Τελευταία νέα
Πως βλέπει η Αθήνα την «επίθεση» φιλίας της Άγκυρας – Τουρκικές διπλωματικές πηγές μιλούν στο newsit.gr Ανάρτηση με ελπίδα από τον Αλέξη Τσίπρα μετά το ταξίδι στην Τήλο: «Επιστρέφω αισιόδοξος ότι, ναι, με πείσμα και αγώνα θα κερδίσουμε την πατρίδα που μας αξίζει». Αγεφύρωτο πλέον το ρήγμα Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη! Ούτε βλέμμα δεν αντάλλαξαν στην πρώτη τους συνάντηση στη Βουλή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τον “άγνωστο Χ” Γυρίζει το “χαρτί” ο Ερντογάν, ποντάρει τώρα στην ελληνοτουρκική συνεργασία για τις εκλογές! Ευχαριστήρια επιστολή για τους σεισμούς στον Μητσοτάκη ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 … Ούτε βλέμμα δεν αντάλλαξαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης μετά τις δηλώσεις για τον «άγνωστο Χ» Τσίπρας από την Τήλο: Στα πρόσωπα των ακριτών μας βλέπεις τη θέληση ενός λαού Νάσος Αθανασίου: Η αναφορά στον Μητσοτάκη έγινε σαν παράδειγμα προς αποφυγή, διαστρεβλώθηκαν όσα είπα Επιστολή Ερντογάν σε Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου – «Οι σχέσεις μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω» «Βράζει» η ΝΔ με τις δηλώσεις Αθανασίου για τα Τέμπη – Ζητούν διαγραφή του Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα έχει απόλυτη υποχρέωση να περάσει από την πόρτα που άνοιξε η Τουρκία Νίκος Δένδιας: Ανύπαρκτη η τουρκική παραβατικότητα μετά την επίσκεψή μου εκεί Κικίλιας: Στο +15% η κρουαζιέρα το 2023 σε σχέση με πέρυσι

Ιδεολογικός και στρατηγικός αντίπαλος|Του Χρόνη Πολυχρονίου

16/02/21

Δεν έχουμε γράψει ποτέ τίποτα για το ΚΚΕ. Δεν έχει νόημα άλλωστε. Σεβόμενοι τον ιστορικό του ρόλο, δεν έχουμε γράψει ποτέ τίποτα αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ, σήμερα ΚΙΝΑΛ. Αυτό, παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς, ο πολιτικός λόγος της αρχηγού του κυρίας Φώφης Γεννηματά, υπήρξε εξαιρετικά προσβλητικός για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα και όλους τους ανθρώπους του. Είμαστε ακόμη έτοιμοι να ξεπεράσουμε και αυτό το ‘’η ΝΔ είναι ιδεολογικός μας αντίπαλος, ο ΣΥΡΙΖΑ ο στρατηγικός’’ που ξεστομίστηκε. Αυτό όμως το περί ‘’γαλάζιου ΣΥΡΙΖΑ και ότι κάθε μέρα που περνάει, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μοιάζουν ολοένα και περισσότερο’’ δεν ξεπερνιέται. Θέλει απάντηση, κατάμουτρα και εφ’ όλης της ύλης. Η ύβρις, ότι οι αριστεροί μπασταρδέψανε και γίνανε δεξιοί, επιστρέφεται μετά βδελυγμίας.

Λοιπόν κυρία Γεννηματά. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Το ποιος μοιάζει με την ΝΔ, ποιος μετακόμισε στην Συγγρού, ποιος συνεργάστηκε μαζί τους και ποιος έγινε τελικά ουρά της ΝΔ, εσείς το ξέρετε πολύ καλλίτερα μαζί με ορισμένα άλλα στελέχη γύρω σας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχει την δυνατότητα να γίνει ‘γαλάζιος’, όπως βεβαίως δεν θα μπορούσε και κανένας από το παλιό ιστορικό ΠΑΣΟΚ, διότι την περίπτωση αυτή την καλύπτετε εσείς μέχρι σήμερα με απόλυτη επάρκεια. Και αυτά τα περί δύο πόλων και ‘’ίσων αποστάσεων’’ να τα αφήσετε στην άκρη για κατανάλωση στο εσωτερικό σας. Η πολιτική σας τακτική, διότι περί στρατηγικής ούτε λόγος να γίνεται, αποκαλύφθηκε και έγινε απολύτως εμφανής και κατανοητή με την ιδιοτελή στάση που κρατήσατε στην Βουλή για την Απλή Αναλογική. Και για μια σειρά άλλα νομοσχέδια της Κυβέρνησης της ΝΔ στα οποία συρθήκατε να τα υποστηρίξετε.

Πράγματι κατανοούμε πως, ο θάνατος του ‘’στρατηγικού’’ σας αντιπάλου, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι η δική σας επιβίωση. Όμως και εσείς να μάθετε ότι κάτι παρόμοιο υποστήριξε και ο κύριος Βορίδης. Μόνο που εσείς έχετε κάνει το λάθος να μην αντιλαμβάνεστε ακόμη και τώρα, από ποια ακριβώς πλευρά του πολιτικού φάσματος υπήρξατε κάποτε και από ποια πλευρά αντιμετωπίζετε σήμερα τα πράγματα. Δεν μπορεί να μην υπάρχουν ακόμη άνθρωποι εκεί σε αυτόν τον ιστορικά πολιτικό χώρο που να μην σας έχουν συμβουλεύσει ότι έχετε ξεφύγει. Και στο κάτω-κάτω κανέναν πολίτη δεν τον ενδιαφέρει η δική σας πολιτική επιβίωση, παρά μόνο η δική του επιβίωση. Και απαιτεί ο κάθε πολίτης από την πολιτική και τους πολιτικούς να υπηρετούν αυτήν ακριβώς την ιδέα. Την επιβίωση και προκοπή των πολιτών. Και με την ψήφο του ο κάθε πολίτης απορρίπτει ή υποστηρίζει αυτή την ιδέα, μετατρέποντάς την κάθε φορά σε πολιτική κυριαρχία. Όχι όμορες πολιτικές δυνάμεις και κόμματα να δίνετε μάχες χαρακωμάτων …με Κατινιές.

anoixtoparathyro.gr

13/02/2021

Διαβάστε επίσης...