Τελευταία νέα
Αυτοδυναμία ή χάος! – Ο Μητσοτάκης «εκβιάζει» και κινδυνολογεί για να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών Κοινωνική έκρηξη βλέπει ο Τσίπρας Μητσοτάκης στο MSNBC για Ερντογάν: Δεν είναι ώρα για παζάρια στο ΝΑΤΟ «Νατοποίηση» Σουηδίας-Φινλανδίας αντί για «φινλανδοποίηση» Ουκρανίας Επτά Αμερικανοί ειδικών δυνάμεων-Παραδόθηκαν Αμερικανός Ναύαρχος ε.α. & Αντισυνταγματάρχης Γιατί μισούν τον Πούτιν…οι δυτικοί Κλεπτοκράτες! Νάντια Γιαννακοπούλου στο “Π”: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει και μπορεί να εκφράσει την ελπίδα για μια νέα πορεία της χώρας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο “Π”: Εμείς και το γαλλικό μέτωπο των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων Κώστας Αρβανίτης στο “Π”: Τα καμώματα Μητσοτάκη – Τσιάρα εκθέτουν την Ελλάδα στην ΕΕ A. Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές – Μεγάλο βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα» Η ζωή μας δεν μπαίνει στο χρηματιστήριο Από Σπόντα 14.5

Η μεγάλη ληστεία του ρεύματος|ΤουΠ. Κόκκαλη

 Μάιος 06,2022

Η Μεγάλη Ληστεία στην ΔΕΗ από τα Golden Boys! Μοιράστηκαν προκαταβολικά  Bonus – Μετοχές – Σοφέρ επειδή ακρίβυναν το Ρεύμα! – netakias

Η μεγάλη ληστεία του ρεύματος,

Πυρετωδώς εργάζονται τα φιλοκυβερνητικά Μέσα Ενημέρωσης προκειμένου να πείσουν τους πολίτες πως πυρετωδώς εργάζεται και ο Πρωθυπουργός αφού διαπίστωσε άξαφνα πως πράγματι υπάρχει ακρίβεια στην ενέργεια.

Π. Κόκκαλης: Η μεγάλη ληστεία του ρεύματος
ΤουΠ. Κόκκαλη, Ευρωβουλευτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν εκπληρώνει το πρωταρχικό ρόλο μίας διακυβέρνησης, που δεν είναι άλλος από την προστασία του πολίτη, κρυπτόμενη πίσω από κενές, αν όχι ύποπτες, ιδεοληψίες για το αόρατο χέρι της αγοράς που όλα τα ρυθμίζει. Σε ό,τι τους αφορά, οι παρεμβάσεις στην αγορά δικαιολογούνται μόνο όταν λειτουργούν υπέρ της αγοράς και ποτέ υπέρ των πολιτών που έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους για σχεδόν τρία χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της πώλησης της ΔΕΗ και της ταυτόχρονης εφαρμογής της ρήτρας αναπροσαρμογής. Στο μακελειό που ακολούθησε με τους λογαριασμούς σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με τις τιμές να σπάνε πανευρωπαϊκά κάθε ρεκόρ, η κυβέρνησε τήρησε ρόλο παρατηρητή, αν όχι αρνητή της πραγματικότητας, μεταθέτοντας το ζήτημα της αισχροκέρδειας στη ΡΑΕ.

Η πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην Ευρώπη και τον κόσμο είναι τελείως διαφορετική. Με την πράσινη μετάβαση και την επέκταση των ΑΠΕ, μπορούμε να μιλήσουμε για αφθονία αντί για χρηματιστηριακά ελεγχόμενη ενέργεια κι αυτό αλλάζει τα πάντα. Με όρους αφθονίας, αυτό που ανάβει την λάμπα στο θρανίο ενός μαθητή, που ψύχει και θερμαίνει τα σπίτια, που λειτουργεί μία ΜΕΘ, ή μία βιοτεχνία είναι δημόσιο αγαθό και οι πολιτικές δυνάμεις θα κριθούν από το αν θα ταχθούν πίσω από αυτή την αλλαγή, ή αν θα επιλέξουν τις μάχες οπισθοφυλακής για να διατηρηθούν τα καρτέλ του παρελθόντος.

Σε αυτό το πνεύμα, η Κομισιόν έχει ήδη δώσει εργαλεία για την αντιμετώπιση της κρίσης τιμών όπως διαμορφώθηκε και μετά τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία – Ισπανία και Πορτογαλία, είναι μόνο μερικές από τις χώρες που προχώρησαν σε παρεμβάσεις, ενώ η τροπολογία που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας αποκαλύπτει με τον πιο απτό τρόπο τι μπορεί να γίνει σήμερα στην Ελλάδα, πού στέκει ο καθένας σε αυτή την υπόθεση και τι προτεραιότητες έχει.

Στην κυβέρνηση δεν λείπουν τα μέσα, αλλά η θέληση να χτυπήσει τη ληστεία που διαπράττεται καθημερινά εδώ και μήνες εις βάρος των πολιτών.

Με τους πολίτες να βρίσκονται στον όγδοο μήνα μίας καταιγίδας αισχροκέρδειας, το γραφείο του Πρωθυπουργού δίνει για μία ακόμη φορά διαρροές για το πώς θα χρηματοδοτήσει την κλοπή με κρατικούς πόρους, αντί για το ορθό και το αυτονόητο. Τη ριζική αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του τέρατος που δημιούργησε με τον κ. Χατζηδάκη, με πρώτο σημείο παρέμβασης την ρήτρα αναπροσαρμογής που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας ακόμα κουλοχέρης ενός κανιβαλιστικού καπιταλισμού που υπάρχει αποκλειστικά σε βάρος των πολιτών.

Άρθρο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Εφημερίδα των Συντακτών

Διαβάστε επίσης...