Τελευταία νέα
Γερμανία: Δέχθηκε μη αποχώρηση τουρκικών δυνάμεων από Λιβύη-«Έφτυσε» και Αίγυπτο Αποκάλυψη, αλληλεγγύη, συλλογική αντίσταση Το ΚΚΕ, οι συνεργασίες και τα μέτωπα Απόπειρα να χτυπηθεί ο αγωνιστικός συνδικαλισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ ψήφισαν μαζί με ακροδεξιούς κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση Ο Ζάεφ ζήτησε από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αλλαγή ονόματος σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών Συμμαχία Σαμαρά, Βενιζέλου, Στουρνάρα, Αβραμόπουλου, Γεωργιάδη, Λοβέρδου-Ζητούν να πάψει η προστασία των μαρτύρων στο σκάνδαλο Novartis Αλέξης Τσίπρας στο PES: Να ανοίξουμε τη συζήτηση για μία Ευρώπη με περισσότερη κοινωνική συνοχή και λιγότερες ανισότητες – Μην αφήσουμε τις συντηρητικές δυνάμεις να μας γυρίσουν πίσω στην λιτότητα Οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν ουσιαστικά κατά της… άμβλωσης! Αλ. Τσίπρας: Μην αφήσουμε τις συντηρητικές δυνάμεις να μας γυρίσουν πίσω στη λιτότητα Ζεστό χρήμα στα «κοράκια» της ιδιωτικής ασφάλισης – Τζόγος με την επικουρική σύνταξη των ασφαλισμένων Το υπουργείο Εργασίας παρουσίασε το νομοσχέδιο για την Επικουρική Ασφάλιση Ν. Ηλιόπουλος: Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ αμφισβητούν το κατοχυρωμένο δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση

Η περίπτωση Καρανίκα|Του Τάκη Ψαρίδη

Ιούνιος 06,2021

Παρακολούθησα την συνέντευξη του Καρανίκα έτσι για να δω καλύτερα, ποιο είναι αυτό το «τέρας» που δέχτηκε το πιο άγριο μπούλινγκ και την πιο άγρια δολοφονία του χαρακτήρα του.

Αντί λοιπόν για το «τέρας», τον «άπλυτο» και «πλεμπαίο» σερβιτόρο, είδα έναν ωραίο και γλυκύτατο άνθρωπο με ανεπτυγμένη κοινωνική ευαισθησία, συνείδηση και μόρφωση την οποία δεν φτάνουν οι θλιβεροί κατήγοροι του ούτε στο νυχάκι του ποδός του. Όσο «άριστοι» και αν είναι, παραμένουν αγράμματοι με διδακτορικά, ιδεοληπτικά ασυνείδητοι και αμόρφωτοι κοινωνικά.

Του Τάκη Ψαρίδη

Ο Καρανίκας αποτελεί το πιο κραυγαλέο παράδειγμα του τρόπου που στο πρόσωπο του απαξιώθηκε όλη η αριστερά και που τελικά ο τρόπος αυτός είναι κοινωνικά ρατσιστικός και βαθιά ταξικός.

Ηττήθηκε η αριστερά όχι με επιχειρήματα, λογική και προγράμματα, όχι γιατί αδίκησε τους μικρομεσαίους, αλλά γιατί, με όπλο τα ελεγχόμενα μίντια, αναποδογυρίστηκε η πραγματικότητα, χάρις στην επικοινωνιακή καταιγίδα απαξίας που εξαπολύθηκε εναντίον της αξιοποιώντας το ευάλωτο ορισμένων προσώπων.

Η απαξία αυτή μετατράπηκε σε αντι-σύριζα μίσος που πλέον δικαιολογεί τα πάντα στους δράστες και μισεί ακόμα και τον αέρα που αναπνέουν οι απαξιωμένοι. Πάνω σε αυτήν την απαξία στήθηκε το αντι-σύριζα μέτωπο και αυτό είναι που δεν καταλαβαίνει ο Σύριζα.

Τώρα ψάχνει να βρει, γιατί ενώ αγανακτεί ο κόσμος με αυτά τα απίστευτα που γίνονται καθημερινά, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν εισπράττει πολιτικά. Η απάντηση είναι απλή. Γιατί η απαξία έχει ριζώσει βαθιά και δεν έχει ακόμα απαντηθεί. Ο συριζα δεν έχει ακόμα απαντήσει στην απαξία του και εξακολουθεί να την αντιμετωπίζει παθητικά και ενοχικά.

Η στάση αυτή, όχι μόνο δεν αλλάζει την απαξιωτική εικόνα του, αλλά και γκρεμίζει ό,τι χτίζει ο Τσίπρας. Αυτό απογοητεύει τον κόσμο. Βεβαίως ο συριζα δεν ελέγχει τα μίντια όπως η κυβέρνηση, ποτέ δεν τα ήλεγχε.

Όμως υπάρχουν τρόποι για να αλλάξει την εικόνα του. Ας ελπίσουμε ότι θα το καταλάβει και θα βιαστεί. Όχι τόσο για τον ίδιο, τα κόμματα έρχονται και παρέρχονται, αλλά για την χώρα ρε γαμώτο.. Για την χώρα και την κοινωνία που βιώνει απίστευτες και πρωτοφανείς καταστάσεις στην μεταπολιτευτική ιστορία της και που μέρα με τη μέρα εδραιώνονται ως μια νέα και αναντικατάστατη κανονικότητα..

anoixtoparathyro.gr

Διαβάστε επίσης...