Τελευταία νέα
Μαρινάκης: Ο πρωθυπουργός δεν θυμήθηκε κανέναν Μπελέρη και καμιά ομογένεια τώρα Δημήτρης Πανόπουλος: Ο Κασσελάκης ήρθε την τέλεια στιγμή Ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις με τα Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων προσέφυγαν κατά της διάταξης που βγάζει λάδι τον Τριαντόπουλο Νάσος Παπαργυρόπουλος: Δεν ξέρω αν θα με ψηφίσει ο πατέρας μου Στη Βουλή θα πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση γιατί 1,5 χρόνο μετά, δεν φέρνει στη Βουλή την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας για αύξηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τον καθορισμό των μισθών, τουλάχιστον στο 80% ! Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: 140 απόδημοι κατέθεσαν αγωγές 2,8 εκατ. ευρώ κατά του δημοσίου ΣΥΡΙΖΑ για σκάνδαλο e-mail αποδήμων: Η κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι εκτεθειμένη και υπόλογη ΣΥΡΙΖΑ για Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου: Η κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι εκτεθειμένη και υπόλογη «Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Καρανικόλας έβαλε πλάτη για την Novartis» περηφανεύτηκε ο Άδ. Γεωργιάδης – «Ζούμε την ιδεολογική επικράτηση της ΝΔ» Αυτιάς: Γιατί αποφάσισα να κατέβω υποψήφιος “Τρομοκρατία” Μελισσανίδη κατά Λαφαζάνη-Η “ρητορική μίσους” στο Μουσείο Ιστορίας της “ΑΕΚ” Ό. Γεροβασίλη: Αμιγώς πολιτική και κρίσιμη η αναμέτρηση στις Ευρωεκλογές

Η Μέρκελ υπερασπίζεται την κυβέρνηση της από την κριτική λόγω του αργού εμβολιασμού.

02/02/2021

Πάνω από πέντε ώρες συνεδρίασαν το απόγευμα της Δευτέρας η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, τους εκπροσώπους εταιρειών που παρασκευάζουν εμβόλια κατά τον κορωνοϊό, όπως και την επίτροπο για Θέματα Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδη και τον επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς, Πιέρ Τιερί.

 Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υπερασπίστηκε την κυβέρνησή της στην κριτική των γερμανικών κρατιδίων για έλλειψη σχεδιασμού αναφορικά με τις ποσότητες και τις ημερομηνίες παράδοσης των εμβολίων, ανακοινωνοντας την καθιέρωση ενός «Εθνικού Σχέδιου Εμβολιασμού»

Ζητώντας περισσότερη υπομονή από το κοινό, επανελαβε την υπόσχεση της κυβέρνησής της να προσφέρει σε όλους τους ενήλικες Γερμανούς εμβολιασμό κατά του kovid-19 έως το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2021.

Ανέφερε την απόφαση να ζητήσει τακτική, όχι επείγουσα, έγκριση εμβολίων προκειμένου να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη του κοινού .

«Ο δρόμος ήταν πιο αργός σε μερικές στιγμές, αλλά νομίζω ότι υπήρχαν καλοί λόγοι για αυτό», είπε σε δημοσιογράφους μετά από τηλεδιασκεψη με κρατικούς ηγέτες και εκπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι δημόσιες υπηρεσίες της ΕΕ και οι κυβερνήσεις της ΕΕ δέχτηκαν πυρά για βραδύτερη πρόοδο στον εμβολιασμό των πληθυσμών τους κατά του κοροναϊού από τη Βρετανία, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά αφού οι βασικοί προμηθευτές μείωσαν τις εκτιμήσεις παράδοσης.

Ωστόσο, η Μέρκελ είπε ότι ακόμη και σε ένα σενάριο στο οποίο δεν εμφανίζονται εμβόλια Johnson και Johnson και CureVac η Γερμανία θα είναι σε θέση να προσφέρει σε κάθε ενήλικα ένα εμβόλιο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Δεν έχει εγκριθεί ακόμη εμβόλιο για παιδιά.

Berlin Ansturm auf Impfzentrum Arena Treptow

“Θα είναι σφιχτό το πρώτο τρίμηνο”, δήλωσε ο δήμαρχος του Βερολίνου Μάικλ Μίλερ στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ενώ ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκος Ζεντέρ παραδέχτηκε ότι η αναμονή θα δοκιμάσει την υπομονή του κοινού.

Η Μέρκελ πρόσθεσε ότι δεν είναι ακόμα σαφές εάν η ασυλία θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε χρόνο και προειδοποίησε ότι δεν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια. Μια νέα παραλλαγή του ιού της κορώνας θα μπορούσε ακόμη να διαταράξει όλα τα σχέδια.

“Εάν, για παράδειγμα, εμφανιστεί μια μετάλλαξη στην οποία δεν λειτουργεί το εμβόλιο, τότε ξεκινάμε από την αρχή”, είπε.

Διαβάστε επίσης...