Τελευταία νέα
Ν. Παππάς: «Hellenic train ή Hellenic bus, τελικά;» Αποκλείουν τις εκλογές, αλλά… ετοιμάζονται στην κυβέρνηση! Θετικός στον κορονοϊό ο Κωστής Χατζηδάκης Πολεμική ζώνη … το κέντρο της Αθήνας Σάββατο βράδυ 2 Ιουλίου: Και τρίτος νεκρός από το μπαράζ πυροβολισμών αστυνομίας – συμμοριών! Ευριπίδης Στυλιανίδης στο “Π”: H τουρκική προκλητικότητα είναι στρατηγική και όχι επικοινωνία Μ. Κριθαρίδης: «Να αφεθεί ελεύθερος ο αναρχικός Πάνος Καλαϊτζής» Οι Ουκρανοί έχασαν το Lysychansk, οι ρώσοι κινούνται προς Slovyansk Χειραφέτηση, δημοκρατία και αποικιοκρατούμενοι λαοί: η συνάντηση του CLR James με τον Καστοριάδη Τους γυρίζει μπούμερανγκ η δήθεν «σκευωρία» Novartis! Η Οικονομική Εισαγγελία στέλνει στην ΑΑΔΕ τα στοιχεία των «αδιευκρίνιστων ποσών» του Άδωνη και του Αβραμόπουλου! Κόλαφος για ΝΔ πρόθυμους βαστάζους της το δικαστικό βούλευμα για Novartis – Αυτοί που έδειχναν με το δάκτυλο σήμερα είναι απολογούμενοι Λοβέρδος: Ο Ερντογάν να ασχοληθεί με τους Τούρκους ψηφοφόρους που του γυρίζουν την πλάτη Λάππας: Η οκταετία είναι υπεραρκετή για έναν βουλευτή να προσφέρει όλες του τις δυνάμεις

Η Ρένα Δούρου στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ: Δημοκρατία και Περιβάλλον στο επίκεντρο της Πράσινης Επανάστασης

Ιούλιος 03,2021

Η Ρένα Δούρου στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ: Δημοκρατία και Περιβάλλον στο επίκεντρο της Πράσινης Επανάστασης

“Σε μια περίοδο που η πανδημία κατέδειξε τον αναντικατάστατο ρόλο του δημόσιου πυλώνα, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία καταθέτει, με τις Προγραμματικές του Θέσεις, ένα συνεκτικό Οδικό Χάρτη για την πράσινη επανάσταση, με πρωταγωνίστρια και ωφελούμενη την κοινωνία”, παρατήρησε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπεύθυνη Κλιματικής Κρίσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην εισαγωγική της ομιλία, κηρύσσοντας, μαζί με τον Σωκράτη Φάμελλο, βουλευτή και Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την Στεφανία Μωσσέ, μέλος του Συντονιστικού του Τμήματος Ενέργειας, την έναρξη των εργασιών στο Τραπέζι της Οικολογίας, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ που είναι σε εξέλιξη.

Η Ρένα Δούρου υπογράμμισε παράλληλα τη σημασία της ψηφιακής διοργάνωσης της Συνδιάσκεψης που μεγιστοποιεί τον διαδραστικό χαρακτήρα αυτής της “κρίσιμης, όχι για ένα κόμμα αλλά για τον τόπο, διαδικασίας”. “Μια πρωτόγνωρη διαδικασία που εμπλουτίζει τις Θέσεις με όρους πολυφωνίας”, είπε, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Τραπεζιού της Οικολογίας.

Οι Προγραμματικές Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ θέτουν “τους όρους, τους στόχους, το χρονοδιάγραμμα, τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη δίκαιη πράσινη μετάβαση, προσεγγίζοντας το περιβάλλον ως δικαίωμα”, σημείωσε η Ρένα Δούρου, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι “Περιβάλλον και Δημοκρατία, είναι οι αιχμές του μοντέλου ανάκαμψης με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης”. Πρόκειται για “ένα μοντέλο ελπίδας κόντρα στο μοντέλο που προωθεί σήμερα μια κυβέρνηση πράσινη στα λόγια, νεοφιλελεύθερη στις πράξεις, επικίνδυνη για την κοινωνία και το μέλλον των παιδιών μας”. Ως παράδειγμα της νεοφιλελεύθερης αντίληψης της ΝΔ, η Ρένα Δούρου έφερε την προωθούμενη διαδικασία απολιγνιτοποίησης. “Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την απολιγνιτοποίηση για την εξυπηρέτηση συμφερόντων ημετέρων. Για νέα τζάκια”.

“Στον αντίποδα, η προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δημοκρατική, συμμετοχική, βάζει στο επίκεντρο την οικονομικά δίκαιη και κοινωνικά βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση. Με διασφάλιση πολλών και καλών θέσεων δουλειάς. Με αντιμετώπιση των ανισοτήτων και της ενεργειακής φτώχειας”. Παράλληλα υπογράμμισε τον δημοκρατικό, συμμετοχικό χαρακτήρα της δίκαιης πράσινης μετάβασης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.. “Για να μην μείνει καμία και κανένας πίσω. Για να γίνει η δίκαιη πράσινη μετάβαση υπόθεση από τα κάτω. Υπόθεση των πολλών για τους πολλούς”.

Κλείνοντας, η Ρένα Δούρου παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ με την πρότασή του για το περιβάλλον, την κλιματική κρίση και την πράσινη μετάβαση “Ελλάδα +Περιβάλλον”, αποδεικνύει ότι “το πράσινο διακύβευμα σφραγίζει τεκμηριωμένα και όχι συνθηματολογικά όλες τις αναλύσεις μας”. “Από την παραγωγική ανασυγκρότηση ως το νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης με στόχο τον δίκαιο κοινωνικό και οικονομικό μετασχηματισμό, τη μείωση των ανισοτήτων”.

Διαβάστε επίσης...