Τελευταία νέα
Οι δηλώσεις της πολιτειακής ηγεσίας για την 50η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο Ταξικός καύσωνας «λιώνει» τον λαό Κυριάκος Μητσοτάκης για την εισβολή στην Κύπρο: Διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος χωρίς στρατό κατοχής Φρέντι Μπελέρης: Κίνηση αποκλιμάκωσης από την Αλβανία η άδεια που μου δόθηκε ΥΠΕΞ: Το Κυπριακό παραμένει ανεπίλυτο διεθνές ζήτημα παράνομης εισβολής και κατοχής Το έξυπνο τρικ της Ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς Εθνικό μήνυμα Κασσελάκη από την Κύπρο για το ενιαίο αμυντικό δόγμα: Ο ελληνισμός είναι ένας και αδιαίρετος – Ηθική μας υποχρέωση να μην ξεχάσουμε ΣΥΡΙΖΑ μετά τις νέες αποκαλύψεις για τα Τέμπη: Ποιος ήταν ο υψηλά ιστάμενος που έδωσε το «πράσινο φως»; Κασσελάκης στην ΕΛΔΥΚ: Θα σταθώ δίπλα σε όποιο ζήτημα προκύψει Ο Στέφανος Κασσελάκης στην ΕΛΔΥΚ: Θα σταθώ δίπλα σε όποιο ζήτημα προκύψει Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Στήσαμε το ελληνικό FBI, θα σαρώσουμε τα δίκτυα εκβιαστών Μπελέρης: «Θα το πάω μέχρι τέλους, έχει γίνει αδικία εις βάρος μου»
Newsit.gr

Η ώρα του ανασχηματισμού για Γενικούς Γραμματείς υπουργείων

Η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει έμφαση στην καθημερινότητα, περιλαμβάνει και αλλαγές στον κρατικό μηχανισμό. Έτσι, μετά τον ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου, ακολουθούν και οι αλλαγές σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων των υπουργείων.
Οι αλλαγές στους Γενικούς Γραμματείς των υπουργείων τοποθετούνται με την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Η.Π.Α.  και όπως όλα δείχνουν, είναι θέμα λίγου χρόνου για να γίνουν οι ανακοινώσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταρτιστεί ήδη μία λίστα και η εκκαθάριση αναμένεται να είναι μεγάλη, ενώ συζητείται και η ιδέα των συγχωνεύσεων σε κάποια υπουργεία.
Οι περισσότεροι εκ των Γενικών Γραμματέων – 63 στο σύνολο – παραμένουν σε αυτές τις θέσεις από το 2019 και την προεργασία φέρεται να έχει κάνει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.
Στην τελευταία Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., ο πρωθυπουργός είχε καταγράψει τα παράπονα και τις επισημάνσεις για κλειστές πόρτες στα υπουργεία, ακόμη και σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων. Οι αρρυθμίες ήταν γνωστές αλλά τώρα ήρθε η ώρα των αποφάσεων.
«Απλότητα, λοιπόν, αξιοπιστία, αποτελεσματικότητα. Αυτές είναι οι λέξεις που μας καθοδηγούν» είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κομμματική εκδήλωση.
Οι αλλαγές φέρεται να αφορούν στα υπουργεία, όπου υπήρξε και αλλαγή σκυτάλης υπουργών, όπως για παράδειγμα στο Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ ακούγεται και το υπουργείο Υγείας κ.α..
To άρθρο Η ώρα του ανασχηματισμού για Γενικούς Γραμματείς υπουργείων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...