Τελευταία νέα
Αυτοδυναμία ή χάος! – Ο Μητσοτάκης «εκβιάζει» και κινδυνολογεί για να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών Κοινωνική έκρηξη βλέπει ο Τσίπρας Μητσοτάκης στο MSNBC για Ερντογάν: Δεν είναι ώρα για παζάρια στο ΝΑΤΟ «Νατοποίηση» Σουηδίας-Φινλανδίας αντί για «φινλανδοποίηση» Ουκρανίας Επτά Αμερικανοί ειδικών δυνάμεων-Παραδόθηκαν Αμερικανός Ναύαρχος ε.α. & Αντισυνταγματάρχης Γιατί μισούν τον Πούτιν…οι δυτικοί Κλεπτοκράτες! Νάντια Γιαννακοπούλου στο “Π”: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει και μπορεί να εκφράσει την ελπίδα για μια νέα πορεία της χώρας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο “Π”: Εμείς και το γαλλικό μέτωπο των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων Κώστας Αρβανίτης στο “Π”: Τα καμώματα Μητσοτάκη – Τσιάρα εκθέτουν την Ελλάδα στην ΕΕ A. Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές – Μεγάλο βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα» Η ζωή μας δεν μπαίνει στο χρηματιστήριο Από Σπόντα 14.5

Θανάσης Πετρακος: Στον “αέρα” οι αγροτικές επιδοτήσεις 2,5 δις ευρώ

 Μάιος 11,2022

Ανακοίνωση μέσω Δελτίου Τύπου εξέδωσε η αυτοδιοικητικη παράταξης «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΥ» του επικεφαλής Θανάση Πετρακου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όπου αναφέρει τα εξής:

Για άλλη μία φορά, η “Κυβέρνηση των Αρίστων” ξεδίπλωσε τις ικανότητες της.
Λειτουργώντας με κριτήριο τα οικονομικά οφέλη “ημέτερων” επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομίλων, έχει θέσει σε δοκιμασία την αξιόπιστη και έγκαιρη πληρωμή αγροτικών επιδοτήσεων ύψους 2,5 δις ευρώ.
Κάθε χρόνο, 650.000 περίπου Έλληνες παραγωγοί, προκειμένου να κατοχυρώσουν άμεσες εισοδηματικές ενισχύσεις ύψους 2,5 δις υποβάλλουν ηλεκτρονικά την γνωστή Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης.


Φέτος, για το έτος 2022, με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης άλλαξε ο ανάδοχος που παρείχε την ηλεκτρονική εφαρμογή – πλατφόρμα, για την συγκέντρωση και επεξεργασία των αιτήσεων των παραγωγών.
Επελέγη μία νέα πλατφόρμα με άγνωστες διαδικασίες και αγνώστου επίσης κόστους.
Σε συνεργασία δε με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αυτή ανέβηκε στο κυβερνητικό νέφος gov.gr χωρίς όπως φαίνεται να έχει “τεσταριστεί”.
Παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις του Υπουργού

 • Η πλατφόρμα eae.opekepe.gov.gr δεν μπορεί να υποδεχτεί με πληρότητα και ασφάλεια τις δηλώσεις των παραγωγών.
 • Ο αρμόδιος οργανισμός των πληρωμών ΟΠΕΚΕΠΕ, είναι άφαντος.
  Η σχετική ετήσια εγκύκλιος με οδηγίες προς τους παραγωγούς δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί.
 • Τα χρονικά περιθώρια ολοκλήρωσης του έργου στενεύουν επικίνδυνα. Οι παρατάσεις (μέχρι Ιούλιο…..) είναι αναπόφευκτες.
  Συνέπεια των παραπάνω, οι κίνδυνοι
  α) για την ορθή και αξιόπιστη απόδοση των επιδοτήσεων στους δικαιούχους και
  β) για την έγκαιρη πληρωμή της προκαταβολής και της εξόφλησης το Φθινόπωρο
  είναι μεγάλοι και προφανείς.
  Κύριε Μητσοτάκη και κυρίες και κύριοι υπουργοί,
  Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι προκειμένου να εξυπηρετήσετε συμφέροντα ημετέρων θυσιάζετε τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών.
  Χωρίς αίσθηση ευθύνης στους Έλληνες παραγωγούς αυτοσχεδιάζετε και λειτουργείτε σαν μαθητευόμενοι μάγοι.
  Οι παραγωγοί της Χώρας δεν θα δεχθούν να είναι τα θύματα ενός πολέμου “αναδόχων”.
  Σας καλούμε να λάβετε άμεσα, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την νόμιμη, ομαλή και διαφανή έναρξη και ολοκλήρωση της διαδικασίας συγκέντρωσης και επεξεργασίας των Δηλώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης.
  Να είστε δε σίγουροι, θα έχετε την αποκλειστική ευθύνη κάθε ζημίας που ήθελε προκύψει από τους χειρισμούς σας και θα λογοδοτήσετε πολιτικά και ποινικά.

Διαβάστε επίσης...