Τελευταία νέα
Νίκος Ανδρουλάκης – σελοφάν! Διαψεύδει τον Μητσοτάκη για τις προσκλήσεις σε “τυφλό ραντεβού” αλλά δεν αποκλείει κανέναν για μετεκλογικές συνεργασίες Ανδρουλάκης: Απάντησε για την «πρόσκληση Μητσοτάκη» Εκπρόσωπος εργαζομένων ΕΥΔΑΠ: Πώς το “Επιτελικό” κράτος Μητσοτάκη εξαφανίζει το αποθεματικό των 420 εκατ. που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Χατζηδάκης: «Δεν είμαστε αλάθητη κυβέρνηση ούτε έχουμε την πολυτέλεια για συνεργασίες» Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Νίκος Ανδρουλάκης: «Δεν είχα καμία θεσμική πρόσκληση από τον Πρωθυπουργό» Έρχεται τρίμηνο… φωτιά! Οι ημερομηνίες «σταθμοί» των εκλογών από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο Θεοδωρικάκος: Γκρίζες ζώνες ανομίας δεν γίνονται αποδεκτές πουθενά στην Ελλάδα Βασική συστημική επιδίωξη: Καταλάγιασμα πρώτα απ’ όλα Απάντηση Τσιόδρα σε Μάντζο για την πρόσκληση Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη: Τον παραπέμπω στα ρεπορτάζ όλων των ΜΜΕ Σάλος από μήνυμα Σι-Τζίνπινγκ σε Πούτιν-“Έρχονται οι μεγαλύτερες αλλαγές 100-χρόνων” Αναπομπή του αντισυνταγματικού ν/σ για το νερό ζητά το ΜέΡΑ25 από την ΠτΔ

Η Ρωσία διακόπτει τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία

 Απρίλιος 27,2022

Η ρωσική Gazprom ενημέρωσε απόψε τη βουλγαρική κρατική εταιρεία Bulgargaz ότι θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου την Τετάρτη, ανακοίνωσε το βουλγαρικό υπουργείο Ενέργειας.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το υπουργείο, μαζί με τις κρατικές εταιρείες φυσικού αερίου, έχουν λάβει μέτρα για την εξεύρεση εναλλακτικών ρυθμίσεων για την προμήθεια φυσικού αερίου και την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Επισημαίνεται ότι για ένα διάστημα δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση φυσικού αερίου στη Βουλγαρία, η οποία καλύπτει το 90% των αναγκών σε αυτό το καύσιμο μέσω της Gazprom.

Η ρωσική ενεργειακή εταιρεία Gazprom ενημέρωσε επίσης την πολωνική PGNiG ότι οι παραδόσεις φυσικού αερίου στη χώρα αυτή μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Jamal θα διακοπούν την Τετάρτη στις 8 π.μ. ώρα Κεντρικής Ευρώπης, ανακοίνωσε σήμερα η πολωνική εταιρεία.

Σε ανακοίνωσή της, η PGNiG επισημαίνει ότι θα λάβει μέτρα για την αποκατάσταση της ροής του φυσικού αερίου σύμφωνα με τη συμφωνία Yamal, καθώς και ότι η διακοπή της παράδοσης αποτελεί παραβίαση αυτής της συμφωνίας.

Η εταιρεία προσθέτει ότι έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση για αθέτηση σύμβασης.

Νωρίτερα σήμερα, η πολωνική πύλη Onet ανέφερε, επικαλούμενη ανεπίσημες πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους και την ενεργειακή εταιρεία PGNiG, ότι η Ρωσία ανέστειλε τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Πολωνία.

Νωρίτερα, η Πολωνία ανακοίνωσε ότι δεν θα πληρώσει για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια.

Με πληροφορίες από τον Διεθνή Τύπο.

Διαβάστε επίσης...