Τελευταία νέα
Παντελώς ανεξέλεγκτη η ΕΥΠ! Η κυβέρνηση «στήνει» αντιπερισπασμό με υποκλοπές… ΣΥΡΙΖΑ; Ηλιόπουλος σε Οικονόμου: Το καθεστώς Μητσοτάκη γνωρίζει ότι έρχεται γρήγορα η κατάρρευσή του Πισώπλατη μαχαιριά από τον Λοβέρδο στον Ανδρουλάκη! Ηλιόπουλος: “Μάταια προσπαθεί το καθεστώς Μητσοτάκη να κρυφτεί από τις ευθύνες του” Υπονοούμενα Γεωργιάδη πως Ρωσία και Τουρκία επιδιώκουν πολιτική αποσταθεροποίηση, με αφορμή το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση O Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για Αθανασίου: Τέτοιες απόψεις ακούγονταν στη Βουλή μόνο από τη Χρυσή Αυγή Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας μάταια προσπαθεί να υποδαυλίσει ένταση» Μάντζος: «Είναι πλέον σαφές ότι η ΝΔ ”κλείνει το μάτι” στα ακροδεξιά και νεοσυντηρητικά ακροατήρια» Καταγγελλία ΜεΡΑ25: Αστυνομικοί ξυλοφόρτωσαν πολίτη στις τουαλέτες του ΑΤ Ομόνοιας Οικονόμου σε Τσίπρα: Ισχυροί και ανθεκτικοί οι θεσμοί όπως έχει αποδειχθεί από το 1974 και ιδιαίτερα το 2015 Μάντζος για Γεωργιάδη στους NYT: Η κυβέρνηση σκόπιμα συντηρεί ένα θρίλερ κατασκόπων με «αόρατους εχθρούς»

Θανάσης Πετράκος: ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ 9ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

 Ιανουάριος 10, 2022

Γραπτή  δήλωση του  Θανάση Πετράκου Επικεφαλής της αυτοδιοικητικης παράταξης  «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ 9ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022
Κατ΄ αρχάς χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία για την κάθε συναδέλφισσα και τον κάθε συνάδελφο.
Επίσης με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και των λαϊκών συμφερόντων, καλό υπόλοιπο θητείας σε όλες και όλους μας και καλή θητεία για όσες και όσους εκλεγούν σήμερα στο Προεδρείο και την Οικονομική Επιτροπή.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» απουσιάζουμε σήμερα για λόγους προστασίας της υγείας και ζητάμε να συμμετάσχουμε και να ψηφίσουμε διαδικτυακά .
Θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής και παρακαλούμε τον Προεδρεύοντα να αναγνώσει την επιστολή- δήλωση μας και να καταγραφεί στα πρακτικά .

 1. Αποτελεί μέγιστη και επικίνδυνη ανευθυνότητα από την κυβέρνηση η επιλογή της να καλεί τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια να διεξάγουν σήμερα δια ζώσης τις δημαιρεσίες για την εκλογή Προεδρείων και Επιτροπών εν μέσω σφοδρής επέλασης της πανδημίας, με τα κρούσματα του κορωνοϊού να προκαλούν σοκ τη στιγμή που η ικανότητα της υπερμετάδοσης της μετάλλαξης «Όμικρον» είναι πολύ μεγάλη και οι επιστήμονες δυστυχώς ακόμη δεν γνωρίζουν, πόσο σοβαρό είναι τελικά το νέο πανδημικό κύμα . Ενώ θα μπορούσε και θα έπρεπε να αξιοποιηθούν οι ήδη υπάρχουσες διαδικτυακές πλατφόρμες, για να διεξαχθεί η μυστική ψηφοφορία διαδικτυακά εξ αποστάσεως. Επίσης αναρωτιόμαστε με πια λογική ζητά από τους εργαζόμενους των Συμβουλίων να παρέχουν πολύωρη γραμματειακή υποστήριξη σε αυτή τη φάση της έξαρσης της πανδημίας ;
  Προτείνουμε και ελπίζουμε να γίνει αποδεκτή η πρόταση μας , οι επόμενες συνεδριάσεις μέχρι τη λήξη του σφοδρού πανδημικού κύματος να γίνονται διαδικτυακά. Εκτός αν υπάρχει κάποια μελέτη της κυβέρνησης ή των Περιφερειαρχών που λέει ότι στους αιρετούς δεν κολάει ο κορονοιός και η μετάλλαξη «Όμικρον»!!!
 2. Για την εκλογή του νέου Προέδρου και του Προεδρείου :Προφανώς αναγνωρίζουμε και θεωρούμε πολιτικά και ηθικά ορθό από τη παράταξη του Περιφερειάρχη να είναι ο Πρόεδρος. Όμως ο Πρόεδρος όταν εκλεγεί οφείλει να είναι Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και όχι εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη . Δυστυχώς η εμπειρία μας έδειξε ότι ο κ. Περιφερειάρχης δεν έχει την δημοκρατική κουλτούρα να αποδεχθεί το αυτονόητο και απαιτούσε ο Πρόεδρος να μην λειτουργεί ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη. Φυσικά για αυτό έχει ευθύνες και ο απερχόμενος Πρόεδρος αλλά την κύρια ευθύνη και η βασική μομφή μας είναι κατά του Περιφερειάρχη. Επειδή λοιπόν δεν ήταν θέμα προσώπου του απερχόμενου Προέδρου κ, Μανώλη Σκαντζού αλλά πολιτικής αντίληψης του Περιφερειάρχη για αυτό αν μπορούσαμε ή αν μπορέσουμε να ψηφίσουμε , δηλώνουμε ότι δεν ψηφίζουμε τον ή την συνάδελφο που θα προταθεί από την παράταξη του κ. Περιφερειάρχη.
 3. Για την εκλογή της Οικονομικής Επιτροπής : Στην εκλογή του 2019 είχαμε τονίσει ότι : «Δεν νομιμοποιούμε με τη συμμετοχή μας την αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική συγκρότηση της Οικονομικής Επιτροπής διότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τις νομοθετικές αλλαγές (ν.4623/2019 και 4625/2019) στον “Κλεισθένη” ( ν.4555/2018) νομοθέτησε μια διαδικασία αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική .
  Υποβαθμίζει πλήρως τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, ενισχύοντας προκλητικά τις παρατάξεις των Περιφερειαρχών και των Δημάρχων και τα μονοπρόσωπα όργανα, (τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο), καθιστώντας τους «αυτοκράτορες» . Τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών δεν λαμβάνονται υπόψη. Ουσιαστικά καταργήθηκε πραξικοπηματικά η λαϊκή ετυμηγορία που εκφράστηκε στις 26 Μαΐου έχοντας υπόψη της ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα διοίκησης.
  Η συγκρότηση της Οικονομικής Επιτροπής και του Προεδρείου του ΠΕ.ΣΥ.Π. μοιάζουν περισσότερο με επικύρωση διορισμών παρά με εκλογές.
  Η παράταξη του κ. Περιφερειάρχη ευνοείται σκανδαλωδώς με το διορισμό των μελών της στην Οικονομική Επιτροπή ώστε να έχει απόλυτη πλειοψηφία ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Α` Κυριακής ,ενώ οι μικρές παρατάξεις αποκλείονται από το δικαίωμα όχι μόνο της συνεργασίας με άλλες παρατάξεις ,όπως έχει ο Περιφερειάρχης αλλά και της κατάθεσης ψηφοδελτίου!!!
  Δημιουργούνται σύμβουλοι 2 ταχυτήτων, όπου κάποιοι σύμβουλοι έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι και άλλοι δεν το έχουν σε όλη τη θητεία τους, παραβιάζοντας την αρχή της ισότητας.
  Η δήλωση μας αυτή πολιτικά ισχύει και σήμερα .
  Επειδή όμως η κυβέρνηση προχώρησε σε ακόμη χειρότερη αντιδημοκρατική ενέργεια .
  Η νέα υπουργική εγκύκλιος Βορίδη χειροτερεύει ακόμη πιο πολύ τις αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις των ήδη αντιδημοκρατικών νομοθετικών παρεμβάσεων αφού ορίζει μια αδιανόητη και πέρα από κάθε πολιτική λογική και ηθική διάταξη . Θεωρεί όλους τους ανεξάρτητους συναδέλφους ως μία ενιαία παράταξη!!! Είναι προφανές ότι αυτό έγινε με σκοπιμότητα αφού οι εξουσίες έχουν πάντα δυνατότητα να «προσφέρουν μέλι». Για αυτό και οι «ανεξάρτητοι» που επί της ουσίας έχουν προσχωρήσει στις παρατάξεις των Περιφερειαρχών και των Δημάρχων είναι η συντριπτική πλειοψηφία . Πολύ λίγες είναι στην πολιτική ιστορία περιπτώσεις του στυλ Μαργαρίτας Σπυριδάκου ή Θανάση Πετράκου να φύγουν από παρατάξεις ή κόμματα εξουσίας για λόγους πολιτικής ηθικής και αξιοπρέπειας .
  Επομένως για λόγους αρχών ,πολιτικής ηθικής και δημοκρατικής τάξης δηλώνουμε ότι αφού η 11η έδρα ανήκει στη «Λαϊκή Συσπείρωση» ψηφίζουμε επιστολικά τον υποψήφιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

 4. Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας
  Καλαμάτα 9/1/2022

Διαβάστε επίσης...