Τελευταία νέα
Ν. Ανδρουλάκης: «Είναι απαράδεκτο να οδηγείται το ΝΑΤΟ από τους εκβιασμούς Ερντογάν» Βορίδης «καρφώνει» Γεωργιάδη και κυβέρνηση για το «ΤurkAegean» Άρχισαν οι συνέπειες της ανυπαρξίας Μητσοτάκη: Μετακίνηση του Λευκού Οίκου και ίσες αποστάσεις στο Αιγαίο! Η ανακοίνωση Κυβερνητικές πηγές για την απόκτηση των F-35: «Έγινε το πρώτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία» Μετά τον Μπάιντεν “απομονώνει” και ο Μακρόν τον Ερντογάν! Το αποθεωτικό tweet του Γάλλου προέδρου! Η παρέμβαση του πρωθυπουργού και οι δυο έμμεσες αναφορές στην Τουρκία κατά την Σύνοδο του ΝΑΤΟ Μπάιντεν – Ερντογάν: “Αμ’ έπος αμ’ έργον”! FT: Οι ΗΠΑ ανάβουν το «πράσινο φως» για την πώληση 40 F-16 στην Τουρκία Η Ελλάδα κατέθεσε επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ για την απόκτηση των F-35 Επιμένει στο αφήγημα του «ικανοποιημένου» Μητσοτάκη και της «αναδίπλωσης της Τουρκίας» το Μαξίμου Οικονόμου για Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέμματα από τη βουλή Οικονόμου κατά Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέματα και διαβολές Τσίπρας: Πολιτική απάτη η αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής -Ενσωματώνεται στους λογαριασμούς

Η νέα ιθαγενής ηγέτης του Καναδά θα ζητήσει αποζημίωση για ιστορικές ζημιές

Ιούλιος 10,2021

Η νέα ηγέτης των αυτόχθονων πληθυσμών του Καναδά, RoseAnne Archibald, δήλωσε σήμερα ότι οι προσπάθειές της θα επικεντρωθούν στο να ζητήσουν την αποκατάσταση ιστορικών ζημιών, συμπεριλαμβανομένης της ανάκτησης των λειψάνων εξαφανισμένων παιδιών σε οικοτροφεία.

Η Archibald, η οποία εξελέγη την προηγούμενη ημέρα ως πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Συνέλευσης των Πρώτων Εθνών (AFN), διαβεβαίωσε σε μια εικονική συνέντευξη Τύπου ότι η αποικιοκρατία είχε καταστροφικές επιπτώσεις στους αυτόχθονες πληθυσμούς και οι συνέπειές της συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Για το λόγο αυτό, δεσμεύτηκε τις πρώτες 100 ημέρες της να επικεντρωθεί σε ζητήματα όπως νεκροταφεία σε πρώην σχολεία κατοικιών, το εθνικό σχέδιο δράσης για τις αγνοούμενες και δολοφονείς αυτόχθονες γυναίκες και κορίτσια και τον αγώνα κατά του συστηματικού ρατσισμού.

Για την νέα επικεφαλής του AFN, μέλος του έθνους Taykwa Tagamou της επαρχίας του Οντάριο, θα υπάρξει μια πραγματική συμφιλίωση μεταξύ του Καναδά και των γηγενών κοινοτήτων της χώρας εάν αποσαφηνιστεί τι συνέβη στα οικοτροφεία για αυτόχθονες πληθυσμούς.

Στα τέλη Μαΐου, το tk’emlúps te secwépemc, μια ομάδα από τα δυτικά της χώρας, βρήκε τα ερείπια τουλάχιστον 215 ανηλίκων θαμμένων στην πρώην σχολική κατοικία στο Kamloops.

Αργότερα, η οργάνωση Cowessess First Nation ανέφερε την ανακάλυψη αγνώστων τάφων στο Marieval Residential School, στην επαρχία του Σασκάτσουαν.

Τα νέα των ευρημάτων προκάλεσαν αναταραχή στη χώρα για την κακομεταχείριση των αυτόχθονων πληθυσμών.

Από τον 19ο αιώνα έως τη δεκαετία του 1970, περισσότερα από 150.000 παιδιά Πρώτων Εθνών υποχρεώθηκαν να παρακολουθήσουν χριστιανικά σχολεία ως μέρος ενός μη επιστημονικού προγράμματος για να τα αφομοιώσουν στην καναδική κοινωνία.

Μια έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας και Συμφιλίωσης, που δημοσιεύθηκε το 2015, ανέφερε ότι τουλάχιστον 3.200 ανήλικοι είχαν πεθάνει εν μέσω κακοποίησης και αμέλειας.

Το έγγραφο, μήκους περίπου τεσσάρων χιλιάδων σελίδων, περιέγραφε την κατάσταση ως πολιτιστική γενοκτονία που πραγματοποιήθηκε με τη συνενοχή της Εκκλησίας και της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης...