Τελευταία νέα
Δένδιας: Ο θάνατος των Αγγελικούση και Τσούνη αφήνει τη ναυτιλία και τον ελληνισμό φτωχότερους Δίνει “πόνο” το antinews σε Μητσοτάκη μετά και τη δολοφονία Καραϊβάζ: Αισθάνεται περήφανος που η χώρα κατάντησε να συγκρίνεται με το Μεξικό και την Κολομβία; Διαβάστε στο «Π» την Κυριακή: Έρχονται νέα Μνημόνια μετά το πέρας της πανδημίας Στα χέρια των αρχών βίντεο με τους δράστες της δολοφονίας του Καραϊβάζ: Δείχνουν να ενημερώνονται από τρίτο ότι πλησιάζει ο δημοσιογράφος Οικουμενικό Πατριαρχείο: Τη μνήμη του ιερομάρτυρα Γρηγορίου Ε’ τίμησε ο Βαρθολοαμαίος Χρυσοχοΐδης σε Τσίπρα: Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου Κυριάκος Μητσοτάκης για θάνατο Τσούνη: Σκύβουμε με σεβασμό στη μνήμη του αληθινού ευπατρίδη Κορωνοϊός – Δημοσκόπηση: Χαλάρωση των μέτρων ζητά το 61% – Η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ Μοναξιά, θυμός, στρες – Το αποτύπωμα της πανδημίας στην Ψυχική Υγεία Το «ακορντεόν» ήταν η χαριστική βολή για την ψυχολογία του κόσμου Μητσοτάκης για θάνατο Αγγελικούση: Η ελληνική ναυτοσύνη θρηνεί τον κορυφαίο της καπετάνιο Χρυσοχοϊδης σε Τσίπρα: «Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου» Ιωάννης Αγγελικούσης: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον εφοπλιστή
Vipnews.gr

Κέικ λεμονιού με φυστίκια Αιγίνης

Η σημερινή πρόταση σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Κέικ λεμονιού με φυστίκια Αιγίνης και είναι σίγουρο ότι θα θέλετε να το τρώτε κάθε μέρα.

Υλικά
• 150 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
• 200 γρ ζάχαρη
• 3 αυγα, σε θερμοκρασία δωματίου
• ξύσμα 2 λεμονιών
• 1 κγ μαγειρική σόδα
• 240 γρ αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
• 1 κγ μπέικιν πάουντερ
• 150 ml γάλα
• 120 γρ φιστίκια Αιγίνης, κομμένα στα 2
Εκτέλεση:
Χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
Προσθέτω το ξύσμα των λεμονιών και αφού διαλύσω την μαγειρική σόδα μέσα στο λεμόνι, τα ρίχνω κι αυτά στο μίγμα.
Ενσωματώνω το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι και τα βάζω στο μπολ εναλλάξ με το γάλα σε 2-3 δόσεις.
Τέλος προσθέτω τα τεμαχισμένα φιστίκια, ανακατεύοντας απαλά με μια μαριζ.
Ρίχνω το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνω στο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 180*C για περίπου 1 ώρα (αν χρειαστεί σκεπάζω προς το τέλος με αλουμινόχαρτο).
Αυτή κι άλλες συνταγές στο Μαμαδο μπερδέματα

The post Κέικ λεμονιού με φυστίκια Αιγίνης appeared first on VIPNEWS.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...