλυση Καταραχιά Γιός Νετανιάχου σε Ερντογάν: “H Τουρκία γεννήθηκε πάνω σε γενοκτονία Ελλήνων χριστιανών και Αρμενίων” “Καρφιά” Παππά για την τροπολογία Καραμανλή που περνάει στον Μητσοτάκη τον έλεγχο και των δημοσίων έργων: “Ποιους εξυπηρετείτε με το “όλοι οι πόροι οδηγούν στο Μαξίμου”;” Ευρωβαρόμετρο: Ενοχλημένοι οι Έλληνες δημοσκόποι μετά την αποκαλυπτική έρευνα Μενέντεζ: Ο Ερντογάν θέλει να προσαρτήσει το βόρειο τμήμα της Κύπρου Ελληνας υπουργός – Θεοχάρης – γελοιοποιείται στο BBC Υπό τον έλεγχο του Κυριάκου Μητσοτάκη και όλα τα δημόσια έργα! Έντονες οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης “Καζάνι” η ΝΔ για το νομοσχέδιο Τσιάρα-Δέκα τροπολογίες-κόλαφος από Κεφαλογιάννη-Γιαννάκου “Βράζει” η ΚΟ της ΝΔ: Δέκα τροπολογίες από Γιαννάκου – Κεφαλογιάννη για τη συνεπιμέλεια Mητσοτάκης και Ζάεφ με επίκεντρο τη Συμφωνία των Πρεσπών Μενέντεζ: Δεν είναι δημοκρατική χώρα η Τουρκία υπό τον Ερντογάν”

Η Ευρωπαϊκή Ενωμένη Αριστερά ζητά απόρριψη της βίας μετά από ταραχές στο Μπέλφαστ

Απρίλιος 11,2021

Δήλωση του συμπρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schirdewan σχετικά με τη βία στο Μπέλφαστ την τελευταία εβδομάδα:

«Οι σκηνές από όλη τη Βόρεια Ιρλανδία τις τελευταίες ημέρες ήταν συγκλονιστικές».

«Σε όλο το πολιτικό φάσμα, οι κοινότητες της εργατικής τάξης έχουν υποστεί τις χειρότερες επιπτώσεις της φτώχειας, της ανισότητας στην υγεία, της ανεργίας και των συγκρούσεων. Αυτές οι κοινότητες πλήττονται περισσότερο από τις συνεχιζόμενες κρίσεις υγείας και οικονομίας.

Μάρτιν Schirdewan
Martin Schirdewan

«Οι νέοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν ακολουθώντας εγκληματικές συμμορίες στο τυφλό σοκάκι των κοινοτικών συγκρούσεων και του σεκταρισμού.

«Στο πλαίσιο του Brexit – το οποίο απορρίφθηκε από την πλειοψηφία στη Βόρεια Ιρλανδία – το ιρλανδικό πρωτόκολλο είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί η συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής.

«Η Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής παρέχει έναν ειρηνικό και δημοκρατικό τρόπο για την επίλυση των πολιτικών διαφορών. Εάν η ειρηνευτική διαδικασία και η πολιτική διαδικασία λειτουργούν, τότε οι κυβερνήσεις και τα πολιτικά κόμματα πρέπει να σέβονται τις συμφωνίες που έχουν συνάψει και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.

«Το ότι ορισμένοι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν ή να δικαιολογήσουν τη βία με αναφορά στο Ιρλανδικό Πρωτόκολλο είναι ανεύθυνη και ανέντιμη. Ότι αυτοί οι ηγέτες αυξάνουν την ένταση προκειμένου να επιδιώξουν τους πολιτικούς τους στόχους είναι απαράδεκτο.

«Αντίθετα, θα ήθελα να επαινέσω τους πολιτικούς ηγέτες και τους ακτιβιστές της κοινότητας που βρισκόταν στο έδαφος προσπαθώντας να εξουδετερώσουν την ένταση και να αποφύγουν τη βία και τον βανδαλισμό.

«Τώρα είναι η ώρα για τις κοινότητες της εργατικής τάξης να έρθουν μαζί για να απορρίψουν την επιστροφή στη σύγκρουση και να επικεντρωθούν στη χρήση της πολιτικής διαδικασίας για το κοινωνικό και οικονομικό όφελος όλων».

Διαβάστε επίσης...