Τελευταία νέα
Τώρα ο Οικονόμου λέει ότι μπορεί να έχουν καταστραφεί τα στοιχεία της παρακολούθησης Ανδρουλάκη Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τα 77 χρόνια από το έγκλημα σε Χιροσίμα – Ναγκασάκι Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει κάθε δημοκρατική νομιμοποίηση ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Το «αντίο» στον Δημήτρη Τσιρώνη Άμεση σύγκληση της ειδικής μόνιμης Επιτροπής Θεσμών κ Διαφάνειας ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΔAE για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη: «Υπάρχουν ήδη τα πρώτα ευρήματα, βρίσκεται σε εξέλιξη» Κομισιόν για παρακολουθήσεις: Περιμένουμε να εξεταστούν διεξοδικά Κ. Σακελλαροπούλου: Άμεση και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ΑΔAE για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη: Υπάρχουν ήδη τα πρώτα ευρήματα, η έρευνα συνεχίζεται Μετά από 4 μέρες σιωπής: Παρέμβαση Σακελλαροπούλου για το σκάνδαλο των υποκλοπών: Ζητάει την «πλήρη διαλεύκανση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων» Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αυτή την εβδομάδα σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα των παρακολουθήσεων Άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων ζητάει η Σακελλαροπούλου

Η Ρωσία διακόπτει τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία

 Απρίλιος 27,2022

Η ρωσική Gazprom ενημέρωσε απόψε τη βουλγαρική κρατική εταιρεία Bulgargaz ότι θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου την Τετάρτη, ανακοίνωσε το βουλγαρικό υπουργείο Ενέργειας.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το υπουργείο, μαζί με τις κρατικές εταιρείες φυσικού αερίου, έχουν λάβει μέτρα για την εξεύρεση εναλλακτικών ρυθμίσεων για την προμήθεια φυσικού αερίου και την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Επισημαίνεται ότι για ένα διάστημα δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση φυσικού αερίου στη Βουλγαρία, η οποία καλύπτει το 90% των αναγκών σε αυτό το καύσιμο μέσω της Gazprom.

Η ρωσική ενεργειακή εταιρεία Gazprom ενημέρωσε επίσης την πολωνική PGNiG ότι οι παραδόσεις φυσικού αερίου στη χώρα αυτή μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Jamal θα διακοπούν την Τετάρτη στις 8 π.μ. ώρα Κεντρικής Ευρώπης, ανακοίνωσε σήμερα η πολωνική εταιρεία.

Σε ανακοίνωσή της, η PGNiG επισημαίνει ότι θα λάβει μέτρα για την αποκατάσταση της ροής του φυσικού αερίου σύμφωνα με τη συμφωνία Yamal, καθώς και ότι η διακοπή της παράδοσης αποτελεί παραβίαση αυτής της συμφωνίας.

Η εταιρεία προσθέτει ότι έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση για αθέτηση σύμβασης.

Νωρίτερα σήμερα, η πολωνική πύλη Onet ανέφερε, επικαλούμενη ανεπίσημες πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους και την ενεργειακή εταιρεία PGNiG, ότι η Ρωσία ανέστειλε τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Πολωνία.

Νωρίτερα, η Πολωνία ανακοίνωσε ότι δεν θα πληρώσει για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια.

Με πληροφορίες από τον Διεθνή Τύπο.

Διαβάστε επίσης...