Τελευταία νέα
Δ. Κουτσούμπας: «Το καινούργιο, το αναγκαίο και το επαναστατικό πάντα, στο τέλος, επικρατούν του παλιού και ξεπερασμένου» Τσαβούσογλου: Ευχές σε Δένδια για την επέτειο της 25ης Μαρτίου! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πείραμα τεχνητής νοημοσύνης Η Ντόρα Μπακογιάννη με τα εγγόνια της στη Μητρόπολη Χανίων ΜέΡΑ25: «Η κ. Σακελλαροπούλου που το 2006 μιλούσε για το νερό ως δημόσιο και μη εμπορεύσιμο αγαθό οφείλει σήμερα να αναπέμψει τον νόμο» Αλ. Τσίπρας για την 25η Μαρτίου: «Δικαιούμαστε μια καλύτερη πατρίδα» Κίνηση – έκπληξη Τσαβούσογλου! Ευχετήρια επιστολή σε Δένδια για την 25η Μάρτιου Τα γυρνάει ο Βενιζέλος: Δεν είπα ότι θέλω να γίνω πρωθυπουργός Γαλλία: Η κραυγή της οργής γίνεται δύναμη εξέγερσης Ρένα Δούρου: Προεκλογικό σποτ για την ακρίβεια μπροστά σε ένα ψυγείο Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν αρνείται να είναι το «τρίτο» πρόσωπο που προτείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης για πρωθυπουργό “Βόμβα” Ανδρουλάκη: Θέλει πρωθυπουργό Βενιζέλο σε κυβέρνηση συνεργασίας;

Θ. Ζαγορακης:”Μέτρα στήριξης για τους συλλόγους και τους αθλητές των μικρότερων κατηγοριών.”

12/02/2021

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης συμμετείχε ενεργά στην διαμόρφωση του ψηφίσματος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίθηκε (10/02/21) με μεγάλη πλειοψηφία.

Αποτέλεσμα εικόνας για ζαγορακης νδ

Το ψήφισμα επισημαίνει ότι η συνεχιζόμενη πανδημία COVID-19 πλήττει με δυσανάλογη σφοδρότητα τους νέους και τον αθλητικό τομέα και τονίζει την ανάγκη άμεσης ανακούφισης και μέτρων στήριξης για την νεολαία και τον αθλητισμό, μέσα από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και τα αντίστοιχα εθνικά σχέδια δράσης.

Με τις τροπολογίες του ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζήτησε μεταξύ άλλων:

  • Στοχευμένα μέτρα αρωγής για τα γυμναστήρια, τους αθλητικούς συλλόγους και για  το προσωπικό στις επιχειρήσεις στον χώρο του αθλητισμού.
  • Μέτρα στήριξης για τους συλλόγους και τους αθλητές των μικρότερων κατηγοριών αλλά και ενεργή αλληλεγγύη εντός της ευρωπαϊκής αθλητικής κοινότητας μεταξύ και εντός των διαφόρων αθλημάτων.
  • Διασφάλιση της χρηματοδοτικής στήριξης στον τομέα του αθλητισμού παρά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις οργανωτικές δομές του.
  • Παροχή πρόσθετων κονδυλίων τόσο στον ερασιτεχνικό όσο και στον επαγγελματικό αθλητισμό.
  • Συντονισμένος διάλογος μεταξύ των ευρωπαϊκών και διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών και των κρατών μελών για την ασφαλή συνέχιση των διεθνών αθλητικών διοργανώσεων και την επανέναρξη όλων των εγχώριων πρωταθλημάτων.
Αποτέλεσμα εικόνας για αθλητικών ομοσπονδιών

Με παρέμβαση του στην Ολομέλεια ο κ. Ζαγοράκης τόνισε τα εξής: «Προφανώς η κατάσταση που βιώνουμε με την τρέχουσα πανδημία είναι πρωτοφανής. Η ζωή  όλων μας έχει επηρεαστεί και ολόκληροι κλάδοι της οικονομίας μας έχουν παραλύσει. Θα πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε ότι κάποιοι τομείς έχουν δεχθεί δυσανάλογη πίεση. Ο αθλητισμός πληρώνει βαρύ τίμημα όλο αυτό το διάστημα και οι συνέπειες τόσο για τον ίδιο τον κλάδο όσο και για την κοινωνία γενικότερα είναι ήδη καταστροφικές. Ο οικονομικός αντίκτυπος στον επαγγελματικό αθλητισμό υπήρξε τεράστιος. Τα έσοδα έχουν σημειώσει κατακόρυφη πτώση, ενώ πολλές εκδηλώσεις όλων των κατηγοριών χρειάστηκε να ακυρωθούν ή να πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές. Στον ημι-επαγγελματικό και τον μαζικό αθλητισμό η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη καθώς πολλοί αθλητικοί σύλλογοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του αφανισμού, δεδομένου ότι λειτουργούν σε εθελοντική-ερασιτεχνική βάση. Παράλληλα, χιλιάδες εργαζόμενοι σε αθλητικούς χώρους, γυμναστήρια και κέντρα ευεξίας, βρίσκονται κυριολεκτικά σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο. Χρειαζόμαστε άμεσα μέτρα στήριξης, χρειαζόμαστε άμεσα επιπλέον χρηματοδότηση στον τομέα του αθλητισμού τόσο για τους αθλητές και τα σωματεία όσο και για τους εργαζομένους που παραμένουν εδώ και μήνες παροπλισμένοι και περιθωριοποιημένοι. Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν για λόγους υγείας είναι δικαιολογημένοι. Η μεταχείριση, όμως, των ανθρώπων του αθλητισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη όλο αυτό το διάστημα είναι πέρα για πέρα άδικη. Η επαναλειτουργία των χώρων αθλητισμού, πάντα σεβόμενοι τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, είναι ουσιαστικής σημασίας για την υγεία και την ευημερία των πολιτών μας, αλλά και για την εξέλιξη και πορεία χιλιάδων αθλητών. Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους αυτούς και να αναγνωρίσουμε επιτέλους την σημαντική προσφορά τους στις κοινωνίες μας».

Διαβάστε επίσης...