Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες για τον τερματισμό ισραηλινών επιχείρησεων στη Γάζα Κασσελάκης: Ο ΔΕΔΔΗΕ έπρεπε να είναι στο Δημόσιο – «Σας βλέπω ψυχοσωματικά πεσμένους» Χαρίτσης: Η ακρίβεια έχει την υπογραφή Μητσοτάκη – Ζητάμε άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις – Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά κέντρα Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Φρ. Ολάντ Πετσοκόβει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ψέματα Μητσοτάκη στη Βουλή: “Είναι σαφές πως όταν η πραγματικότητα διαφωνεί με τον κ. Μητσοτάκη, τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα” Κωνσταντοπούλου: «Οι πολίτες υποφέρουν γιατί απέτυχε η πολιτική Μητσοτάκη» – «Η κυβέρνηση κρατούσε τη δικογραφία των Τεμπών μέχρι να κλείσει η Βουλή» Δευτερολογία Φάμελλου: Ο πρωθυπουργός δεν κατέθεσε καμία πρόταση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας Κασσελάκης στον ΔΕΔΔΗΕ: ” Ο Πρωθυπουργός λέει ότι θα χρεοκοπήσει η χώρα αν βάλουμε έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη των τραπεζών. Όχι! Τα νοικοκυριά και οι άνθρωποι χρεοκοπούν αυτή τη στιγμή.” Σκέρτσος: «Λυπάμαι που ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί fake news» Σύγκρουση «κορυφής» στη Βουλή για την ακρίβεια – Κ. Μητσοτάκης: «Χρεοκοπία χωρίς επιστροφή οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ» (Δεν θέλατε τη Δούρου …) Ο Νίκος Χαρδαλιάς βγάζει στον τάκο … τη διοίκηση Πατούλη για τον διαγωνισμό των 18 εκατ. που ακύρωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο!

Η Gazprom και η Aeroflot πίσω από το πρώτο πράσινο καύσιμο της Ρωσίας στην αεροπορία

Σεπτέμβριος 25,2021

Οι ρωσικές εταιρείες Gazprom Oil και Aeroflot ανέφεραν την υπογραφή συμφωνίας για τη δημιουργία της πρώτης παραγωγής καυσίμων αεροπορίας με ελάχιστο αποτύπωμα άνθρακα από αγρο-δασικά συστήματα.

Η πετρελαϊκή εταιρεία εξήγησε ότι η χρήση τέτοιων πράσινων πόρων μπορεί να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στον τομέα έως και 80 τοις εκατό.

Η συμφωνία μεταξύ των ρωσικών εταιρειών προβλέπει την ανάπτυξη διαφόρων αποδοτικών συνθέσεων αεροπορικών καυσίμων. Σε αυτή την περίπτωση, το καύσιμο πρέπει να προσαρμοστεί σε διάφορους τύπους αεροσκαφών και θα πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα ρωσικά και διεθνή πρότυπα αεροπορικής ασφάλειας.

«Στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο υπάρχει μια δυνητικά υψηλή ζήτηση από την αεροπορική βιομηχανία για πράσινα καύσιμα, λαμβάνοντας υπόψη το έργο της μείωσης της έντασης του άνθρακα στην εναέρια κυκλοφορία», σημείωσε ο επικεφαλής της Gazprom Oil, Alexander Diukov.

Εξήγησε ότι η κύρια ερευνητική πλατφόρμα για το νέο προϊόν θα είναι το Gazprom Neft Industrial Innovation Center Technology στην Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με τον Ντιούκοφ, η συνεργασία με τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ρωσίας θα καταστήσει τη διαδικασία ανάπτυξης αυτού του αεροπορικού καυσίμου πιο αποδοτική.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Aeroflot Mikhail Poluboyarinov, η οικολογία γίνεται ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα στην αεροπορία και η συνάφεια της αυξήθηκε υπό την επίδραση της πανδημίας Covid-19.

Διαβάστε επίσης...