Τελευταία νέα
Ο ακτιβιστής Η.Γκιώνης καταγγέλλει-«Εν ενεργεία πολιτικοί και επιχειρηματίες στο κύκλωμα μαστροπείας Φιέστες με rafale ενώ η κοινωνία βουλιάζει στην εξαθλίωση Ψηφίστηκε το αναπτυξιακό ν/σ: Υπέρ ΝΔ, κατά ΚΚΕ, ΜέΡΑ25, επιφυλάξεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΕΛ.ΛΥ Βουλή: Απόπειρα επίθεσης από χάκερς Τζανακόπουλος: “Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό” Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης» Ο Γ. Οικονόμου για μείωση της ανεργίας τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ Ηλιόπουλος: Η χώρα πληρώνει ακριβά την κυβέρνηση σε πανδημία και ακρίβεια Meat Loaf: Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο Αμερικανός Επικός Ρόκερ Δύο κατηγορίες συνταξιούχων δημιουργεί το υπουργείο Εργασίας – Ψέματα και αλήθειες για τις συντάξεις Αγωνία… στην Κουμουνδούρου εν αναμονή των νέων δημοσκοπήσεων Το αμερικανικό φλερτ προς την Τουρκία αλλάζει δεδομένα

Η Συρία επικρίνει τον αμερικανικό λόγο για τη δημοκρατία και τον αποκαλεί ψευδή

 Ιανουάριος 14, 2022

Faisal al-Mekdad

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Faisal al-Mekdad δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ήταν ποτέ προπύργιο δημοκρατίας όπως ισχυρίζονται, αλλά μάλλον τις χρησιμοποιούν ως εργαλείο για να διατηρήσουν την ηγεμονία τους στον κόσμο.

Η δημοκρατία του έχει πολλά ελαττώματα και δεν είναι πραγματική, και η ομιλία του σχετικά με αυτήν έχει ως στόχο να παραποιήσει και να αυξήσει τη διαίρεση στη διεθνή κοινότητα, είπε ο επικεφαλής της διπλωματίας σε συνέντευξή του στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua, μέρη της μεταδόθηκαν από τον Τύπο. .

Απέρριψε τις κατηγορίες των ΗΠΑ κατά της Κίνας για δημοκρατία και πίστευε ότι το Πεκίνο υιοθετεί μια δίκαιη και ισότιμη εσωτερική πολιτική έναντι όλων των συνιστωσών της κοινωνίας του και μια γνήσια δημοκρατική πολιτική στις σχέσεις του με άλλες χώρες.

Από την άλλη, ο υπουργός Εξωτερικών επέκρινε τα μονομερή καταναγκαστικά μέτρα που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Συρία και είπε ότι επηρεάζουν τον λαό της, ιδιαίτερα παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους.

Κατήγγειλε ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ κλέβουν πετρέλαιο, σιτάρι και βαμβάκι από τους Σύρους και εμποδίζουν κάθε είδους ανάπτυξη στην περιοχή που κατέχουν στη βορειοανατολική Συρία μαζί με τις αυτονομιστικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS).

Η Κίνα βοηθά τη Συρία λαμβάνοντας υπόψη την αρχή των ίσων σχέσεων μεταξύ των χωρών και υπέρ των λαών και του μέλλοντος του κόσμου, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες που επιβάλλουν όρους πριν παράσχουν υποστήριξη και βοήθεια, κατέληξε.

Με πληροφορίες  από τον  Διεθνή Τύπο.

Διαβάστε επίσης...