Τελευταία νέα
Ελλάδα: Πρωτιές … στην πιο ακριβή βενζίνη (2,20 το λίτρο στα νησιά) και στην πιο ακριβή κιλοβατώρα στην Ευρώπη (242,3) στην χώρα του Μητσοτάκη και του Άδωνη! Θα κρατούνται στην Ασφάλεια μέχρι την απολογία τους σε τακτικό ανακριτή την Τετάρτη οι 7 Αστυνομικοί που πυροβόλησαν το 20χρονο στο Πέραμα Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης βγήκε για ψήφους με τη βέσπα του Αλέκος Φλαμπουράρης στο “Π”: Η «πανδημία» της ακρίβειας και η εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Ανδρέας Λοβέρδος: Δεν χαρίζουμε το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπανδρέου: Να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη για τους λαούς της Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο πατριωτικό μέτωπο ρεαλισμού και προόδου Νίκη Κεραμέως: Αντιδημοκρατικές πρακτικές από κάποιους με καλυμμένα πρόσωπα δεν μας φοβίζουν Αντικαπιταλιστική Αριστερά: Νέα ανατρεπτική προσπάθεια «Πειθαρχικό έλεγχο» ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος για το Πέραμα – Σαφείς απαντήσεις ζητάει η αντιπολίτευση με καταγγελίες για γενικευμένη ανασφάλεια Τι θα διαβάσετε την Κυριακή στο “Π”: Κοκτέιλ απόγνωσης με ακρίβεια και πανδημία Κωστής Χατζηδάκης: Έρχονται μίνι βρεφονηπιακοί σταθμοί μέσα σε μεγάλες επιχειρήσεις

Η Κίνα και η Ρωσία θα άρουν όλα τα εμπόδια στο εμβόλιο covid

Ιούλιος 17,2021

Οι πρόεδροι της Κίνας και της Ρωσίας, Xi Jinping και Vladimir Putin, δεσμεύτηκαν σήμερα σε έκτακτη συνάντηση της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) να άρουν τα εμπόδια στην παραγωγή και διανομή εμβολίων και να παραιτηθούν από τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας για τα εμβόλια covid.

Ο Πρόεδρος Xi είπε ότι η Κίνα χρηματοδοτεί τη δημιουργία ταμείου στο πλαίσιο του APEC για την καταπολέμηση των covids και για την ενθάρρυνση της οικονομικής ανάκαμψης, αναφέρει το Reuters.

Είπε επίσης ότι η χώρα του υποστηρίζει την παραίτηση από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας για εμβόλια kovid και είναι έτοιμη να συνεργαστεί με άλλες χώρες για να εξασφαλίσει μια σταθερή και ασφαλή αλυσίδα εφοδιασμού εμβολίων, προσθέτοντας ότι η Κίνα έχει παραδώσει περισσότερες από 500 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε χώρες ανάπτυξη.

Με την ευκαιρία της οικονομικής ολοκλήρωσης της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, ο Xi κάλεσε τα κράτη να δημιουργήσουν ένα ανοιχτό, δίκαιο και μη προστατευτικό περιβάλλον για το ψηφιακό εμπόριο.

«Θέλουμε να γκρεμίσουμε τους τοίχους και όχι να τους χτίσουμε. θέλουμε άνοιγμα, όχι απομόνωση. θέλουμε ενσωμάτωση, όχι διαχωρισμό », δήλωσε ο Σι σε ομιλία του σε παγκόσμιους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Σημείωσε ότι η Κίνα ολοκλήρωσε την επικύρωση της συμφωνίας «Περιφερειακής Συνολικής Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης» (RCEP), η οποία αναφέρεται στη δημιουργία του μεγαλύτερου μπλοκ ελεύθερων συναλλαγών στον κόσμο, που περιλαμβάνει 15 οικονομίες Ασίας-Ειρηνικού, αλλά όχι τις Ηνωμένες Πολιτείες, και εξέφρασε ελπίζω ότι η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ έως το τέλος του 2021.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι πρέπει να αρθούν τα παγκόσμια εμπόδια στην παραγωγή και παράδοση εμβολίων, τονίζοντας ότι η Ρωσία ενθάρρυνε ενεργά άλλες χώρες να παράγουν ρωσικά εμβόλια όπως το Sputnik V και ότι τους παρείχε τεχνολογία που τους επιτρέπει να το κάνουν.

Πιστεύει, ωστόσο, ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για την άρση των εμποδίων που επιβραδύνουν τη διαδικασία.

“Το παγκόσμιο πρόβλημα όσον αφορά τη διαθεσιμότητα και τη δίκαιη διανομή δοκιμών, εμβολίων, φαρμάκων και προστατευτικού εξοπλισμού δεν έχει επιλυθεί. “Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων για την παραγωγή εμβολίων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού με την άρση διοικητικών και άλλων εμποδίων που εμποδίζουν την παραγωγή και τις παραδόσεις”, δήλωσε ο Πούτιν.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία έχει ξεπεράσει τις συνέπειες της πανδημίας και ότι η οικονομία της έχει ανακάμψει σε μεγάλο βαθμό.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε μια έκτακτη συνάντηση του APEC, η οποία συγκλήθηκε στη Νέα Ζηλανδία ως εκ περιτροπής πλήθος οικονομικής συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού, πριν από μια επίσημη συνάντηση τον Νοέμβριο. Η σημερινή συνάντηση οργανώθηκε σε διαδικτυακή μορφή.

Διαβάστε επίσης...