Τελευταία νέα
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Στη Βουλή θα συζητηθεί ο εντοπισμός των 38 μεταναστών στον Έβρο Κουκάκης: Δεν είμαι ο μόνος δημοσιογράφος που παρακολουθείται Gazprom-Πάνω 60% από σημερινές τιμές θα φτάσει το αέριο στην Ευρώπη! Έβρος: Το ΠΑΣΟΚ φέρνει τα γεγονότα στη Βουλή – Για άθλιο «κρυφτούλι» Αθήνας, Άγκυρας μιλά το ΚΚΕ Νέες γελοιότητες από τον Αδωνι στους «New York Times» Υποκλοπές: Το σκάνδαλο δεν κρύβεται με τίποτα «Ακροδεξιό κατήφορο χωρίς φρένα» καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση Μητσοτάκη Κικίλιας: Πάμε για ρεκόρ εσόδων στον τουρισμό ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν αργεί η στιγμή που οι πολίτες θα κάνουν παρελθόν το καθεστώς του κ. Μητσοτάκη» ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για Έβρο: Ο ακροδεξιός κατήφορος συνεχίζεται με σπασμένα φρένα Θεοδωρικάκος για Έβρο: «Σεβασμός στην Ελληνική Αστυνομία – Να σταματήσουν οι συκοφαντικές επιθέσεις» Μηταράκης: «Με την απειλή βίας η Τουρκία έσπρωξε τους 38 μετανάστες στην Ελλάδα»

ΜΕΡΑ25: Η Πανδημία είναι εδώ – Τα Νοσοκομεία καταρρέουν – Η Κυβέρνηση αδιαφορεί

Αύγουστος 05,2022

Σχόλιο Γραφείου Τύπου του κοινοβουλευτικού κόμματος ΜΕΡΑ25

Συνεχίζει να επελαύνει η πανδημία στη χώρα μας παρά το γεγονός ότι ευρωπαϊκά και διεθνώς υποχωρεί, με την Κυβέρνηση μάλιστα να προβαίνει σε “λογιστικά τερτίπια”, ώστε τα κρούσματα πλέον και οι λοιποί δείκτες της πανδημίας να καταγράφονται και να ανακοινώνονται σε εβδομαδιαία και όχι σε καθημερινή βάση.

Ταυτόχρονα, η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία γίνεται όλο και χειρότερη, με τα περισσότερα από αυτά να καταρρέουν χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, χωρίς τα υλικοτεχνικά μέσα και τις υποδομές, ενώ ακόμα παραμένουν χιλιάδες υγειονομικοί στην εκδικητική αναστολή της Μητσοτάκης Α.Ε..

Για όλα αυτά ωστόσο η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός, αλλά και ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης αδιαφορούν, εστιάζοντας μόνο στην ομαλή έλευση του “τουριστικού προϊόντος” μη αναλογιζόμενοι τις συνέπειες που υφίστανται καθημερινά οι γιατροί και οι πολίτες.

Το μεγάλο έγκλημα της Κυβέρνησης να μην ενισχύσει ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας εν μέσω πανδημίας, και μετά από 10 χρόνια υποχρηματοδότησης και αποψίλωσης, αναδύεται καθημερινά πλέον και χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία.

Χρειάζεται έστω και τώρα να προβεί η Πολιτεία στις απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών που δεν έγιναν ποτέ και στην άρση της αναστολής των υγειονομικών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός ΕΣΥ.

Διαβάστε επίσης...