Τελευταία νέα
Ν. Ανδρουλάκης: «Είναι απαράδεκτο να οδηγείται το ΝΑΤΟ από τους εκβιασμούς Ερντογάν» Βορίδης «καρφώνει» Γεωργιάδη και κυβέρνηση για το «ΤurkAegean» Άρχισαν οι συνέπειες της ανυπαρξίας Μητσοτάκη: Μετακίνηση του Λευκού Οίκου και ίσες αποστάσεις στο Αιγαίο! Η ανακοίνωση Κυβερνητικές πηγές για την απόκτηση των F-35: «Έγινε το πρώτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία» Μετά τον Μπάιντεν “απομονώνει” και ο Μακρόν τον Ερντογάν! Το αποθεωτικό tweet του Γάλλου προέδρου! Η παρέμβαση του πρωθυπουργού και οι δυο έμμεσες αναφορές στην Τουρκία κατά την Σύνοδο του ΝΑΤΟ Μπάιντεν – Ερντογάν: “Αμ’ έπος αμ’ έργον”! FT: Οι ΗΠΑ ανάβουν το «πράσινο φως» για την πώληση 40 F-16 στην Τουρκία Η Ελλάδα κατέθεσε επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ για την απόκτηση των F-35 Επιμένει στο αφήγημα του «ικανοποιημένου» Μητσοτάκη και της «αναδίπλωσης της Τουρκίας» το Μαξίμου Οικονόμου για Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέμματα από τη βουλή Οικονόμου κατά Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέματα και διαβολές Τσίπρας: Πολιτική απάτη η αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής -Ενσωματώνεται στους λογαριασμούς
Kosmoslarissa.gr

Η ΚΟΒ Νίκαιας Λάρισας του ΚΚΕ αποχαιρετά την Ελένη Βούλγαρη – Γκολέμα

Η ΚΟΒ Νίκαιας Λάρισας του ΚΚΕ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη την Ελένη Βούλγαρη – Γκολέμα, εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά της, τα εγγόνια και τους συγγενείς της.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
“Η Ελένη Γκολέμα γεννήθηκε το 1935 στο χωριό Φιλιαδώνα (Χιλιαδού) Δομοκού Φθιώτιδας μέσα σε αγωνιστική οικογένεια. Το 1954, που τελείωσε το Γυμνάσιο, γίνεται μέλος του Κόμματος στη Λάρισα. Εκεί γνωρίστηκε με τον σύντροφό της, Μπάμπη Γκολέμα με τον οποίο πέρασαν μαζί όλες τις διώξεις και τις δυσκολίες.
Ο σ. Μπάμπης Γκολέμας, γεννήθηκε το 1932 στο χωριό Άγιοι Ανάργυροι της Λάρισας από οικογένεια φτωχών αγροτών αγωνιστών. Ο παππούς του, κολίγος, ήταν από τους ηγέτες του ξεσηκωμού των κολίγων του Κιλελέρ. Ο πατέρας του υπεύθυνος του ΕAM στο χωριό, η αδελφή του υπεύθυνη της ΕΠΟΝ και της Αλληλεγγύης. Ο ίδιος από πολύ μικρός εντάχθηκε στα Αετόπουλα και γρήγορα έγινε υπεύθυνος της οργάνωσης.
Βοηθούσε στην Αλληλεγγύη και σαν σύνδεσμος τις έφιππες αντάρτικες ομάδες. Στις Φυλακές Αβέρωφ το 1970 θα πραγματοποιηθεί ο γάμος της Ελένης και του Μπάμπη ενώ η ιστορία του ζευγαριού και του μικρού τους γιου ενέπνευσε την ταινία «Τα Πέτρινα Χρόνια» του Παντελή Βούλγαρη.
Η συντρόφισσα Ελένη αποφυλακίστηκε τον Σεπτέμβρη του 1973, μετά από 7,5 χρόνια. Συνέβαλε στην ανασυγκρότηση των παράνομων Οργανώσεων.
Ήταν τακτικό μέλος της πρώτης Επιτροπής Πόλης της Αθήνας. Στη συνέχεια για ένα χρόνο ήταν γραμματέας στις βόρειες συνοικίες, ενώ εργάστηκε στη Γυναικεία Επιτροπή της Επιτροπής Πόλης της Αθήνας, στον συνδικαλιστικό τομέα του Ιματισμού και Κλωστοϋφαντουργίας, στην Εργατική Αχτίδα. Μετά το 1976 εγκαταστάθηκε στην Ηλιούπολη, από τότε υπηρέτησε το Κόμμα από όποια θέση της ανατέθηκε εκπροσωπώντας αλύγιστη τα υψηλότερα ιδανικά.
Συντρόφισσα Ελένη θα σε θυμόμαστε με αγάπη και τιμή μέσα στους αγώνες, ευγενική και χαμογελαστή όπως ήσουν, φωτεινό παράδειγμα για τις νέες γενιές Κομμουνιστών που έρχονται”.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...